Ordu: İncelemenin daha detaylı yapılması gerekiyor

Çerkezköy siyasetinin duayen isimlerinden Mustafa Ordu düzenlediği basın toplantısında Çerkezköy Belediyesinde yaşanan 'Vurgun' olayına dikkat çekti. 'Vurgun' olayının Çerkezköy?

Çerkezköy 10.07.2019 14:45:00 0
Ordu: İncelemenin daha detaylı yapılması gerekiyor

Çerkezköy siyasetinin duayen isimlerinden Mustafa Ordu Çerkezköy Belediyesi ve Kapaklı Belediyesindeki gelişmeler hakkında dün basın toplantısı gerçekleştirdi.

BAŞKAN AKAY’I TEBRİK ETTİ

Çerkezköy Belediyesindeki ‘Vurgun’ olayına değinen Mustafa Ordu “ Seçimlerden sonra belediye başkanının ve memurların tespit ettiği bir yolsuzluk olayı ortaya çıktı. Buna yolsuzluk mu?, dolandırıcılık mı? Rantçılık mı? Diyeceğiz henüz belli değil ama Çerkezköy’de her vatandaşı ilgilendiren bir konudur. Çerkezköy’deki her vatandaşın geleceğini ilgilendiren, çocuklarının nafakası olan emekleri burada var. Asgari ücretle çalışan vatandaşların paralarının birileri tarafından yenilmesine kimse razı değildir. Bu işin tabi ki içinde olanlar kimlerdir bilmiyorum ama bu işi Cumhuriyet Başsavcılığına hemen bildiren Belediye Başkanımızı tebrik ediyorum” dedi.

BAŞKAN İLE HAREKET EDECEKTİ

Bu işin hukuki boyutunun da olduğunu ifade eden Ordu “ İş savcılığa intikal etmesinin ardından sayın Vahap Akay müfettiş istemiş ve olayın çözülmesi için çalışmalara başlamıştır. Ardından birileri bu işi örtbas etmek için belediye başkanına gözdağı vermek gibi açıklamalarda bulunmuştur. Şimdi daha ne olduğunu anlamadan açıklamalar yapıldı. Belediyeye yardımcı olması gereken iktidar partisi ilçe başkanının ilk açıklaması ‘Kayyum atanması lazım’ oldu. Bu ilçe başkanı herhalde kayyum atanmasını istemesinin sebebi başkana gözdağı vermek mi ? Yani diyor ki ‘Bu işin üstüne fazla gitme yoksa kayyum atanır’ der gibi geldi bana. Şimdi iktidar partisi ilçe başkanı arkadaşımız önce kendi etrafındaki arkadaşlarına bakacaktı. Eğer bu işe karışmış arkadaşları varsa onları tespit edecek ve belediye başkanı ile birlikte hareket edecekti. Ama şu an iktidar partisinin müfettiş tayin etmesi gerekirken, henüz müfettişin dahi gelmediğini gördük” diye konuştu.

“ASIL YOLSUZLUK 2005 YILINDA YAPILMIŞTIR”

İktidar partisi ilçe başkanı bu işin üstünü kapatmak istiyor’ iddiasında bulunan Ordu “ Sayın ilçe başkanı sağına ve soluna almış olduğu eski ilçe başkanı ve yönetimini duyduğuma göre bu işle alakası var. 2005-2006 yıllarında minibüs hatlarından tahsis edilen para da aynı bu şekilde tahsis edilerek, belediye kasasına girmedi, o zamanlar sesleri çıkmadı. Ben bu arkadaşlara diyorum; ‘Eğer bu işe başlayacaksanız 1999 yılından itibaren başlayın’ Tüyü bitmemiş yetimin hakkını ve şu ellerin çalışarak çocuklarına ekmek yediren vatandaşların hakkını yiyenler hakkında yasal işlemlerin başlatılması lazım. Asıl büyük vurgun 2005’te Çerkezköy’de yapılmıştır. Ama ne hikmetse o gün bu işi yapanlar hala belediyede görevli olduğunu görüyorum. Bu iş nasıl olur? Spor kulübü yöneticiliği yapar, minibüs hattı işletir, hala o koltuklarda oturur. O yüzden bu incelemenin daha detaylı yapılması gerekiyor, Bu işin sağlıklı olarak müfettişle yürüdüğünü ve belediyenin de zarar görmeyeceği kanaatindeyim. İlçe Başkanının da şunu istemesi lazım. Belediyeyi 5 bin oyla kaybettikten sonra ben bu işi yapamadım yerime kayyum atayın demesi lazımdı. Kendisi genç bir arkadaş ama önce konuştuklarını, yani iğneyi kendine çuvaldızı başkasına batırması lazım. Siz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oylarıyla bu kadar oy topladınız, biraz daha çalışsaydınız başkanlık sizin olurdu. Tavsiyemiz kendisine budur.

“HİZMET ETMEYE BAŞLASIN”

Ordu, Kapaklı Belediyesindeki gelişmeler hakkında da konuştu. 31 Mart’a seçimi kazanarak belediye başkanı olan Mustafa Çetin’i tebrik ederek Ordu “ Öncelikle Sayın Başkanı ve İlçe Teşkilatını seçimi kazandıkları için tebrik ediyorum. Ancak seçimin üzerinden 3 ay gibi bir zaman geçmesine rağmen Kapaklı Belediyesinde henüz kayda değer bir hizmet görülmedi. Bunun dışında Kapaklı Belediyesinde personel bile başkanla görüşmekte güçlük çekiyor. Belediye Başkanının odasının olduğu kat, merdivenlere kadar insan dolu. Seçim öncesi verilen sözler neticesinde yüzlerce insan sabah Başkanla beraber belediyede adeta mesaiye başlıyor ve akşama kadar belediyede duruyorlar. Tabir-i caizse Kapaklı Belediyesinde at izi it izine karışmış durumda. Mustafa Çetin’in bir an önce çevresindeki bu insanlardan kurtularak Kapaklı’ya hizmet etmeye başlaması gerekiyor” dedi.
 

“KAPAKLI’DA BU İŞLERİ YAPACAK KİMSE YOK MU?”

Son günlerde Kapaklı kamuoyunu da sıklıkla meşgul eden belediye şirketi konusuna da değinen Ordu; “Çorlulu bir siyasetçi, önce bir şirket kuruyor, ardından da kurduğu şirketi Kapaklı Belediyesine hibe ediyor. Akabinde ise bahse konu şirkete, Çorlu’da yaşayan bu siyasetçi yönetim kurulu üyesi olarak atanıyor. Ben Sayın Belediye Başkanına şu soruyu sormak istiyorum; Nüfusu 120 bini aşan Kapaklı’da, bu işleri yapacak yüzlerce insan varken neden dışarıdan yönetici ithal etme gereği duyuyorsun? Kapaklı da adam mı yok? Yönetici ithal etmek Kapaklı halkına saygısızlık olur. Nüfusu 120 bini aşan Kapaklı’da her işin üstesinden gelecek liyakatli insanlar var. Bu yapılan Kapaklı halkına saygısızlıktır. Sayın Başkan bir an önce bu yanlıştan dönmelidir” diye konuştu.

“BAŞKAN BU YAPILARDAN UZAK DURMALI “

Son günlerde Kapaklı’da artan tarikat, cemaat ve vakıf faaliyetlerine de değinen Ordu; “Bu ülke kısa zaman önce 15 Temmuz gibi bir olay yaşadı. Önümüzdeki hafta da 15 Temmuz’un yıldönümü. Ben bu vesileyle Sayın Mustafa Çetin’e de bazı uyarılarda bulunmak istiyorum. Son günlerde kamuoyunda bazı tarikat, cemaat ve vakıfların Kapaklı’da yapılandıkları ve faaliyetlerini hızlandırdıklarını duyuyoruz. Özellikle İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin kaybedilmesinin ardından bu yapılar, diğer belediyelerden nemalanma gayreti içerisine girdiler. Kapaklı’da tüyü bitmemiş yetimin hakkını bu tarikatlara peşkeş çeken olursa, bu halk bunun hesabını sorar. Bu nedenle Sayın Başkan bu yapılardan uzak durmalı” şeklinde konuştu.

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10