AB proje eğitimi verildi

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odasında İleri Seviye AB H2020 Proje Hazırlama eğimi gerçekleştirildi. Eğitmen M. Taner Aktaş, Avrupa Birliği'nin HORIZON 2020 Araştırma ve İnovasyon Çerçeve Progra

Çerkezköy 26.06.2019 17:22:00 0
AB proje eğitimi verildi

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası, KOSGEB Tekirdağ İl Müdürlüğü ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi A.Ş. (TEKNOPARK) iş birliğinde düzenlenen İleri Seviye AB H2020 Proje Hazırlama Eğitimi’ne katılım yoğun oldu.

 

“YÖN VERMEYİ HEDEFLİYOR”

 

Eğitmen M. Taner Aktaş’ın sunumlarıyla gerçekleşen eğitimde firmalarında AB ve Ar-Ge projeleri hazırlayan birimlerde çalışanlara AB HORİZON 2020 Hibe Programına yönelik proje çağrılarını tanıma, çağrı hazırlama, proje teklifi yazımı, proje bütçesi gibi konularda bilgi verilerek proje taslağı olan katılımcılar ile birebir mentorluk çalışmaları yapıldı. Eğitmen Aktaş, Avrupa Birliği'nin bilimsel ve uygulamalı araştırma, geliştirme ve inovasyon projelerine destek olmak üzere oluşturduğu HORİZON 2020 Hibe Programı, dünyanın en yüksek bütçeli hibe programıdır. Avrupa'nın bilim, teknoloji ve politika uygulamalarının uyumlaştırılması amacıyla başlatılan HORIZON 2020, Avrupa'nın araştırma ve teknoloji geliştirme kapasitesini güçlendirmek, üniversite-sanayi işbirliğini teşvik etmek, AB ülkeleri, AB aday ülkeleri ve AB'nin işbirliği yaptığı ülkelerle AB politikalarına ilişkin farklı alanlarda işbirliğini geliştirmek amacıyla yürütülüyor. AB HORIZON 2020 Hibe Programı, uluslararası ortaklıklar yolu ile geleceğin teknolojilerine yön vermeyi hedefliyor” diye konuştu.

 

BÜTÇESİ 80 MİLYON EURO


Avrupa Birliği’nin HORIZON 2020 Araştırma ve İnovasyon Çerçeve Programının 2014-2020 yılları arasını kapsayan bir hibe programı olduğunu ve bütçesinin ise 80 milyar euro olduğunu kaydeden Aktaş “ Türkiye’nin 451 milyon Euro katılım payı vererek dâhil olduğu AB HORIZON 2020 Hibe Programı, ülkemiz araştırmacılarına yeni ufuklar açacak. Açılan proje çağrılarına Türkiye’den üniversiteler, akademisyenler, araştırma merkezleri, büyük sanayi kuruluşları, KOBİ’ler, Ar-Ge merkezleri, bilim insanları, sivil toplum kuruluşları, kamu kurum ve kuruluşları, belediyeler, TGB’ler, TTO’lar, kalkınma ajansları, teknoloji tabanlı girişimciler, uluslararası örgütler ve bireysel araştırmacılar hibe başvurusunda bulunabiliyor” dedi.

 

Haber/Sevay KARDEŞ

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10