Toplu iş sözleşme görüşmeleri uyuşmazlıkla sonuçlandı

Teksif Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Mürsel Türkkan dün sendikada bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Türkkan, Teksif Sendikası ile Tekstil İşverenleri Sendikası ile sürdürülen Grup

Çerkezköy 5.08.2019 18:02:00 0
Toplu iş sözleşme görüşmeleri uyuşmazlıkla sonuçlandı

Teksif Sendikası  Çerkezköy Şube Başkanı Mürsel Türkkan, “Tekstil İşverenleri Sendikası ile sendikamız arasında devam eden grup toplu iş sözleşmesi görüşmeleri 31 Temmuz Çarşamba günü yapılan toplantıda İşverenlerin teklif ettiği ücrette diretmesi ve sendikamızın teklifini kabul etmemeleri ve bir orta yolda da anlaşılmasına fırsat vermemeleri nedeniyle grup toplu iş sözleşmesi görüşmeleri uyuşmazlıkla sonuçlandı”dedi.

 

BİZİM BEKLENTİMİZ ENFLASYON ORANINDA BİR ÜCRET ARTIŞI İDİ

 

Türkkan, “ Bizim en az ücretlere yüzde 7-8 oranında bir artış yapılabileceğini ve çalışanlarımızın da mağdur olmaması yönündeydi. Ancak işveren sendikası ücretlere altı aya kadar yüzde 3 oranında teklifle bize geldi.Kıdem zammın da 0-9 yıl arası yıllığına 15 TL., 9-15 yıllık çalışana yıllığına 18 TL  ve 15 yıl ve üzeri çalışanlarda yıllığına 21 TL teklif etti. İşveren  sendikası kendi teklif ettiği ücretlerin üzerine çıkmadı. Biz ücretlerin çok az olduğunu belirtmiş olsak da bizim teklifimizi görüşmediler. Kendi tekliflerinde direttiler ve grup toplu iş görüşmeleri tıkandı ve uyuşmazlıkla sonuçlandı. Genel Başkanımızın Türkiye’deki enflasyon oranında bir zam ile işveren sendikasının toplantıya gelmesini bekliyordu. Onlar kendi tekliflerinde direttiler ve sendikamızın tekliflerini bile kabul etmediler. Üstelik üç yıllık bir sözleşme yapılmasını ve bizim iki yıl yapılması teklifimizi bile kabul etmediler ve görüşmeler uyuşmazlıkla sonuçlandı” dedi.

 

BAYRAM SONRASI GREV KARARI ASILACAK

 

Kurban bayramı sonunda greve hazırlandıklarını kaydeden Türkkan “ Dolayısıyla işveren bu katı tutumundan bir an önce vazgeçmelidir. Biz de bu konuda sonuna kadar kararlıyız. Biz Teksif Sendikası olarak bu güne kadar hiçbir şekilde işverenimizin ve sendika üyelerimizin mağdur olmasını istemedik ve istemiyoruz. Biz çalışanlarımızın da alın terinin hakkı olan ücretin almasını istiyoruz. Çalışanlarımızın ücretleri iyileştirilmeli ki onlarda sıkıntı çekmesin. İşveren sendika üyelerimize mağdur olmayacakları bir ücreti verene kadar mücadelemiz sürecek. Belirttiğim gibi bayram sonrası grev kararının asılması olanağı çok yüksek” diye konuştu.

 

Haber/Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10