Tatlıcılarda bayram mesaisi

Kurban bayramına sayılı günler kala, tatlıcı esnafında bayram yoğunluğu iyiden iyiye başladı. Vatandaşlar, Bayram için hazırlıklarını yaparken, tatlıcılar da Ramazan Bayramına sayılı gün

Çerkezköy 8.08.2019 19:13:00 0
Tatlıcılarda bayram mesaisi

Kurban bayramına sayılı günler kala Çerkezrköy’de tatlı imalathanelerinde talep yoğunluğu yaşandı.Bayramda, misafirlerine tatlı ikram etmek isteyen vatandaşlar, tatlı siparişleri vermeye başladı. Tatlı imalatçıları, Türkiye’nin hemen her ilinden gelen talebe yetişmek için fazla mesai harcarken, tatlı imalatının bayramın arefe akşamına kadar devam edeceği öğrenildi.

 

“ÖZEL KAMPANYALARIMIZ VAR “

 

Çerkezköy Atatürk Caddesinde faaliyet gösteren Baksan Anteplioğlu sahibi Gökhan Nalbantçı “Bayram yaklaşıyor ve mesaimiz yoğunlaştı.  Şekerpare 18 TL, cevizli baklava 30 TL, düz kadayıf 35 TL, Antep burma 35 TL, cevizli şöbiyet 35 TL, sarı burma 40 TL, özel baklava 45 TL’den kilosu satışa çıkıyor. Bu yıl kurban bayramında kampanya yaparak 4 kilo cevizli baklava tepsisini 80 TL’den bayrama özel satıyoruz. Ayrıca bütün tatlılarımızda tepsi bazında yüzde 10-15 arasında indirim yaptık. Şuana kadar ufak tefek siparişler alıyoruz ama Cuma ve arife günü yoğunluğun artacağını düşünüyorum” dedi.

 

 

“EN FAZLA CEVİZLİ BAKLAVA TERCİH EDİLİYOR”

 

Hacıoğlu Baklavaları Üretim ve Kalite Kontrolden Sorumlu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Necati Aksu “  Dini bayramlarda genellikle cevizli baklava ilk tercih edilen tatlı çeşidi oluyor. Bu Kurban Bayramı’nda da vatandaşlarımızın ilk tercihleri cevizli baklavadan yana ve  bu baklava çeşidi  çok tükettiği ürünler arasında yer alması nedeniyle gelecek taleplere cevap verebilmek için cevizli baklava üretimini diğer baklava çeşitlerine göre fazla yapıyoruz. Bayramların gözdesi her zaman cevizli baklavadır. Özellikle cevizli baklavanın diğer baklavalara göre damak tadı da daha değişik olması dolayısıyla ilk tercih edilen baklava cinsi oluyor.  Daha sonra sırasıyla saray sarması, bülbül yuvası,özel baklava gibi diğer baklava çeşitleri  geliyor” dedi.

 

 DÜŞÜK BÜTCELİ VATANDALARIN TERCİHİ TULUMBA OLUYOR

 

 Çerkezköy Rumeli Tulumbacısı Hasan Çoban,  “Dini bayramlar da vatandaşlar baklavayı tercih ediyor. Biz millet olarak da tatlıyı ve özelliklede baklavayı çok seven ve severek yiyen bir milletiz. Bu Kurban bayramında da vatandaşlarımızın büyük bir çoğunluğu cevizli baklavayı tercih ederken gelir düzeyi düşük olan vatandaşlarımız ise  bütçelerine uygun olan tulumba ve lokma tatlılarını tercih ediyor. Ancak bu bayram fazla talep yok. Olsa da beklentilerimizden çok az” diye konuştu.

 

Haber/Seyit SÜREN  

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10