Albayrak: Çevrenin korunmasına büyük önem veriyoruz

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Katı Atık ve Çöp Depolama Alanları hakkında muhtarlara yönelik bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin tüm proj

Tekirdağ 16.08.2019 15:43:00 0
Albayrak: Çevrenin korunmasına büyük önem veriyoruz

Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fatih Ünsal, Genel Sekreter Yardımcısı Atabey Baytöre, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkan Vekili Serap Uluç, Karacakılavuz Mahalle Muhtarı Mehmet Canki, Banarlı Mahalle Muhtarı Recep Akyurt, Demirli Mahalle Muhtarı Yüksel Uçan, Bıyıkali Mahalle Muhtarı Mestan Aslan, Ortaca Mahalle Muhtarı Mustafa Yaz ve Osmanlı Mahalle Muhtarı Şenol Budak yer aldı.

 

BİLGİLER VERİLDİ

 

Bilgilendirme toplantısında Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkan Vekili Serap Uluç tarafından muhtarlara, Büyükşehir olunması ile birlikte Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine devredilen Demirli Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi, bu tesisin Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'ne devrediliş süreci ile Büyükşehir Belediyesi tarafından tesiste yapılan düzenleme ve planlamalar ile ilgili bilgi verildi.

 

"ÇEVRENİN KORUNMASINA BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ"

 

Toplantıda konuşma gerçekleştiren Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin tüm projelerinde çevre temizliği ve sağlığı konusunda büyük bir hassasiyet gösterdiğini kaydetti. Albayrak  "Demirli Düzenli Katı Atık Merkezimizde Süleymanpaşa ilçesinin evsel atıkları depolanmaktadır. Bu tesisimizi modern teknolojinin imkânlarını kullanarak yeniden inşa ettik. Depolama alanının sızdırmazlık özelliği bulunuyor. Çevre Bakanlığı tarafından Periyodik aralıklarla denetimi gerçekleştirilen tesisimizin çevreye herhangi bir olumsuz etkisi bulunmuyor. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak sosyal belediyecilik anlayışını benimsemiş bir belediyeyiz. Bu anlayıştan hareketle sunduğumuz her hizmet ve projede hem vatandaşlarımızın sağlığını hem de çevrenin korunmasını ilk sırada tutuyoruz." dedi.

 

TIBBİ ATIK STERİLİZASYON TESİSİ BULUNACAK

 

Demirli Düzenli Katı Atık Merkezinin ihalesi tamamlanan ve Çevre Bakanlığından onay bekleyen 3. Lotunda fiziksel ön ayrıştırma ve ileri mekanik ayrıştırmanın bulunan Ön İşlem Tesisleri, kompost ürünlerinin üretimlerinin yapılacağı Biyolojik İşlem Tesisleri, Düzenle Depolama Tesisi, Çöp Sızıntı Suyu Arıtma Tesisi ve Atık Pil Geçici Depolama Alanı yer alacak. Tesiste ayrıca, tıbbı atık Sterilizasyon Tesisi de bulunacak.

 

Haber/Melek ELMA


0282 726 91 91
0282 747 65 10