Anayasa Mahkemesi'nden alamadığı hakkını Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde arayacak

Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde uzun yıllar temizlik işçisi olarak çalışan, çalıştığı süre zarfında yakalandığı hastalıkla derdine derman aramaya çalışan 51 yaşındaki 2 ç

Çerkezköy 3.07.2019 17:43:00 0
Anayasa Mahkemesi

İddiaya göre 2005-2008 yılları arasında Çerkezköy Devlet Hastanesi’nde taşeron bir firmada temizlik işçisi olarak çalışan Aktürk, ameliyathane ve yemekhanelerin temizlenmesinde kullanılan kalitesiz kimyasallar nedeniyle akciğer solunum yetmezliğine yakalandı. Hastalığını Maltepe Meslek Hastalığı Hastanesi’nden aldığı raporlarla tespit ettiren talihsiz adam 11 yıl süren hukuk mücadelesinde bir türlü hakkını alamazken, bireysel olarak başvurduğu Anayasa Mahkemesi’nden de olumsuz karar çıktı. Tayfun Aktürk’ün bireysel başvurusunu değerlendiren Anayasa Mahkemesi, ‘adil yargılanma hakkı kapsamında hakkaniyete uygun yargılanma hakkının ve makul sürede yargılanma hakkının ihlal edildiği’ iddialarının dayanaktan yoksun olması nedeniyle kabul edilemez olduğuna karar verdi.

 

2 KEZ KALP KRİZİ GEÇİRDİM



Tayfun Aktürk “Bu raporlar benim akciğer solunum yetmezliği olduğumu gösteriyorsa Anayasa Mahkemesi nasıl böyle bir karar veriyor? Bunu anlamış değilim. Öyle ki benimle birlikte işe giren 10’dan fazla insan orada çalışmadı. İdarenin bize dayatarak verdiği kimyasallarla işimizi yapmaya çalıştık. Bir taraftan temizlik yaparken diğer taraftan sağlığımızdan olduk. Amirlerimize anlatmaya çalıştık ama anlatamadık. Bu olaydan dolayı 2 kez de kalp krizi geçirdim” dedi.  

 

HUKUK MÜCADELEMİ SONUNA KADAR SÜRDÜRECEĞİM

 

İddiaya göre hastanede kullanılan deterjan ve kimyasalların 3’üncü sınıf olduğunu belirten eski çalışan “Benim canım yandı, benim sağlığım gitti başkalarının sağlığı gitmesin. Ben Çerkezköy Devlet Hastanesi’ne yaşanan bu olayların hepsini hem Sağlık Bakanlığı’na hem de Cumhurbaşkanlığına yazdım. Dönemin başhekim yardımcıları ‘bunlardan vazgeç bize bu malzemeleri İl Sağlık Müdürlüğü gönderiyor. Devletin gönderdiği malzemeleri kullanıyoruz. Biz ne yapabiliriz’ diye kendilerini savundular” dedi.  11 yıl süren hukuk mücadelesinde yaklaşık 5 kez hakimin değiştiğini kaydeden Aktürk “Hastanede kullanılan bu kimyasallardan hem çalışanlar hem de şifa bulmak için hastaneye gidenler etkileniyor. Benim canım yandı, başkalarının da canının yanmaması için hukuk mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğim” dedi.

 

Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10