Ayçiçeği alımları başladı

S. S. 972 Sayılı Çerkezköy Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi'nin 2019 yılı Ayçiçeği alımlarına Çerkezköy'de başlandı. Ayçiçeği alımlarının tüm hızı

Çerkezköy 19.08.2019 17:56:00 0
Ayçiçeği alımları başladı

S. S. 972 Sayılı Çerkezköy Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi’nin 2017 yılı Ayçiçeği alımlarına Çerkezköy’de önceki gün başlandığı belirtildi.


İLK ÜRÜN 4 TON OLARAK TESLİM DİLDİ

 

S. S. 972  Sayılı Çerkezköy Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Erkan Şener, ilk ürünün 4 ton olarak teslim edildiğini belirterek, “Her yıl hasat 16 Ağustos’ta başlıyor. İlk ürünü teslim eden Kapaklı Yanıkağıl mahallemiz üreticileri oluyor. Bu yılda gelenek değişmedi. Yanıkağıl’dan Kooperatifimiz ortaklarından İsmail Bakın tarafından Yanıkağıl mahallemizdeki alım merkezimize ilk ürün teslim eden üreticimiz oldu. İlk ürün olarak 4 ton teslim edildi ve alımlar devam ediyor. İlk gün içinde toplamda 150 ton alım gerçekleştirildi. İlk ürünü teslim eden üreticimiz olan İsmail Balkın’ı birliğimizin ürettiği 18 kilogramlık  Biryağ ile ödüllendireceğiz”dedi.

 

 

BU YILDA REKORUMUZU KIRMAYI HEDEFLİYORUZ

 

 Başkan Erkan Şener, bu yılda beklentilerinin  ve tahminlerinin daha fazla rekolte elde etmek olduğunu belirterek, “ Çiftçiler olarak her yıl hava koşullarının beklentilerimiz doğrultusunda  hasada kadar sürmesi için dua ediyoruz.  Tabi ki bu beklentimiz nedir yağıştır. Yağışlarında zamanında ve bol olması biz çiftçileri, oldukça sevindiriyor. Yağılar üretimi arttırıyor. Rekoltemizin de beklentilerimizin üstünde bir verim elde eme şansımız yüksek oluyor. Bu yıl ilk hasada baktığımızda dekara 200-250 kilogram bir ürün elde edildiğini gördük.  Bu gün itibariyle ortalamaya koyarsak bu dekara 200 kilogram yapıyor.Ancak  önümüzdeki günlerde alımlara göre ortalama düşermi daha da fazla olur mu? Bilmiyoruz. Ama şu da bir gerçek bu yıl geçen yılın rekorunu kıracağız” dedi.

 

BU YIL YAĞ ORANI DAHA YÜKSEK

 

Başkan Şener ,Çerkezköy ve Kapaklı ilçelerinde ekilen ayçiçeklerinde bu yıl yağ oranının daha yüksek olduğunu da kaydederek, “Kooperatifimizin toplam 435 ortağı bulunuyor ve rekolte beyannamesi döneminde ortaklarımızdan 7 bin 300 ton rekolte beyannamesi aldık. Temennimiz  verilen bu 7 bin 300 tonluk rekoltenin yüzde 70 üzerine çıkmak. Bu yıl önceki yıllara göre bölgemizdeki ayçiçeklerindeyağ oranının yüksek olması üreticiler adına sevindiricidir. Çünkü yağ oranı yüksek olan ürünün fiyatı da normalinden yağ oranına göre yüksek oluyor.Yeni hasat yılımızın tüm kooperatif ortaklarımıza ve tüm çiftçilerimize hayırlı ve bereketli olsun”diye konuştu.

 

Haber/Seyit SÜREN

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10