Çiftçi ve köylülerimiz üretim yapmakta zorlanıyor

Saadet Partisi (SP) Çerkezköy İlçe Başkan Yardımcısı Hüseyin Erdem yaptığı yazılı açıklamada "Çiftçi ve köylülerimiz üretim yapmakta zorlanmaktadırlar. Devletin ürün alım f

Çerkezköy 30.07.2019 16:24:00 0
Çiftçi ve köylülerimiz üretim yapmakta zorlanıyor

Saadet Partisi Çerkezköy İlçe Başkan Yardımcısı Hüseyin Erdem yazılı bir açıklama yaparak temel gıda maddeleri başta olmak üzere bir çok besin maddesinin temini ve üretimi ile alakalı çeşitli sıkıntılar bulunduğunu kaydetti. Erdem “ Doğal ürünlerin fiyatları aşırı derecede yükseltiş ve gıda ürünleri konusunda sanayi tipi üretime yönelinmiş bulunmaktadır. Tarım ve hayvancılıkta meydana gelen çeşitli sıkıntılar , maliyetlerin yükselmesi ve işgücü teminindeki zorluklar bunun temel sebepleridir. Çiftçi ve köylülerimiz üretim yapmakta zorlanmaktadırlar. Devletin ürün alım fiyatlarını yükselterek tarım ve hayvancılığa katkıda bulunması gerekmektedir. Organik ürünlerin yüksek değerler ile desteklenmesi gerekmektedir. Sanayi tipi üretim ile arzedilen besin maddeleri toplam sağlık kalitemizde büyük bir düşüse sebep olmaktadır.  Uzun yıllardır gıda sektöründe tecrübe sahibi bir insan olarak belirtmek isterim ki ; temiz ve sağlık ürün bulmakta çok zorlanıyoruz. Et ürünlerinde çok seçici davranmak zorundayız” diye konuştu.

 

“BÜYÜK BİR MADDİ YÜK VARDIR”

 

Gıda ürünü seçimi için daha fazla mesai harcamak zorunda kalındığını kaydeden Erdem”  Bu ürünler bizim hem beden hem de akıl sağlığımıza zarar veriyor. Çocuklarımız da tükettiği hazır ürünler sebebi ile bir çok sağlık sorunu yaşıyorlar. Hiçbir evladımızın sağlıksız olmasını istemeyiz. Onlar bizim evlatlarımız. Yeniden Büyük Türkiye hedefine ancak sağlıklı nesiller ile ulaşabiliriz. Ülkemizin büyüyüp gelişmesi , tüm dünyanın huzura kavuşması için  , dünyadaki yaklaşık sekiz milyar insanın da güven içinde yaşaması için çok önemli bir hedeftir. Sağlıksız gıdalarla beslenen toplumumuz sağlık giderleri için büyük harcamalar yapmak zorunda kalmaktadır. Devletimiz sağlık giderleri için büyük bütçe ayırmak zorundadır. Bunun temel sebebi ise gıda maddeleridir.  Aslında ucuza üretildiğini düşündüğümüz gıda maddeleri uzun vadede bize çok yüksek fiyatlara malolmaktadır. SGK’nın yirmi bir milyar TL açığı olduğu belirtilmektedir. Bu açık tamamen alt gelir grubuna yüklenmektedir. Aylık SGK primleri  ve esnafımızın ödediği bağkur olarak bilinen sağlık güvencesi miktarı kabul edilemez noktalara yaklaşmaktadır. Dolayısı ile devletimizin üzerinde büyük bir maddi yük vardır” dedi.

 

“HEM SAĞLIĞIMIZI HEM PARAMIZI KAYBEDİYORUZ”

 

Ucuza mal edilen gıda ürünlerin çok pahalıya geldiğini kaydeden Erdem” Bir çok ilaç ve sağlık ürünleri yurt dışından döviz karşılığında alınmaktadır. Çağımızda gitgide artan kanser gibi başedilmesi zor hastalıkların ilaçları çok yüksek fiyatlara satılmaktadır. Tüketilen ilaçlar içindeki ithal ilaç payının yüzde otuz civarına ulaştığını üzülerek görmekteyiz. 2006 yılında bu pay yüzde on altı civarında idi. Bu ise ilaçların değer bazında toplam harcamanın yaklaşık yüzde altmışına tekabül ettiğini söyleyebiliriz.

Hem sağlığımızı hem paramızı kaybediyoruz. Yani ucuz gıda bize çok pahalıya gelmektedir. Devletimiz ürün alımlarında çiftçiye köylüye daha yüsek ödemeler yapmalıdır. Bize ilk anda yüksek maliyet gibi görünse de sağlık harcamalarımız azalacağı için uzun vadede fayda getirecektir. Çocuklarımız sağlıklı ve neşe içinde büyüyeceklerdir. Hepimizin en çok istediği de bu değil mi zaten? Bu vesile ile tarım ve hayvancılık ile uğraşan tüm vatandaşlarımıza ve yerel medyamızın kıymetli çalışanlarına hayırlı günler diliyorum” dedi.

 

Haber/Seyit SÜREN

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10