Faizler düştü, emlak piyasası ısınmaya başladı

Bankaların konut kredi faizlerinde yaptığı değişiklik sonrasında, uzun süredir gayrimenkul sahip olmak isteyen vatandaşların yüzleri güldü.  Gerçekleştirilen faiz indirimi sonrasında, tüm Türkiyeâ?

Çerkezköy 8.08.2019 19:21:00 0
Faizler düştü, emlak piyasası ısınmaya başladı

Çerkezköy’lü emlakçılar faizlerin düşmesiyle konut satışı piyasasının hareketlenmeye başladığını belirtti.

 

PİYASA HAREKETLENDİ

 

Geçen hafta konut kredisi faiz oranlarında gidilen indirimlerde, ikinci el dahil tüm konutların da yüzde 0,99’dan başlayan oranlarda olması, vatandaşların konut almak için faizlerin düşmesini beklediğini gözler önüne sermiş oldu. Çerkezköy’de de satışların bir anda artmasıyla piyasanın hızlanmaya başladığını söyleyen emlakçı Uğur Akarsu “Bize etkileri yansımaya başladı. Satışlara başladık ama elimizde çok fazla satılık birikmişti. Şuanda evini satmakta kararsız olanlar da satmayı tercih etmeye başladı. Hazır piyasa hareketlenmiş diye. Faiz oranları düşer düşmez insanlar konut almaya başladı. Diğer emlakçı arkadaşlarla da görüşüyoruz, son 3-4 günde hepsinde ilerleme var. Şuanda güzel bir gelişme var. Emlak piyasası kıpırdamaya başladı, inşallah kesilmez” dedi.

 

 

BANKA FAİZLERİ YÜKSEK OLUNCA GAYRİMENKUL ALMIYORLAR


Akarsu “ Banka faizleri inecek ki bir noktanın altına çekilecek ki piyasa hareketlensin. Banka faizleri yüksek olduğu müddetçe insanlar gayrimenkul almıyor. Bankadan para çektiği zaman, 100 bin lira çektiyse 200 bin lira olarak ödüyor. Hiç kimse bu durumda çekmez” dedi.

 

 

İŞ YAPMAYA BAŞLADIK

 

Bir süredir durgun giden emlak piyasasında banka faizlerinin düşmesiyle birlikte piyasada hareketlenme başladığını kaydeden Emlakçı Yunus Erçin “ Gerek yatırım gerekse ihtiyacı için ev ,arsa gibi gayrimenkul alacak olan vatandaşlar faizlerin cazip halde düşmesi ile birlikte harekete geçti ve ihtiyaçlarını karşılamaya başladılar. Bir süredir iş yapamıyorduk. Ancak faizlerin düşmesi ile ihtiyaç sahiplerinin konut ihtiyaçlarını karşılamaya başladık. Faizlerin düşmesi ile birlikte biz emlak sektöründe işleri harekete geçirdiği gibi vatandaşlarımızda ihtiyaçlarını karşılamaya başlaması herkes için memnun edici oldu. Şu an faizlerin düşmesi ile iş yapmaya başladık. İhtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarını karşılamaya başladık. Sektörümüzün faizlerle birlikte hareket kazanmış olmasından mutluyuz.Faizler birkaç puan daha inerse piyasalar daha da hareket kazanır düşüncesindeyim” dedi.

 

Haber/Seyit SÜREN

 

 


 


 


0282 726 91 91
0282 747 65 10