NKÜ örnek olacak

Romanya-Türkiye iş imkanlarının artırılması amacıyla Türk Yatırımcılar Derneği ve Galati Belediye Başkanı ile Meclis Üyelerinden oluşan Rumen Heyet yerinde incelemelerde bulunmak ve proje toplantılarÄ

Tekirdağ 10.07.2019 18:26:00 0
NKÜ örnek olacak

Rumen Heyet, ilk olarak Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin’i makamında ziyaret etti.Heyette Galati Belediye Başkanı Lonut Pucheanu, Galati Belediyesi Meclis Başkanı Costel Fotea, Romanya Türk Yatırımcılar Derneği Başkanı Nazmi Doğan, Romanya Türk Yatırımcılar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Aşkın Alsinjak, Romanya Türk Yatırımcılar Derneği Trakya Bölge Temsilcisi Fatih Semercioğlu ve Özcan Doğan ve Galati Belediyesi Meclis Üyeleri bulunurken Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay da heyete eşlik etti.

 

GÖRÜŞ ALIŞVERİŞİNDE BULUNDULAR

 

Romanya’nın en büyük şehirlerinden biri olan Galati’nin Avrupa fonlarının kalkındırma projesi içinde yer alan hastane projesi için özellikle Trakya Bölgesindeki Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nin binasını incelemek amacıyla gerçekleştirilen ziyarette heyet ile Rektör Şahin karşılıklı görüş alışverişinde bulundu. Belediye Başkanı Lonut Pucheanu, Galati’ye yeni yapılacak olan hastane binası için yapılan uzun araştırmalardan sonra   Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastane binasının örnek alınmasına karar verdiklerini aktardı.

 

 

TANITIM YAPILDI

 

Pucheanu, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nin çağın gereklerine uygun, modern ve üstün teknolojik donanıma sahip bir hastaneye sahip olmasından etkilendiklerini kaydederek kendi hastanelerinde de bu imkanları uygulayacaklarını kaydetti. Rektör Şahin ziyaretten ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesine gösterilen ilgiden memnun olduğunu ifade etti. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde sunulan hizmet bakımında sadece Tekirdağ iline değil tüm bölgeye sağlık hizmeti sunulduğunu kaydetti.Rektör Şahin eşliğinde Heyet yerinde incelemelerde bulunmak amacıyla, Namık Kemal Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine geçildi. Uygulama ve Araştırma Hastanesi Toplantı Salonunda Hastane Başhekimi Prof. Dr. Erdoğan Güntekin tarafından tanıtıcı bir sunum gerçekleştirdi.

 

Haber/Cengizhan KÜPELİOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10