300 kilo kurban eti dağıttık

Çerkezköy Erzurumlular Derneği Başkanı Edip Nurettin Akın yaptığı açıklamada kurban bayramında ihtiyaç sahiplerine 300 kilo kurban eti dağıtımı yaptıklarını kaydetti.

Çerkezköy 18.08.2019 17:16:00 0
300 kilo kurban eti dağıttık

BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

 

Çerkezköy Erzurumlular Derneği  Kurban Bayramında “Bir pay da kardeşinle paylaş” sloganıyla Düzenlediği kampanya ilgi gördü. Çerkezköy Erzurumlular Derneği  Başkanı Edip Nurettin Akın, kurban bayramı öncesi dernek olarak oluşturdukları ‘bir pay da kardeşinle paylaş’ kampanyası kapsamında ihtiyaç sahiplerine toplam 300 kilo kurban eti dağıtımı gerçekleştirdiklerini belirterek, “Kurban Bayramı sevincini ilçemizdeki tüm vatandaşlarımızla paylaştık. Bayramlar yeryüzündeki bütün kardeşlerimizi birbirine yakınlaştıran  ve hoşgörünün, kardeşliğin tavan yaptığı önemli kutsal günlerdir. Biz de bundan hareketle Kurban bayramında kestiğimiz kurbanlarımızı ihtiyaç sahibi kardeşlerimizle paylaştık. ‘Bir pay da kardeşinle paylaş’ sloganıyla düzenlediğimiz kampanyaya gerek dernek üyelerimiz gerekse ilçemizdeki hayırseverlerimiz büyük ilgi gösterdi. Kurban Bayramı ve onu takiben devam eden günlerde  toplam 300 kilo kurban etini, ilçemiz sınırları içinde ikamet eden  ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza birebir ulaştırmanın mutluluğu içerisindeyiz” dedi.

 

“KURBANI ALLAH İÇİN KESİYORUZ”

 

Akın “Kurbanı Allah için kesiyoruz, dolaplarda beklemesinin bir anlamı yok” diyerek düzenlenen kampanyanın   önemini de kaydederek, “Bu çalışmayı yaparken tüm dernek üyelerimiz bize destek vrdiler. Derneğimize getirilen kurban etlerini bekletmeden ilçemizde ikamet eden ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza kurban etlerini anında ulaştırdık” dedi.

 

“ BU ETKİNLİĞİMİZİ GELENEKSEL HALE GETİRECEĞİZ”

 

Akın “Önümüzdeki yıl bu organizasyonumuzu geleneksel olarak sürdüreceğiz ve  daha organize bir şekilde çalışma gerçekleştireceğiz. Bu yıl gördük ki kendi çevremiz dışında da bu denli ihtiyaç sahibi vatandaşımız mevcut. Buradan toplanan yardımlarla dışarıya verilen yardımlardan önce kendi ilçe halkımıza öncelik verilmesini daha doğru buluyorum. Önümüzdeki yıllarda  geleneksel olarak daha kapsamlı bir şekilde kampanyamızı devam ettirme amacındayız” açıklamalarında bulundu. Başkan Edip Nurettin Akın ,kurban eti dağıtımının yanı sıra 30 kurban derisini de Tepe camii yapımı için Tepe Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneğine bağışladıklarını kaydetti.

 

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10