Kalyon: Neden ilçemizden bir başpehlivanımız olmasın

Saadet Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Mehmet Kalyon Tarihi Kırkpınar Güreşleri ile ilgili bir basın açıklaması yaptı. Açıklamasında Çerkezköy Belediyesinin de gençleri güreşe teşvik

Çerkezköy 8.07.2019 15:26:00 0
Kalyon: Neden ilçemizden bir başpehlivanımız olmasın

Bu yıl 658’inci kez düzenlenen muhteşem organizasyona yeterince ilgi ve alaka gösterilmediği kanaatinde olduklarını kaydeden Saadet Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Mehmet Kalyon “Zira dünya üzerinde bu kadar uzun süredir devam bir organizasyon bulmak çok zordur. Eğer bir Avrupa ülkesinin böyle mühim bir organizasyonu mevcut olsa idi bütün dünyaca tanınır ve yakından takip edilirdi. Batı dünyasının daha yüzyılı bulmamış bazı organizasyonları dahi tüm dünya medyası tarafından takip edilirken maalesef biz kendimize ait bu mühim olayı toplum olarak unutacak bir noktaya doğru gidiyoruz.  Gençlerimizin kendi gelenek ve göreneklerimizi öğrenmesi ve kültürümüzü benimsemesi açısından da önemli bir etkinlik olan Kırkpınar Güreşleri ;hafta içerisinde medyada manşetlerde yer alması gerekirken , maalesef finalin dahi özel kanallarda yayınlanacağını esef ve üzüntü ile öğrendik” dedi.

 

“DEV EKRANDAN YAYINLANMASINI TALEP ETMİŞTİK”

 

Kalyon “ Geçtiğimiz yıllarda yaptığımız bir basın açıklaması ile belediyemizin en azından  final güreşlerini izleyebilmemiz için ücretsiz bir otobüs kaldırmasını yahut final güreşlerini ilçemizde dev ekrandan yayınlamasını talep etmiştik. Fakat bu talebimiz kamuoyunda bir karşılık bulmadı.Ayrıca belediyemizin güreş tamımı kapanmış kıymetli sporcularımıza gereken destek sağlanmamıştır. Hiçbir spor dalına gereken desteğin verilmediği kanaatindeyiz . Lakin güreş ata sporumuzdur. Tarihimizde çok önemli bir yeri vardır. Bu mühim sporla ilgilenen sporcu kardeşlerimiz başlarının çaresine bakmak zorunda kalmış , kimileri ise spora devam edemeyecek duruma gelmişlerdir. Bu kıymetli kardeşlerimiz maddi imkansızlıklar sebebi  çalışmalarına devam edememiştir. Her biri geçim telaşı içinde ilçemizi temsil etme imkanından yoksun kamıştır. Kırkpınar başpehlivanları arasında son yıllarda Trakya’mızdan da bir sporcumuzu göremedik. Çok uzun yıllar evvel başpehlivanlar arasında Tekirdağlı Hüseyin Pehlivan’ı hatırlıyoruz. Ayrıca Deliorman Bölgesi’nden , Razgrad’dan Şumnu’dan bir çok başpehlivan çıkmıştır.  Neden ilçemizden de bir başpehlivanımız olmasın? “ diye konuştu.

 

ALİ GÜRBÜZ’Ü TEBRİK ETTİ

 

Sporun faydalı bir faaliyet olduğunu kaydeden Kalyon “Sporcu kardeşlerimiz diğer arkadaşlarına iyi örnek olmakla mükelleftirler. Sporcunun; zeki , çevik ve aynı zamanda ahlaklı olanı makbuldür. Ahlak ve maneviyat olmadan başarı olmaz. İnanmış insanlar zafere ulaşırlar. Ahlaklı insanlar dünyamızı güzelleştirirler. Sportif ve kültürel faaliyetler konusunda gençlerimize destek olunmadığı zaman kötü alışkanlıklara bulaştığını üzülerek görüyoruz. Gençlerin tamamı bizim evladımızdır. Uyuşturucu kullanım yaşı çok genç yaşlara kadar inmiş , kimileri genç yaşta uyuşturucu kullanırken hayatını kaybetmiştir. Bu vebal hepimizin üzerinedir. Bu bağlamda belediyemizin tekrar güreş takımını aktif hale getirmesini bekliyoruz. Kırkpınar Güreşleri için de muhakkak bir çalışma yapılmalı ve bu muhteşem organizasyonun  gündem olması sağlanmalıdır. 658’inci tarihi Kırkpınar yağlı güreşlerinde altın kemere ulaşan Ali Gürbüz’ü de tebrik ediyorum” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10