Mahalleliden sokak düğünü tepkisi

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte düğün sezonu da açılırken, sokak düğünleri nedeniyle hafta sonu evlerinde oturamadıklarını belirten Yıldırım Beyazıt Mahallesi sakinleri sokakta yapılan düğÃ

Çerkezköy 5.08.2019 18:15:00 0
Mahalleliden sokak düğünü tepkisi

Yaz ayı ile birlikte başlayan düğün sezonu istenmeyen olayları da beraberinde getirmeye başladı. Sokakta gece geç saatlere kadar süren düğün ve nişan organizasyonları düğün sahiplerini mutlu etse de aynı binada veya sokakta oturan komşuların tepkilerine neden olmaya başladı. Vatandaşlar belirli bir saate kadar devam eden düğün ve nişan organizasyonlarında ses düzeyinin fazla olmasından şikâyetçi.

 

ADETA EZİYETE DÖNÜŞÜYOR

 

Çerkezköy’de artan nüfusa paralel olarak artan sokak düğünleri dar gelirli vatandaş için can suyu olurken, hafta sonunu eşi, çocuğu ile geçirmek için Çerkezköy’de kalan, yaşlısı, hastası, bebeği olanlar için ise adeta eziyete dönüşüyor. Çerkezköy Yıldırım Beyazıt Mahallesi Tümer Sokak sakinleri de dün mahallede toplanarak sokak düğünlerine tepki gösterdi.

 

“EVLERİMİZDE DURAMIYORUZ”

 

Mahalleli Gizem Kayar Ertuğ ““Gün boyu çok yoğun bir tempoyla çalışıyoruz. Hafta sonu olduğu zaman da evimizde dinlenerek yeni haftaya hazırlanmaya başlıyoruz. Ancak bir türlü insanlara huzur vermiyorlar. Havalar ısınır ısınmaz yaz sokak düğünleri başlıyor. Düğünlerin biri bitiyor, biri başlıyor. Yan binadaki düğün bitiyor diğer gün karşı binada biri evleniyor. Bir bakıyorsunuz bu kez de arkanızdaki binada davul sesleri yankılanıyor. Kimsenin evlenmesine karşı değiliz tabi ki ancak birileri evlenirken çevrede ne kadar ev ve bina varsa bundan rahatsızlık duyuyor. Normal bir düğün olsa hiçbir lafımız sözümüz yok ama bazı düğünler ilerleyen saatlerde içkiye, küfre kadar gidebiliyor. İçki şişelerini ise kırıp bahçelere atıyorlar. Bunlar bir iki kere olan bir şey değildir. Dar gelirli olan mahallede vatandaşlar bir düğün salonu kiralayacak ve düğün organize edecek durumları yok. Evlenmek herkesin hakkıdır. Ama burada esas olan kimsenin hakkına, hukukuna girmeden bu işi layığı ile yapmaktır. Kaymakamlık ve Belediye evlenen gençlere destek vermelidir. Sokak düğünleri yerine gençlerin dünya evine girebileceği mekânların sayısı artırılmalıdır” dedi.

 

 

“ÇÖPLERİ BAHÇELERİMİZE ATIYORLAR”

 

Mahalle aralarında olan düğünlere emniyet güçlerinin bile zaman zaman müdahale edemediğini kaydeden mahalleli Emine Destebaşı “ Mahallemizdeki sokak düğünlerinden bıktık” diye konuştu. Düğünlerden şikayetçi olduklarını ifade eden mahalleli Nurcan Balıkçı ise “ Çerkezköy Belediye Başkanımız Vahap Akay seçim öncesi mahalleye düğün salonu yapacağı sözünü vermişti. Düğün sesinden zaman zaman ezanı duyamıyoruz ve namaz kılamıyoruz. Arabalarının içinde dışında içki içip söyleniyorlar küfür ediyorlar. Çöplerini bahçelerimize atıyorlar. Bahçe içki şişesi içinde bu durumdan usandık. Utanıyorum gerçekten dışarı çıkmaya bir şey olacak diye. Mahalle arasında düğün olmaz. Kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yok” dedi.

 

BELEDİYEDEN GERİ DÖNÜŞ ALAMADIK

 

Mahalleli Şener Şen ise “ Ben bir mahalle sakini olarak içki içilmesinden, sokak arasında düğün yapılmasından rahatsızım. Buna bir çözüm bulunması gerekiyor. Evimizin yanında meze sofraları kuruluyor. Bayanlarımızı rahatsız ediyorlar. Gece 12.00’ye kadar düğün bitmiyor. Sabah işe gidecek insanlar var onlarda uyuyamıyor. Hava sıcak camları da kapatamıyoruz ama çok yüksek sesten de uyuyamıyoruz. Bu soruna bir çözüm bulsunlar. Belediyeye imza toplayıp verdik ama geri dönüş alamadık” diye konuştu.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10