Karabulut: Hayalimi gerçekleştirdim

Okulların tatile girmesinin ardından Atatürk İlkokulu'nda hayırsever Rıdvan Karabulut'un desteği ile başlatılan yeni derslik çalışmalarında sona gelindi. İnşaat çalışmalarının pazartesi g?

Çerkezköy 18.08.2019 15:56:00 0
Karabulut: Hayalimi gerçekleştirdim

Çerkezköy Atatürk İlkokulu’na 5 derslik ilave için yapılan inşaat çalışmaları bu hafta bitmesi hedefleniyor.

 

“HACI FAHRİ ZÜMBÜL’Ü ÖRNEK ALDIM”

 

Çerkezköylü hayırsever Rıdvan Karabulut yaptığı açıklamada, eğitime önem veren biri olduğunu ve yıllardır Çerkezköy’e bir okul yapmayı istediğini ve kendisine de Çerkezköy’de bir Anadolu Lisesi bir Anaokulu ve birde cami yaptıran merhum Hacı Fahri Zümbül’ü örnek aldığını belirterek, “Ben aslen Silivri’nin Küçüksinekli eşrafındanım ve Çerkezköy damadıyım. Yıllarca İstanbul  Büyükçekmece ilçesinde esnaflık yaptım ve sonra Çerkezköy’e yerleştim.Eğitime  önem veren bir kişi olarak Çerkezköy,Silivri ve Büyükçekmece olmak üzere bu ilçelerden birine okul yapmayı hem düşündüm ve hayalimde sağlığımda bir okul yapmaktı.Çerkezköy’ün yerlilerinden  olan ve yıllarca da Çerkezköy İstasyon mahallesinde terzilik yapmış olan sevdiğim saydığım büyüğüm merhum hayırsever  Hacı Fahri Zümbül amcamızın Çerkezköy’e iki okul ve bir cami yaptırmış olması bana örnek oldu. Kısaca onu örnek aldım” dedi.

 

“ÇOK MUTLUYUM”

 

Karabulut” Çerkezköy’ün sanayi kenti olması nedeniyle artan nüfusu ile birlikte artan öğrenci sayısının da artış göstermiş olduğunu  bu nedenle her yıl okul ve derslik ihtiyacının olduğunu öğrendim.Bu konuda araştırmalar yaptım. Bir gün aslen Çerkezköylü olan bacanağım Adnan Boz’a durumu anlattım. Bana hemen yardımcı olacağını söyledi ve onun öğrendiğine göre Çerkezköy’ün en eski ilkokulu olan Atatürk okulunun derslik ihtiyacı olduğunu öğrendiğini ve oraya yaparsan yardımın  çok daha makbule geçer dedi. Bende Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş ile bu konuda bir görüşme yaptım çok memnun oldu ve konuyu Kaymakam Atilla Selami Abban ile paylaşmış. Yaptığımız ziyarette Atatürk ilkokulunun yeni ek binasının üstüne yapılması kararlaştırıldı. Yapım öncesi bina bir dizi inceleme ve testlerden geçti ve bir kat rahatlıkla taşıyacağı yani üstüne kat çıkılmasında bir sakıncanın olmadığı rapor edildi.Daha sonra Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım’ın makamında protokolü imzaladık. Atatürk ilkokulunun ek binasının üzerine 200 öğrencinin eğitim öğretim göreceği 5 derslik inşaatına Haziran ayı ortasında başladık ve beş derslik tamamlandı.Oda iç aksamları tamamlandıktan sonra okulu teslim edeceğiz. Hayalimi gerçekleştirmiş olmaktan son derece mutluyum “dedi.

 

HAYIRSEVERLERE ÖNERİDE BULUDU

 

Karabulut “ Hayırseverliğin yaşı olmaz. Gençliğimden bu yana bir okul yapmayı hayal ediyordum. Allah bugüne nasip etti. Eğitim bir ülkenin geleceğidir. Eğer bir ülkenin insanları eğitimli ise kalkınma olur,kültür olur,düzen olur, yaşam kalitesi artar, üretim artar ,üretimde kalite olur ,bilgi beceri artar, sosyal yaşamın kaliteli olur, daha bir çok konularda eğitim çok önemlidir. Bu nedenle maddi durumu iyi olan okul yaptıracak gücü olan yada benim gibi 5 on derslik yapacak gücü olan insanlarımızın ülkemizin neresinde olurlarsa olsunlar bulundukları yani yaşadıkları yerlerde çocuklarımızın okul ihtiyaçlarının karşılanması için okul yaptırmalarını öneriyorum” dedi.

 

AÇILIŞA VALİ YILDIRIM GELECEK

 

Hayırsever Rıdvan Karabulut, 9 Eylül’de açılacak olan 2019-2020 eğitim öğretim yılı açılışında Atatürk İlkokulu ek binasına ilave yapılan 200 öğrencilik 5 dersliğin aşılış töreninde aynı gün okulda tören gerçekleştirileceğini kaydetti. Karabulut “ Açılışa Sayın Valimiz Aziz Yıldırım bizzat katılacak. Beş dersliğin yapımında desteklerini esirgemeyen Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş’e de teşekkür ediyorum” dedi.

 

Haber/Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10