Dilka Grup ile Best Grup güç birliği yaptı

Çerkezköy'de 7 yıldan bu yana faaliyet gösteren Dilka Sosyal Hizmetler firması ile Kapaklı'da 11 yıldan beri faaliyet gösteren Best Güvenlik firması dün  10.30-12.00 saatleri arası İzabella Pizza'da

Çerkezköy 26.07.2019 17:25:00 0
Dilka Grup ile Best Grup güç birliği yaptı

Best Grup kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Eke, “Best Grup, tarafımızca 2008 yılında kurulmuş; güvenlik, temizlik ve servis hizmetleri sunan Kapaklı merkezli bir firmaydı. Dilka Grup ise 2012’de Dilek Köksal ve Mustafa Karaca tarafından kurulmuş ve güvenlik, temizlik ve servis hizmetleri ve insan kaynakları danışmanlığı hizmetleri veren bir firma. Her iki grup da bölgemizde başarılı faaliyetlerde bulunmuş ve başarılı işlere imza atmıştır. Özellikle bu zor rekabet ortamında her iki grup da ayakta kalmayı başarabilmiş ve bunu çevresindeki ticaret erbabına da ispat etmiştir. Ancak son yıllarda rekabette meydana gelen sıkıntılar kar marjlarının daralması, maliyetlerdeki önlenemez artışlar, bizleri kaliteli hizmetten ödün vermemek adına neler yapabileceğimiz hususunda düşündürdü ve bu konuda çalışmalar yapmaya başladık” dedi.

 

 

İKİ YILDIR BİRLEŞME KONUSUNDA GÖRÜŞMELERİMİZİ SÜRDÜRÜYORDUK

 

Tahir Eke, "Yaklaşık iki yıldır da bu bağlamda görüşmeler yaptığımız Dilka Grup ve Best Grup bugün son noktayı koyarak birleşme kararı almıştır. Bu birleşmedeki maksat Best Grubun lokomotif olarak çekeri olan güvenlik sektörü ile Dilka’nın insan kaynaklığı danışmanlığı ile servis sektöründeki ağırlığını bir araya getirerek tüm hizmetlerde bir ağırlık ortaya koymak ortak maliyetlerin bir kısmından kaçınarak piyasadaki rekabet şansımızı yükseltmek adına biz bu birleşmeyi  yaptık. Aynı zamanda da şunu göstermek istedik insanlar anlaşabilirler. Biz yaklaşık 11 yıllık firmayız, Dilka 7 yıllık firma bunca geçmişi olan firmalar olarak birbirimizle anlaşarak piyasada firmalarımızı daha güçlü hale getirebilir rekabet şansımızı daha da artırabilir ve daha da güçlü olanlarla baş edebiliriz. Bu mesajı vermek istedik. Bu birlikteliği Allah’ın izni ile  hep beraber gerçekleştirdik. Birleşme ile Best Grubun Best Güvenliği şirketi yine aynı ismi ile devam edecek. Dilka da aynı ismi ile devam edecek. Dilka’nın merkezi olan Çerkezköy,  Best  Grup olarak bizim de merkezimiz olacak. Aynı çatı altında güç birliği içinde birlikte ortak olarak çalışacağız. Kapaklı’daki Best Güvenlik de şube olarak faaliyet gösterecek. Dilka Grup’un Çorlu’da, Lüleburgaz’da, Kapaklı’da da şubeleri var. Birleşme ile büyük bir hizmet grubu haline geldik. İki firma olarak dostluklarımız yıllara dayanıyor, şimdi bu dostluğumuzu işle birlikte daha da pekiştirmiş olduk. Bunun bölgemizde hizmet alan ve alacak olan ticaret erbabına da faydalı olacağını düşünüyorum. Çünkü birleşmeden kasıt ortak maliyetlerimiz bayağı azalacak ve azalan bu maliyetlerden elde etmiş olduğumuz durum hem sermayemizi daha güçlü hale getirecek hem de piyasada dayanma gücümüzü daha iyi hale getirecek. Dolayısıyla önümüzdeki 3 yılda çok ciddi bir büyüme sağlayacağımızı düşünüyorum. Best Grup olarak bizim 400, Dilka’nın 1000 çalışanı var. Bu birleşme ile birlikte yaklaşık 1500 çalışanı ile bölgede güçlü firmalar arasında yerimizi alacağız. Bu gün bu birleşme iki grup için de bir bayram. Bu birleşmemizin her iki gruba da hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

 

TÜRKİYE GENELİNDE CİDDİ PROJELERE İMZA ATACAĞIZ

 

Dilka Grup kurucularından ve Yönetim Kurulu Başkanı Dilek Köksal da, “Geçmişe dayanan çok eski bir dostluğumuz var. Sektöre ilk adım attığımızda Tahir beyden ciddi destek aldık. Hiçbir zaman rakip olamadık. Ama bu gün bunun ortaklığa taşıdık. Ben her şeyden önce ortağım Mustafa Karaca ve Tahir Eke  ile bu saatten sonra Trakya geneli değil Türkiye genelinde  ciddi projelere imza atacağımızı düşünüyorum. Bugüne kadar olduğu gibi bundan böyle de kurumsal işletmelerin ve sanayi kuruluşlarının iş kolumuzla ilgili tüm ihtiyaçlarını çok daha hızlı bir şekilde karşılayacağız. Birleşmenin asıl amacı da buydu. Trakya'da varlığımızı kanıtlamıştık. Bu bölgenin dışına çıkmamız gerektiğini düşünüyoruz güzel projelerimiz olacak ileriki günlerde bunları sizlerle paylaşacağız. Güçlüyüz. Büyük bir aileyiz. Hepimize hayırlı olsun diyorum.” dedi.

 

Haber / Seyit SÜREN   


0282 726 91 91
0282 747 65 10