Arat: Uzun yola çıkmadan araç bakımı yaptırın

S.S. Çerkezköy Taşıyıcılar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Arat, son günlerde ülke genlinde artan hava sıcaklıkları nedeniyle  kooperatif üyeleri olmak üzere tüm  sürücülere s

Çerkezköy 29.06.2019 09:36:00 0
Arat: Uzun yola çıkmadan araç bakımı yaptırın

S.S. Çerkezköy Taşıyıcılar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Arat yaptığı açıklamada sürücüleri uyardı.

AŞIRI SICAK HAVAYA DİKKAT

 S.S. Çerkezköy Taşıyıcılar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Arat; “Son günlerde gerek  bölgemizde ve yurt genelinde mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklığı sürücüleri  büyük ölçüde olumsuz yönde etkilediğini görmekteyiz. Yola çıkacak olan sürücülerimiz günün erken saatlerinde yola çıkılmalarını öneriyorum. Bölgemizde son günlerde 32-35 derece arasında değişen hava sıcaklığı, havadaki nem oranı ile birlikte daha da artarak  sıcaklığın yükseldiğini görüyoruz. Bu nedenle yola çıkacak olan,yola çıkan ve de yolda olan tüm sürücülerimizin çok daha  dikkatli olmalıdırlar. Özellikle belirtmek istiyorum. Sıcaklar hava araç performansını da büyük ölçüde etkilediğinden sürücüler gidecekleri yere kadar belli mesafelerde  mutlaka mola vermeli hem kendi sağlıkları açısından, hem de aracın performansı acısından hayati  önem taşımaktadır” dedi.

  YAĞLI YİYECEKLERDEN UZAK DURUN

 Yılmaz Arat, uzun yola çıkacak olan sürücülerin özellikle aşırı sıcaklarda yağlı ve buna benzer  ağır yiyecek yememelerini ve bu  gibi yiyeceklerden de  uzak durmalarını belirterek “ Son günlerde bölgemizde ve ülke  genelinde yaşanan aşırı derecedeki hava sıcaklığı özellikle uzun yol sürücülerini olumsuz yönde etkiliyor. Aşırı sıcaklarda kesinlikle yağlı ve ağır yiyecekler yemeyin. Bu yiyecekler aşırı sıcaklarda bedeni ağırlaştırmakta dikkatin dağılmasına yol açmaktadır. Yola günün erken saatlerinde, yani sabah serinliğinde çıkılsın. Sürücüler her 2 saatte bir en az 15-20 yada 30 dakika belli yerlerde mola vererek, hem bedenlerini ve araçlarını dinlendirmelidir. Bu molalar  kendileri için, hem de araçları için güvenli bir sürüş  acısından da önemlidir. Ayrıca aşırı sıcaklarda  trafik kurallarına da kesinlikle uyulmalıdır”diye konuştu.

  UZUN YOLA ÇIKMADAN ARAÇ BAKIMI MUTLAKA YAPILMALI

 Arat ,sürücülerin uzun yola çıkmadan önce mutlaka araç bakımı yapmalarının da önemine değinerek, “Sürücülerimiz şunu kesinlikle unutulmasınlar. En önemli konulardan biri de sürücülerin uzun yola çıkmadan önce araçlarının her türlü bakımını mutlaka yaptırmalıdır. Aşırı sıcaklar nedeniyle yanlarında kendilerine ve araçlarına yetecek miktarda bol su bulundurmalarında da büyük yarar var. Aşırı sıcak hava, bedeni gevşettiğinden  uyku yapar  bu nedenle yola devam edemeyecek durum  olan sürücüler en yakın mola yerinde mola vererek, elinizi yüzünüzü güzelce yıkamalı en az  30 dakika ile 60 dakika dinlenerek istirahat etmelidir “ifadelerini kuılalndı.

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10