Alperen Ayaz Türkiye şampiyonu

Ankara Keçiören Taha Akgül Kapalı Spor Salonu'nda 25 Haziran tarihinde başlayan ve hafta sonunda sona eren Türkiye Taekwondo Yıldızlar şampiyonasında 53 kiloda Alperen Ayaz Türkiye şampiyonu olarak Özbekistan

2.07.2019 18:22:00 0
Alperen Ayaz Türkiye şampiyonu

Ankara'da düzenlenen Türkiye Yıldızlar Tekvando Şampiyonası tamamlandı. Taha Akgül Spor Salonu'nda gerçekleştirilen şampiyonada 2 bin 884 sporcu mücadele etti.

TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLDU

Erkeklerde sporcumuz Alperen Ayaz bütün rakiplerini mağlup ederek 53 kiloda Türkiye şampiyonu olarak göğsümüzü kabartırken, rekor sayıda sporcunun katıldığı organizasyonda, erkeklerde 33 kiloda Yusuf Badem, 37 kiloda Murat Berk Kaya, 41 kiloda Cüneyt Gökalp, 45 kiloda Ceyhun Can Münyas, 49 kiloda Ahmet Eren Güneş, 57 kiloda Hakan Kaya, 61 kiloda Ömer Çayır, 65 kiloda Bekir Berke Kocagöz ve +65 kiloda Mehmet Efe Özdemir birincilik elde etti. Kızlarda ise 29 kiloda Hayrunnisa Gürbüz, 33 kiloda Şüheda Yangın, 37 kiloda Elif Sude Akgül, 41 kiloda Zeynep Nur Sarıçiçek, 44 kiloda Rüya Diler, 47 kiloda Elifsu Gençyılmaz, 51 kiloda Hatice Pınar Yiğitalp, 55 kiloda Ayşenur Konakçı, 59 kiloda Büşra Öztürk ve +59 kiloda Zehra Begüm Kavukcuoğlu kürsünün zirvesinde yer aldı.

9 SPORCU İLE KATILDIK

Turnuvanın beş gün sürdüğünü kaydeden Şampiyon Spor Kulübü Başkanı ve antrenörü Vural Ayaz “ Ankara Keçiören Taha Akgül Kapalı Spor Salonunda 25-30 Haziran  tarihleri arasında gerçekleştirilen turnuvaya Şampiyon Spor Kulübü olarak 9 sporcu ile katıldık.  Şampiyonanın ilk gün yapılan 37 kilogram Yıldız bayanlar kategorisinde büyük umutlar vaat eden ve bugüne kadar Türkiye şampiyonluğu ve Türkiye ikinciliği ve Avrupa ikinciliği elde eden genç yetenekli milli sporcumuz Sudenaz Kaya çıktığı altı maçında da güçlü rakipleri ile karsılaştı ve kilosunda Türkiye üçüncüsü oldu. Yine şampiyonanın ilk günkü müsabakalarında maç yapan gelecek vaat eden  sporcumuz Zeynep Hasret Yılmaz’da oynadığı 7 maç sonunda Türkiye ikincisi oldu” dedi.

“DÖRT MADALYA İLE TÜRKİYE İKİNCİSİ OLDUK”

Türkiye şampiyonasını bir altın, bir gümüş iki bronz madalya ile takım halinde Türkiye ikincisi olarak tamamladıklarını kaydeden “ Turnuvada +65 kiloda sporcumuz Ahmet Korsanba kategorisinde Türkiye üçüncüsü olarak turnuvayı tamamladı. Altın madalya beklediğimiz 53 kilogramda yarışan sporcumuz Alperen Ayaz ise tüm rakiplerini mağlup ederek finale çıktı. Final maçında da rahat bir oyun ortaya koyan Ayaz şampiyon olmayı başardı. Alperen Ayaz Özbekistan’ın başkenti Taşken’te yapılacak olan Dünya Şampiyonasına direkt katılma hakkı elde etti. Takım halinde ise turnuvada bir altın, bir gümüş ve iki bronz madalya ile takım halinde Türkiye ikincisi olduk. Sporcularımızın bu başarısı ilçemize, ilimize ve ülkemize hayırlı olsun.Bizlere her zaman desteğini esirgemeyen, sporun ve sporcunun her zaman yanında olan Çerkezköy Belediye Başkanımız Vahap Akay’a çok teşekkür ediyoruz” dedi.

TEŞEKKÜR ETTİ

Elde ettiği başarıdan ötürü çok mutlu olduğunu kaydeden Türkiye şampiyonu Alperen Ayaz “  Türkiye şampiyonasına çok iyi hazırlandım.  Çalışmalarımı ve istirahatımı düzenli bir şekilde yaptım. Okulumu ve derslerimi de hiç aksatmadım. Türkiye şampiyonasında derece yapmak için çok çalıştım. Şampiyonda karşıma güçlü rakipler çıktı ama şampiyona öncesi  Milli Antrenör olan babamın nezaretinde yaptığım çok güzel hazırlık çalışması bana bu şampiyonada da Türkiye Şampiyonluğu kazanmamı sağladı. Bana güvenenleri mahcup etmedim. Çok mutluyum.Dualarıyla yanımda olan ve destek olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10