Altın fiyatları çıldırdı

Altın fiyatları son birkaç yılın en üst seviyesine çıkarak zirve yaptı. İstanbul Altın Borsası satış fiyatlarına göre satış yapan Çerkezköy'lü kuyumcular fiyatların bu kadar yüks

Çerkezköy 15.08.2019 17:15:00 0
Altın fiyatları çıldırdı

Çerkezköylü Kuyumcular altın fiyatlarının bayramdan sonra beklenmedik yükselişi ile birlikte vatandaşların da altına olan taleplerinin azaldığını ifade etti.

 

SATIŞLARIMIZI ÇOK ETKİLEDİ

 

 Çerkezköy Turkuaz Kuyumculuk Mağaza Satış Müdürü Mehmet Yılancı, “Altın fiyatlarındaki  artış her zaman olduğu gibi yastık altında altını olan vatandaşlara yaradı. Altını bozdurmak için gelenlerde artış yaşanıyor. Her dönem fiyatların yükseliş göstermesi sektörümüzü büyük oranda etkiliyor.  Özellikle kurban bayramı sonunda yaşanan yükseliş ise son birkaç yılın en yüksek fiyatları olarak göze çarpıyor. Altın fiyatlarının ani yükselişi satışlarımızı da çok etkiledi. Altındaki yükseliş böyle devam ederse düğün sezonu olmasına rağmen vatandaşları da oldukça zorlanacak. Böyle giderse daha da yükseleceği görüşündeyim” dedi.

 

 “ BU KADAR YÜKSELECEĞİNİ TAHMİN ETMİYORDUK ŞOK OLDUK”

 

 Çerkezköy Kuyumculuk Sahibi Saim Turlin ise,  “Şu anda altın fiyatları son yılların rekor seviyesinde. Bu yükseliş bence ne son ne de ilk.  Önümüzdeki günlerde yada aylarda önümüzdeki aylarda  altındaki yükseliş daha da devam edeceğe benziyor.  Altın fiyatları kurban bayramı sonu itibariyle son yılların en üst noktasında bir yükseliş göstermesi bizleri de şok etti.  Altındaki yükseliş vatandaşı olduğu gibi bizleri de etkiledi. Satışlarımız kısaca durma noktasına geldi. Vatandaşlar önceden altını yatırım aracı olarak alırdı. Artık o da kalmadı ancak ve ancak ihtiyacı olduğu zaman oda yakının düğün dernek gibi cemiyetlerinde eli boş gitmesin diye alınıyor.   Altında yaşanan bu aşırı yükseliş ile birlikte altın bozduranların sayısı da arttı. Önümüzdeki günlerde daha da mı yükselir yada düşer mi bilemiyoruz. Bekleyip göreceğiz” dedi.

 

ALTIN FİYATLARI

 

Çerkezköy’deki kuyumcularda gram altın 273 TL, yarım altın 889 TL, çeyrek altın 445 TL, tam altın bin 779 TL, Cumhuriyet ve Ata bin 823 TL, 22 ayar bilezik gram 253 TL’den işlem görüyor

 

Haber/Seyit SÜREN   

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10