O dereden yine kimyasal aktı

Geçtiğimiz yıl sonu Ekim ayında pembe, ardından ise Kasım ayında gri akan Çorlu deresinin ardından bu defa Çorlu deresine bağlanan Kavakdere'ye kaçak yollarla deşarj edilen kimyasalın nevinin belirlenmesi

Çerkezköy 11.07.2019 19:38:00 0
O dereden yine kimyasal aktı

Ergene Nehri’nin kolu Çorlu deresi dün yeniden gri tonlarda akmaya başladı. Kavakdere’ye deşarj edilen beyaz kimyasal maddenin geçtiği Çorlu deresi gri renge bürünürken, çevre kirliliğini bir kez daha gözler önüne serdi.

 

 

EKİPLER TESPİT ETTİ

 

2018 yılında kırmızı ve griye boyanmasıyla Türkiye gündemine oturan Çorlu deresi dün yine griye boyandı. Çerkezköy Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol müdürlüğü ekipleri rutin denetimleri sırasında Çorlu deresine bağlanan Kavakdere de OSB Tır garajının altından geçen yağmur suyu hattından içeriği belli olmayan beyaz kimyasal maddenin dereye aktığını tespit etti.

 

 

NUMUNELER ALINDI

 

Çerkezköy İlçe Zabıta Müdürlüğü ekipleri olay yerine gelerek tutanak tutarken, durum hemen Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerine bildirildi. Tekirdağ Çevre ve Şehircilik Müdür vekili Kaan Sinan Tohumcu ve ekipler yeniden gündeme gelen Çerkezköy’de Kavakdere’nin beyaz akan bölümünde inceleme yaparak numuneler aldı. Alınan numuneler ise incelenmek üzere müdürlüğe gönderildi. Ekipler, dereye atıkların bırakıldığı yeri tespit amacıyla yaya olarak dere boyu 5 kilometrelik alanda tarama yaptı.Öte yandan 2018 yılında kırmızı ve gri renge bürünen Ergene Nehri’nin kolu olan Çorlu deresi ise kimyasal tepkimeden dolayı renk değiştirdi.

 

Haber/Faik Onur KAYA-Şaban KARDEŞ

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10