Çerkezköy'deki soygun iki devleti karşı karşıya getirdi

Geçtiğimiz hafta Çerkezköy Gümrüğünden Çorlu'da bulunan Vatan Kabloya teslim edilmek üzere Bulgaristan'dan Türkiye'ye ihraç edilen Bulgaristan menşeli Aurubis firması ve yine bu firmanın

Çerkezköy 4.08.2019 18:38:00 0
Çerkezköy

Çorlu’da Vatan Kablo’ya getirdiği 2 dorse dolusu 2 milyon değerindeki işlenmemiş ham bakır levhaları çalan hırsızlar Çerkezköy polisinin oluşturduğu özel ekibin takibi sonucu bir hafta sonra İstanbul’da yakalanmıştı. 6 zanlının gözaltına alındığı soygunda bir gecede İstanbul’daki  hurdacıya iki sefer yaparak 2 milyonluk vurgun yapan şebekenin altı üyesinden beşi savcılık tarafından tutuklama istemiyle sevk edildiği mahkemece serbest bırakılırken, TIR sürücüsü ise tutuklandı.

 

BAKIR LEVHALARA ULAŞILAMAMIŞTI

 

Bulgaristan’dan ithal edilerek Çerkezköy gümrüğüne getirilip buradan da intermodal yöntemiyle Çorlu’daki Vatan Kabloya nakli sırasında ortadan kaybolan iki dorsenin izini süren Çerkezköy polisi takoteknik yöntemi ile kısa sürede şebekeye ulaşmıştı. Bir haftalık çalışmanın ardından şebekenin altı üyesini gözaltına alan polis kaybolan 2 milyon değerindeki 50 tonluk Vatan Kabloya ait bakır levhaya ulaşamamıştı.

 

“İLK KEZ BÖYLE DURUMLA KARŞILAŞIYORUZ”

 

TIR şoförü Serdar Kuş’un tutuklandığı ve beş kişinin ise serbest kaldığı 2 milyonluk soygun sonrası PİMK firmasının Türkiye operasyonunu yöneten Gençtürk adlı firmanın avukatlarının Çorlu’da üst mahkemeye yaptığı itirazda red edildi. Bulgar yetkililer “ Biz yılladırdır Türkiye’deki müşterilerimize mal gönderir ve lojistik destek veririz. İlk kez böyle bir olayla karşılaşıyoruz. Her şeyin açık ve ortada olmasına rağmen iki konteyner malın bir gecede kaybolması ve sonrasında adli süreçte yaşanan olaylar sonrası firmanın uğradığı zarar kadar müşterimizin de uğrayacağı zarar göz önünde bulundurulmalıdır. Çerkezköy İstanbul arasında beş saatte kaybolan 50 ton bakırı kim yada kimler aldı. Bu olayın çözümü için Bulgaristan konsolosluğu nezdinde durumu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya bidirip kaybolan  iki konteyner malın akıbetinin bulunabilmesi ve soygunun aydınlatılması için İstanbul polisinden yardım isteyeceğiz” ifadelerini kullandılar.

 

OLAY GECESİ HURDACIYI ARAMIŞ

 

Soygunun tutuklu zanlısı Serdar Kuş olay gecesi otopark görevlisi Orhan D.’nin telefonundan İsmail Ö.’yü arayarak ‘ Malzemeleri bu gece getireceğim. Nakdi hazırla” dediği Orhan D.’nin ifadesine yansırken, Kuş’un son dorseyi otoparktan aldıktan sonra kendisine bir daha ulaşamadığını kaydetti. Öte yandan Serdar Kuş’un defaten hurdacı İsmail Ö.’yü aradığı 22 sayfalık telefon dökümünde de ortaya çıktı. Çerkezköy’den başlayan iki milyonluk soygunun nerede nasıl sonuçlanacağı ise Çerkezköy kamoyunda olduğu kadar Bulgaristan kamuoyunda da merak konusu oldu.

 

Haber/Şaban KARDEŞ

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10