Geleneksel Sünnet Şöleni'nin 15'incisi düzenlendi

Kapaklı Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen ve bu 15'incisi düzenlenen toplu sünnet şöleni renkli görüntülere sahne oldu. Kapaklı Eski Belediye meydanında düzenlenen ve binlerce kişinin katıldÄ

Kapaklı 20.07.2019 16:05:00 0
Geleneksel Sünnet Şöleni

Etkinlikler saat 15:00’da sünnet çocuklarıyla fotoğraf çekimiyle başladı. Çocukları bu mutlu anlarında yalnız bırakmayan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, sünnet çocukları ve aileleriyle fotoğraf çekindi. Saat 17:30’da Recep Güven Parkı’nda sünnet çocukları için mevlid-i şerif okutulmasının ardından toplu sünnet şöleni etkinlikleri konvoyla devam etti. Bu yıl sünnet ettirilen 400’e yakın çocuk için düzenlenen toplu sünnet şöleni dolayısıyla akşam da konser düzenlendi.

 

ALLAH MÜRÜVVETLERİNİ GÖRMEYİ DE NASİP ETSİN

 

Saat 20:30’da eski belediye meydanında düzenlenen etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Gecede konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, sünnet şölenine katılan tüm vatandaşlara teşekkür etti. Çetin “Bu akşam özellikle örf ve adetlerimize yerleşmiş bir  inancın gereğini yerine getiriyoruz. Rabbim bizlere onların mürüvvetlerini de göstermeyi de nasip etsin” ifadelerini kullandı.

 

 

“TÜM İMKANLARI SEFERBER EDECEĞİZ”

 

Her zaman çocukların bu unutulmaz günlerinde yanında olmak ve bu geleneğe sahip çıkmak istediklerini söyleyen Çetin “Sosyal belediyecilik anlayışı ile bu tür etkinliklerde artık her zaman daha sık bir arada olacağız” dedi. Bu geleneğe sahip çıkmayı bir vazife bildiklerini söyleyen Başkan Çetin,Gönül Belediyeciliği hedefiyle çocuklarımıza en iyi şekilde spor aktiviteleri, bilgi faaliyetleri, kültürel faaliyetler ve değerler açısından daha iyi yetişmeleri için gayret göstereceklerini ve tüm imkanları seferber edeceklerini söyledi.

 

“BİR OLACAĞIZ, DİRİ OLACAĞIZ”

 

Kapaklı’nın geleceğine yön verirken yine şeffaf ve katılabilir yönetim anlayışıyla herkesi bu sürece dahil etmek istediklerini söyleyen Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “Çünkü bu şehri birlikte yönetmek ve başarıları yine birlikte paylaşmak istiyoruz. Biz kimseyi ayırt etmeden,  her zaman bir olacağız, beraber olacağız, diri olacağız. Birlik ve beraberlik içerisinde oldukça Kapaklı’mız daha da güçlenecek ve modern bir şehir olma yolunda emin adımlarla yoluna devam edecek” dedi.

 

 

“DAHA YAŞANABİLİR BİR ŞEHİR HALİNE GETİRECEĞİZ”

 

Kapaklı için tüm imkanları seferber etmek adına kapı kapı, makam makam dolaşmaya devam edeceklerini söyleyen Başkan Çetin, “Kapaklı kültürel farklılıkların buluşma noktası. Türkiye’mizin dört bir köşesinden Kapaklı’mıza gelip yerleşen vatandaşlarımız ilçemizde birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde yaşamlarını sürdürmektedir. Biz bu farklılıkları zenginliğe çevirerek bir ve beraber olmaya devam edeceğiz. Bu şehre hep birlikte hizmet edecek, Kapaklı’mızı daha da yaşanılabilir bir şehir haline getireceğiz” dedi.

 

“SIKMADIK EL, GİRMEDİK GÖNÜL BIRAKMAYACAĞIZ”

 

Kapaklı’ya gönül verdiklerini ve Kapaklı için gece gündüz çalıştıklarını söyleyen Çetin, “Çalmadık kapı, sıkmadık el, girmedik gönül bırakmayacağız. Kapaklı ve sizler her şeyin en iyisine, en güzelini layıksınız. Tabi Biz bu şehri tekrar imar ve inşa ederken gönüller kazanacağız. Kapaklı’da yaşayan her vatandaşımızla bir ve bütün olacağız” dedi.

 

 

SANATÇILAR PERFORMANSLARI İLE BEĞENİ TOPLADI

 

Kapaklı Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Levent Alper, İdari Mali Hizmetler Müdürü Fatih Can Mert, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Halime Yıkan Çoban, Müdür Yardımcısı Hakan Çiçek, Genel Cerrah Op. Dr. Halit Kocaosman, Ameliyathane Sorumlu Hemşiresi Zeynep Demir Kırmaz, Dahiliye Servisi Sorumlu Hemşiresi Merve Baş, Çocuk Servisi Sorumlu Hemşiresi Yasemin Kaya, Poliklinik Sorumlu Hemşiresi Hatice Hilal Temel’e katkılarından dolayı plaket takdim edilmesinin ardından yerel sanatçı Emre Erdem sahne alarak Kapaklılılara unutulmaz bir gece yaşattı. Gecede sahne alan yerel sanatçı Seda Çakmak da seslendirdiği şarkılar ve sahne performansıyla beğeni topladı. Sünnet çocukları ve aileleri müzik eşliğinde oynayarak gönüllerince eğlenirken Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin de onların oyunlarına eşlik etti. Kına etkinliğinin ardından havai fişek gösterisi de ilgiyle izlendi.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10