Beytülmale uzanan eller kırılsın

Büyük Birlik Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Macit, Çerkezköy Belediyesi'ndeki vurgun olayıyla ilgili yaptığı açıklamada "Beytülmale uzanan eller kırılmalı, tüyü bitmemi

Çerkezköy 26.06.2019 19:39:00 0
Beytülmale uzanan eller kırılsın

Geçtiğimiz günlerde Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay tarafından önce Çerkezköy Cumhuriyet Savcılığına ardından Çerkezköy kamuoyuna duyurulan Çerkezköy Belediyesi’nde imar emlak servisinde ortaya çıkan vurgun olayıyla ilgili günlerdir vasıflı vasıfsız herkesin kendince konuşarak teori ürettiğini belirten Ahmet Macit “Olaya ilişkin Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay her ne kadar savcılığa müracaat edip bu durumu kamuoyu ile paylaşmışsa da maalesef birileri bunu siyaset sakızı haline getirip çiğneyip çiğneyip halkımızın yüzüne patlatarak sözde siyaset, sözde muhalefet yaptığını zannetmektedir. Bir insan düşünün ki maruz kaldığı ihaneti kamuyla ve kamuoyuyla paylaşıyor elindeki tüm bilgi ve belgeleri devletin ilgili kurumlarına veriyor. Bu işin yargı sonucunu beklemek yerine seçimden henüz çıkan bir belediye başkanına kayyum atamayı beklemek ne kadar insani, ne kadar vicdanidir?” dedi.

“ÇERKEZKÖY’ÜN GELECEĞİ İÇİN DE ÖNEM ARZ EDİYOR”

Bu olayın Çerkezköy Belediyesi için olduğu kadar Çerkezköy’ün geleceği için de çok ciddi önem arz eden bir olay olduğunu kaydeden Macit “Beytülmale uzanan eller kırılmalı, tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyenlerden kanun karşısında hesap sorulmalıdır. Bu olaya bulaşmış sivil, memur, siyasi kim varsa ortaya çıkarılmalıdır. Çerkezköy’de yaratılmak istenen hava, sanki Türkiye’de yolsuzluğa bulaşmış ilk ve tek belediye Çerkezköy Belediyesiymiş gibi bir hava yaratmak siyaseten olduğu kadar ahlaken de nahoş bir durumdur. Cumhuriyet Savcılığı’na intikal etmiş, soruşturması açılmış, Çerkezköy Belediyesi’ndeki vurgun olayıyla ilgili kamuoyunda iktidar partisi tarafından yaratılmak istenen sisli hava, bu havada avlanmaya çalışan acemi siyasiler mensubu oldukları siyasi partilerin belediyelerindeki yolsuzluk olaylarına, bu olayların boyutlarına ve sonuçlarına iyi bakmalıdırlar” dedi.

ADALET HERKESE LAZIM

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın, Çerkezköy halkının yeniden olurlarıyla ikinci dönem için seçildiğini dile getiren İlçe Başkanı Macit “Halkımız sayın Akay’a ikinci bir şans vermiştir. Biz siyasilere düşen bu süreci siyasi ahlak ve hukuk kanunları çerçevesinde takip etmektir. Hukuka aklınca yol göstererek yön vermeye çalışmak, hukuku hiçe saymak, hukukun üstünlüğünü görmezlikten gelerek kendi üstünlüğünüzü kurmaya çalışmak ahmaklıktır. Duyduğumuz kadarıyla Çerkezköy Belediyesi’nde meydana gelen olayın bir benzeri de merkez ilçe olan Süleymanpaşa ilçesinde meydana gelmiştir. Bu konuyla ilgili ne AK Parti İl Başkanlığı ne de milletvekilleri bugüne kadar kamuoyuna bir bilgi vermemiştir. Çerkezköy Belediye Başkanı Akay’ın suçu bu vahim olayı yargıyla birlikte kamuoyuyla paylaşmak mıdır? Adalet sadece CHP’li belediyelere değil AK Partili, MHP’li, Saadet’li ve diğer partili belediyelere de lazımdır. Hangi siyasi partili, hangi yolsuzluğa bulaşırsa bulaşsın güçlü olan ya da iktidara yakın olan belediyelerdeki yolsuzluklar iktidar gücü kullanılarak savcılıklarda sümen altı edilmeye çalışılmamalıdır. Her daim hukuk, siyasi partilerin üstünde olmalıdır. Bu davayı kimse siyasi bir şov haline getirmeden, hukukun üstünlüğüne inanarak yapılacak adli ve idari soruşturma sonrasında elde edilecek bilgi ve bulgular Çerkezköy kamuoyuyla paylaşılmalıdır”  dedi.

O KANTAR GÜN GELİR SİZİ DE TARTAR

Bu davaya bulaşmış müteahhitler, mühendisler, siyasiler, memurlar kim varsa tüm şeffaflığıyla bunların kamuoyuyla paylaşılması gerektiğini ifade eden Macit “Unutulmamalıdır ki ayarlarıyla oynadığınız kantar gün gelir sizi de tartar. Bizler de Büyük Birlik Partisi olarak Çerkezköy Belediyesi’ndeki bu vurgun olayının takipçisi olacağız. Eleştiri hakkımızı saklı tutmak kaydıyla yeri zamanı geldiğinde edindiğimiz bilgileri üyelerimizle ve Çerkezköy kamuoyuyla bizler de paylaşacağız. Kimse suskunluğumuzu bilgisizlik ve ilgisizlik olarak algılamamalı. Suskunluğumuzun temelini adalete olan saygımız oluşturmaktadır” diyerek Çerkezköy belediyesindeki vurgun olayıyla ilgili tarafları sağduyulu olmaya çağırdı.

Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10