Kuşlar için ağaca yuva yaptılar

Çerkezköy Atatürk Caddesi'nde  faaliyet gösteren bir işyerinde çalışan Kenan Çakan isimli hayvan sever, işyerinin önündeki yaya kaldırımında bulunan ağaca kuşlar için yuva yaptı. Kuşl

Çerkezköy 29.06.2019 16:51:00 0
Kuşlar için ağaca yuva yaptılar

Çerkezköy Atatürk Caddesinde buluna bir işyerinde çalışan Kenan Çakan çevre halkına hayvan sevgisini aşılamak amacıyla kuşlar için ağaca kuş yuvası yaptı.

 

 “HAYVANLARIMIZI VE DOĞAMIZI KORUMAK İNSANLIK GÖREVİ

 

Kavurucu yaz aylarında özellikle sokak hayvanlarının yiyecek ve su bulmada oldukça zorlandığını belirten Kenan Çakan, “ Son günlerde hüküm süren kavurucu yaz sıcaklarından sokak hayvanları ve kanatlı hayvanların yiyecek ve su ihtiyaçlarını karşılamakta zorlandığına tanık oldum. Onların yaşamlarını sürdürmeleri için ne yapabilirim diye düşündüm ve aklıma ilk gelen kuşlar için çalıştığım işyerinin önündeki yaya kaldırımında bulunan ağaca yuva yapmak ve bir de su kapı koymak oldu. Ağaca da zarar vermeyecek bir düzenleme ile bir kuş yuvası yaptım. Yuvayı yaptıktan yaklaşık bir saat sonra iki serçe gelerek burayı sahiplendi ve çok mutlu oldum. Kuşların yuvaya gelmesinin ardından da yine ağaca su kabı koydum. Kuşlar yuvadan ayrıldıklarında da yuvalarına yem koyuyorum. Şimdi kuşlarımızın yavruları oldu, ihtiyaçları da görülüyor. Benim olmadığım zamanlarda diğer esnaf arkadaşlar da kuşlara yem ve su veriyor. Onlar da mutlu, biz de mutluyuz. Caddedeki diğer ağaçlara da böyle birer yuva yapmayı düşünüyoruz. Hayvanlarımızı ve doğamızı korumak bir insanlık görevi çünkü bu dünyada bir tek biz yaşamıyoruz.doğadaki ve sokak hayvanlarına  sahip çıkmalıyız.” Dedi.

 

Haber/Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10