Çerkezköy'den iki proje desteklenecek

Trakya Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen 2019 Yılı Proje Teklif Çağrısı değerlendirme süreci tamamlanarak, Yönetim Kurulu Kararı ile desteklenmeye hak kazanan projeler onaylandı. Başvurusu kabul ed

Çerkezköy 2.08.2019 18:12:00 0
Çerkezköy

Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ‘Eski Ahşap Sıralar Oyuncak Oluyor, Doğanın ve Çocukların Yüzü Gülüyor’ isimli projesi ile Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin ‘İşimiz; İş’ isimli projesi Trakya Kalkınma Ajansı tarafından desteklenecek.

 

İKİ PROJE YER ALDI

 

Konuyla ilgili açıklama yapan Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, güçlü Türkiye için mesleki eğitimin önemine dikkat çekerek “Trakya Kalkınma Ajansı tarafından Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'ı kapsayan İmalata Dayalı Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi Mali Destek Programı Başarılı Asil 19 projeden biri Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ‘Eski Ahşap Sıralar Oyuncak Oluyor, Doğanın ve Çocukların Yüzü Gülüyor’ isimli projesi (Proje bütçesi 382 bin 901 TL), diğeri ise Halit Narin Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi’nin ‘İşimiz İş’ isimli projesi (Proje Bütçesi 386 bin 64 TL) oldu. 2023 vizyonunda ifadesini bulan döner sermayeye dayalı üretimin artması, mesleki eğitimin güçlendirilmesi anlamında büyük bir atılım olmuştur. Bu hibeyi alan kurumlarımız Mesleki Eğitim anlamında şaha kalkacaktır” dedi.

 

“42 PROJEYE 15 MİLYON TL’LİK DESTEK”

 

Trakya Kalkınma Ajansı tarafından desteklenecek 42 projeye 15 milyon TL’lik kaynağın kullanılacağı kaydedildi. Trakya Kalkınma Ajansı tarafından yapılan bilgilendirmede “ Turizmin Geliştirilmesi ve Çeşitlendirilmesi Mali Destek Programı kapsamında 22 proje desteklenmeye uygun görüldü, Turizm potansiyeli taşıyan yapı ve alanların üst yapılarının/alt yapılarının güçlendirilmesi, bölge içinde destinasyonların çeşitlendirilmesi ve yönetilmesi, mevcut ve alternatif turizm faaliyetlerinin/ürünlerinin geliştirilmesi gibi öncelikleri taşıyan Turizmin Geliştirilmesi ve Çeşitlendirilmesi Mali Destek Programına toplam 36 proje başvurmuştu.İmalat Sanayinde Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında 19 proje desteklenmeye uygun bulundu. İmalat sanayi firmalarının talep ettiği mesleki işgücü ihtiyacının yenilikçi modeller tasarlanarak karşılanması, mesleki eğitim kurumlarının imalat sanayine yönelik bölüm ve alanlarında makine, ekipman ve bilgi altyapısının geliştirilmesi gibi önceliklere sahip İmalat Sanayinde Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi Mali Destek Programına 33 proje başvurmuştu.   Süt Ürünleri Sektörünün Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında 1 proje desteklenmeye uygun bulundu. Süt ve süt ürünleri sektöründe faaliyet gösteren kooperatiflerin, birliklerin ve derneklerin kurumsal üretim ve pazarlama kapasitelerinin geliştirilmesi, Bölgeye has geleneksel süt ve süt ürünlerinde markalaşmanın sağlanması ve pazarlama, satış, dağıtım süreçlerinin tasarlanması gibi önceliklerini taşıyan Süt Ürünleri Sektörünün Geliştirilmesi Mali Destek Programına 3 proje başvurmuştu” ifadeleri kullanıldı.

 

“KAYNAK HAYATA GEÇİRİLMİŞ OLDU”

 

Bölgede gelişme ekseni olarak değerlendirdikleri sektörlere dönük bir program geliştirdiklerini belirten Trakya Kalkınma Ajansı Genel sekreteri Mahmut Şahin “ Ajansımız Trakya Bölge Planında belirlenen hedeflerin gerçekleştirilmesine yönelik işbirliği, farkındalık oluşturma, araştırma-geliştirme, yatırım ortamını iyileştirme çalışmaları ile birlikte Bölgemizde yer alan kamu, özel sektör ve sivil toplum örgütlerinin kalkınma sürecine katılımlarını desteklemek üzere mali destekler sağlıyor. Bu kapsamda geçtiğimiz yıllardan bugüne yaklaşık 86 milyon TL’lik bir tutarını yapılan sözleşmeler ile yararlanıcılara hibe olarak aktarmaya devam ediyoruz. Ajansın sağladığı bu hibeler ile birlikte yararlanıcıların projeler kapsamında harcadıkları eş finansman rakamları ile bölgede 140 milyon TL’nin üzerinde bir kaynak hayata geçirilmiş oldu. Bu mali kaynaklar somut elde edilen çıktılar olarak gözükse de bu süreçte elde edilen en önemli unsur kurum ve kuruluşlarda proje kültürünün geliştirilmesidir. Yine Trakya’nın en güçlü olduğu sektörlerden süt ve süt ürünlerinde birlik ve kooperatiflerimizi destekleyeceğiz. Burada bir olma ve birlikte iş yapmak bizim için önemli bir olgudur. Bölgemizdeki işletme büyüklükleri istenilen düzeyde değildir. Dolayısıyla alt yapıyı sektörün gerçeklerine uygun olarak yenilemek ve yatırım yapmak için kooperatif veya birlik olarak hareket etmek gerekiyor. Bu program ile de birlik ve kooperatiflerimizin kurumsal kapasitelerini artırmak ve pazarlama kapasitelerini artırmak temel amacımızdı. Bu programa arzuladığımız sayıda başvuru olmadı ne yazık ki, bu nedenle artan bir miktar bütçeyi diğer programlara aktardık. Turizmde ise 2019 yılında kar amacı gütmeyen kurumların projelerine destek olacağız. Özellikle turizm potansiyeli taşıyan yapı ve alanların geliştirilmesi, bölge içinde turizm noktalarının çeşitlendirilmesi, alternatif turizm faaliyetlerinin ve ürünlerinin geliştirilmesi önceliklerimiz arasında yer alıyor. Destek almaya hak kazanan projeler Trakya’nın önemli turizm bölgelerindeki altyapının gelişmesine katkıda bulunacak. 2019 Mali Destek Programları sonuçlarının Trakya’ya ve ülkemize hayırlar getirmesini ve bol kazançlara vesile olmasını dilerim” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10