O mühendis de şikayetçi oldu

Çerkezköy kamuoyunda ruhsat vurgunu olarak bilinen davaya ilişkin KOM tarafından yürütülen soruşturma kapsamında müteahhitlerin ve ruhsat sahiplerinin ifadeleri alınmaya devam ederken, dosya kapsamında ismi geçen ve

Çerkezköy 12.07.2019 21:03:00 0
O mühendis de şikayetçi oldu

O DAİREYİ 285 BİN TL’YE BİR AY ÖNCE SATIN ALMIŞ

 

Gazetemizin Çarşamba günü manşetten verdiği haberde geçen daire için müteahhit firmayla 285 bin TL’ye satış anlaşması yapan firari belediye çalışanı Erkan K. bu paranın 156 bin TL’sini 30.05.2018 tarihinde müteahhit firmaya ruhsat harçları karşılığı sözde ‘ nakit’ olarak öderken, kalan 129 bin TL’yi ise tapu devrinde ödeyeceğine dair satış sözleşmesi sonrası müteahhit firma ile protokol imzalamış.

Yaşanan ekonomik kriz sonrası müteahhit firmanın İstasyon Mahallesinde başlayacağı projeye başlayamayınca evleneceği gerekçesiyle müteahhitten başka bir yerde bir daire isteyen Erkan K.’ya Kızılpınar Mahallesinde  3+1 bir daire verilmiş. Erkan K. 25 Nisan 2019 tarihinde müteahhitten mahsuplaşma yöntemiyle aldığı dairenin tapusunu da Çerkezköy Tapu Müdürlüğünden Meltem Y. adına devralmış.

 

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

 

Diğer müteahitlerden sonra geçtiğimiz hafta Çerkezköy Adliyesine giderek soruşturma savcısına ifade vererek Erkan K.’dan davacı olan belediyedeki sahte ruhsatlarda müşterilerinin dosyası olan Rahmi Ö. de kendinin müşterileriyle birlikte mağdur olduğunu, mağdur edildiğini, firari Erkan K.’nın Çerkezköy Belediyesinde kurduğu ağa kendi gibi belediye aracılığı ile başka vatandaşların da mağdur olduğunun anlaşılması üzerine savcılığa suç duyurusunda bulunmuş. Öte yandan Rahmi Ö.’nün Erkan K.’nın satın aldığı dairenin satışına ilişkin şahitliğinin söz konusu olmadığını ancak Erkan K’nın mahsuplaşma yöntemiyle müteahhit firmadan bir daire aldığını duyduğu kaydedildi.

 

NEREDE OLDUĞU GİZEMİNİ KORUYOR

 

Firari Erkan K. ile açığa alınan belediye çalışanları Tuncer B. Diler E. Levent A. ve Özgür İ.hakkında Çerkezköy Cumhuriyet savcılığınca soruşturma başlatılırken, sahte tahakkuk ve tahsilatlarla yapılan eksiltmelerle birlikte sayısı 50’ye ulaşan sahte ruhsat ve harçlarına ilişkin savcılığın hazırlayacağı iddianame sonrası adli tatil dönüşü ruhsat vurgunu davasının açılması bekleniyor. Öte yandan vurgun davasında hangi isimlerin sanık, hangi isimlerin müşteki olacağı ise Çerkezköy kamuoyunda şimdiden merak uyandırırken, firari Erkan K.’nin nerede olduğu ise halen gizemine koruyor.


Haber/Şaban KARDEŞ

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10