"Kimse imamları hedef tahtasına koymasın"

Türk Diyanet Vakfı Çerkezköy temsilcisi Ahmet Baksı ve Diyanetsen Çerkezköy temsilcisi İlhan İlke "Kanlı 15 Temmuz fetö kalkışmasının 3. yılında kutlamalar esnasında bölgede yayın yapan b

Çerkezköy 16.07.2019 19:32:00 0
"Kimse imamları hedef tahtasına koymasın"

HERKESİ DERİNDEN ÜZMÜŞTÜR

 

Ahmet Baksı ve İlhan İlke, Haber Gazetesi’ni ziyaret ederek gazeteci Şaban Kardeş'e yaptıkları açıklamada "Kanlı 15 temmuz törenlerinin 3. yılında Çerkezköy’deki anma etkinliklerinde ardı ardına yaşanan üzücü olaylar hem camiamızı hem de milletimizi derinden üzmüştür. Cumhuriyetin kurtuluş savaşında Mehmetçik ile cephede, Cumhuriyetin kuruluşunda Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile gazi meclisin açılışında sırt sırta görev yapan imamlar ve o imamların eseri olan imam hatipler aziz milletimizin dini ve manevi hizmetkarlarıdırlar. İlçe Kaymakamlığımız tarafından geçtiğimiz cuma günü halk eğitimi merkezinde düzenlenen Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında '15 Temmuz Demokrasi ve Vatan Savunması' konulu konferansta sayın İlçe Kaymakamımız Atilla Selami Abban'ın olurları ve teşrifleri ile İlçe Müftü Vekilimiz Mahmut Öztekin hocamız görevlendirilmiş ancak güzide ilçemizde yayın yapan bir gazete bu olayı sözüm ona küçümseyerek yazarı tarafından kaleme alınmış bir makale yayınlamış, üzücü ve üzücü olduğu kadar da düşündürücü bir makale kaleme alınmıştır. Bilinmelidir ki görevli hocamız doktorasını yapmış, müftülük ataması bekleyen, camiamızın ender hocalarımızdan biridir. Bahse konu gazetede yazılan köşe önyargı ile konferans izlenmeden kaleme alınmış, sadece camiamızı ve mensuplarını değil inanan herkesi derinden üzmüştür” dedi.

 

“ART NİYETTEN UZAK ANLIK BİR HATADIR”

 

Baksı ve İlke “Orada yazılanlar sadece camiamızı değil aynı program etkinlikleri kapsamında şehitlikteki dua esnasında Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün isminin zikredilmemiş olması art niyetten uzak anlık bir hatadır. Ne Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü ne de canlarını ortaya koyan onun aziz silah arkadaşlarını görmezden gelmek hiç kimsenin haddine değildir. Vatan uğrunda can veren, milli birliğimiz ve beraberliğimiz için canlarını ortaya koyan herkes bizim şehidimiz, bizim gazimiz ve geride bıraktıkları yakınları bizlerin emanetidir. Bu durumu farklı mecralara çekip, siyasi polemik konusu yapmak ne bir İlçe başkanı hanıma yakışır ne de tecrübesiyle olduğu kadar hanımlığıyla da bölgemiz halkının taktirini kazanarak 4 kez üst üste milletvekili seçilen Sayın Vekilimiz Canan Yüceer hanıma yanlış bilgi aktararak konuyu mecrasından uzaklaştırıp farklı mecralara çekilmesi hepimizi üzmüştür. Vatan savunmasında şehit olan aziz şehitlerimiz başta olmak üzere gazilik mertebesiyle hakka kavuşan aziz şehitlerimizi ayırt etmeksizin dua esnasında Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü yad etmemiş olmak anlık bir gafletten öte bir şey değildir. Ama bunu farklı mecralara çekmek son derece yanlıştır. Bizler de her iki sendikanın üyeleri olarak dini sömürerek ülkemize ihanet eden fetö terör örgüt mensuplarının ülkemize yaşattığı o karanlık gecede halkımızın titremesine, meydanlara akın etmesine yol açan hainlerin alçak uçuşları, mermileri kadar etkili olan o karanlık gece de ülke safında din adamlarımızın arşı titreten sela sesleri olmuştur. 15 Temmuz destanının yıl dönümündeki kutlamaların bu şekilde karartılmak istenmesi bizleri sendika olarak da camia olarak da üzmüştür” diyerek yaşanan olaylardan sendika olarak duydukları üzüntüyü gazetemizi ziyaret ederek dile getirdiler.

 

Haber  / Şaban Kardeş


0282 726 91 91
0282 747 65 10