ÇYDD'den yıl sonu etkinliği

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çerkezköy Şubesi mezun olan burs verdiği öğrenciler ve bilgisayar kursunu başarıyla tamamlayan öğrenciler için ödül töreni düzenledi. Çağdaş birey

Çerkezköy 30.06.2019 09:14:00 0
ÇYDD

Önceki gün belediye konferans salonunda düzenlenen programa Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Nedim Yılancı, Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Merkez Yönetim Kurulu üyesi Gürol Buhar, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Tuncay Üstünol, Atatürkçü Düşünce Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Dündar Orhan, ÇYDD Çerkezköy Şube Başkanı Nigar Soyak, Çerkezköy Kent Konseyi Genel Sekreteri Hüseyin Ülger,STK temsilcileri, dernek üyeleri ile öğrenciler katıldı.

 

ÇAĞDAŞLIK MÜCADELESİNDE 30’UNCU YILINI TAMAMLADI

 

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından ÇYDD Çerkezköy Şube Başkanı Nigar Soyak günün anlam ve önemine ilişkin konuşma gerçekleştirdi. Soyak “ Bu yıl ilkini gerçekleştiğimiz yıl sonu etkinliğimize hoş geldiniz. ÇYDD Çağdaşlık mücadelesinde 30’uncu yılını tamamladı. Atatürk’ün emaneti olan Cumhuriyetimizin temel değerlerini korumak ve geliştirmek hedefinin çağdaş topluma ulaşmanın anahtarı olduğunu biliyoruz. Çağdaş birey ve çağdaş topluma ulaşmak amacıyla gönül ve düşünce birliği içinde çıktığımız yolumuza umutla ve heyecanla devam ediyoruz. Genel merkez ve 110 şubemizle yüreğinde insan sevgisi ve toplum sevgisi olan binlerce gönüllüsü, burs vereni ve alanı ile birlikte toplum hizmeti veriyoruz”dedi.

 

“TÜRKAN SAYLAN HOCAMIZA BORÇLUYUZ”

 

Soyak “ Bu günlere gelmemizi sağlayan yüreğindeki insan ve yurt sevgisiyle hayatını insanlığa adamış örnek bir Cumhuriyet kadını olan Prof. Dr. Türkan Saylan hocamıza borçluyuz. ÇYDD Atatürk ilke ve devrimleri ışığında şubelerimizle, bağışçılarımızla el ele kol kola çağdaş Türkiye’nin gelecek güvencesi olmaya devam edeceğiz. Siz değerli öğrencilerimizi çalışkan dürüst, çağdaş bireyler olarak görmek bizleri gururlandıracaktır. Bu yıl okullarını bitiren öğrencilerimizi ve bir üst sınıfa geçenleri kutluyor, yolları açık olsun diyorum. Burada bizimle olan, destek ve emek veren tüm arkadaşlarıma, bağışçılarıma, bizimle beraber olan sizlere ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bugün öğrencilerimiz için sertifikaları bizlere ücretsiz temin eden Sönmez Akademi ve yönetim kurulu üyemiz Özgür Sönmez’e de teşekkür ediyorum” dedi.

 

“SİZLER SAYESİNDE BAŞARDIK”

 

Soyak’ın ardından konuşan ÇYDD Genel Merkez Yönetim Kurulu üyesi Gürol Boğar “ Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği 1989 yılında kurulmuş bir dernektir. Bu dernek 30. yılımızı idrakı için rahmetli Türkan hocamızın en büyük isteklerinden bir tanesi de 100 bin öğrenciye ulaşacak burs sayısına ulaşmaktı. Kendisi bunu görmedi ama çok şükür biz bunu sizler sayesinde başarmış olduk. Ben uzun yıllar Kadıköy şubesinde burs komisyonu görevlisi olarak çalıştım. Aşağı yukarı 2002'den beri Kadıköy şubesinden 800 den fazla öğrenciyi mezun ettik. Benim de burada ki öğrenci kardeşlerime çok ufak naçizane bir tavsiyem var; siz bundan sonra iş hayatına atıldığınız zaman birinci olarak gittiğiniz yerde Çağdaş Yaşamı Destekleme şubesi varsa oraya muhakkak suretle üye olun. Artı maddi durumunuz elverişli ise siz nasıl burs alıp başka kardeşlerinizi faydalandırdıysanız sizde cüzi de olsa burs verin ve başka kardeşlerinizin de okumasına hizmet edin. Hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum." dedi.

 

 

HEDİYELERİ TAKDİM EDİLDİ

 

ÇYDD’nin 30.yılına özel hazırlanan slayt gösterimi ve mezun olan öğrencilerin teşekkür mektuplarının okunmasının ardından ÇYDD Çerkezköy Şubenin burs verip mezun ettiği öğrencilere Türkan Saylan Kitabı’ Güneş Umuttan Şimdi Doğar’ kitabı hediye edilirken, bilgisayar kursunu başarıyla tamamlayan öğrencilere ise protokol üyeleri tarafından sertifikaları teslim edildi. Günün anısına ÇYDD Çerkezköy Şubesi ve öğrenciler tarafından pasta kesiminin ardından davetlilere ikramda bulunuldu.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10