Maliyetler artınca kurban fiyatları da arttı

Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak, maliyetler artınca kurban fiyatlarının da arttığını belirterek geçen yıl 22 lira olan canlı kurban kilogram fiyatının artan maliyetler nedeniyle bu yıl 

Çerkezköy 16.07.2019 16:50:00 0
Maliyetler artınca kurban fiyatları da arttı

Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak, her yıl besicilikte yem ve diğer girdilerin artışının kurban fiyatlarını da etkilediğini belirtti.

 

HAYVAN ÜRETİCİLERİNİ ZORLUYOR

 

Toprak, “Özellikle kurbanlıklar gerek büyükbaş olsun gerek küçükbaş olsun  özenle beslenen ve yetiştirilen çok nazik ve hassas hayvanlardır. Her yıl ramazan ayı sonrası kurbanlık sezonun yaklaşmaya başlamasıyla birlikte yem fiyatları başta olmak üzere tüm diğer girdilerde artış meydana geliyor ve bu da  hayvan üreticilerini zorluyor. Bu nedenle ister istemez her yıl az da olsa kurban fiyatlarında bir artış yaşanıyor. Geçen yıl canlı kurban fiyatları özellikle büyükbaş kilosu 20-22 TL’den işlem görürken, bu yıl yem ve diğer girdi fiyatlarında yaşanan artışlar nedeniyle,  büyükbaş canlı kurban fiyatı 23-24 TL oldu. Küçükbaş canlı kurban fiyatı da bu yıl 26-27 TL oldu. Aslında bu fiyatlarla sattığımız kurbanlıklar anca masrafımızı karşılıyor ve ucundan çok az bir ekmek yemeye çalışıyoruz” dedi.

 

 

KURBANLIKLARIMIZ  HİJYENİK MEKANLARDA BAKILIYOR

 

Hasan Toprak, “Her yıl kurban bayramı arifesinde, devamlı kurban kesen ve yeni kurban kesecek  vatandaşlarımızın kurban talebi fazla oluyor. Özellikle belirtmek istiyorum  vatandaşlarımız şunu iyi bilsin ki biz  üreticiler olarak herkesin gönül rahatı ile makul fiyatlarla kurbanlık alarak, kurban kesmelerinden yanayız. Şu anda satışı yapılan gerek büyükbaş gerek küçükbaş kurban  fiyatı kesinlikle pahalı değil ve pahalı olduğunu da kimse söyleyemez. Çünkü yıl içinde, birçok şeye zam geliyor. Bu nedenle bu yıl da önceki yıllara göre  kurban fiyatları günün koşullarına göre çok normal ve ucuzdur. Özellikle hayvan yetiştiriciliği çok emek isteyen ve de masraflı bir iş. Biz büyük ve küçükbaş hayvan yetiştiricileri olarak her zaman vatandaşlarımızın taleplerini, imkanlarımız nispetinde özenle beslediğimiz kurbanlıklarla karşılamaya çalışıyoruz. Şahsen ben ve benim gibi daha bir çok arkadaşım kurbanlıkların doğal ve hijyenik ortamlarda bakımlarını yapıyor ve beslenmelerini sağlıyor. Sabah, öğlen ve akşam bakımları yapılıyor ve sık sık sağlık kontrolden geçirilerek besliyoruz. Dolayısıyla bizim gibi kurban yetiştiricilerinden vatandaşlarımız gönül rahatlığı ile kurbanlık alabilir” diye konuştu.

 

Haber /Seyit SÜREN

 

  


0282 726 91 91
0282 747 65 10