Tamamlandığında 5 bin kişi aynı anda ibadet edecek

2018 yılında temeli atılan Kapaklı Ravza Camii ve Külliyesi'nin alt kat betonu döküldü. Çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü dile getiren Kapaklı İlçe Müftüsü İsa Akta?

Çerkezköy 20.08.2019 14:52:00 0
Tamamlandığında 5 bin kişi aynı anda ibadet edecek

 

Geçtiğimiz yıl Ekim ayında temeli açılan ve tamamlandığında Kapaklı’nın en büyük camii olacak olan Ravza Camii’nin alt kat betonu döküldü. Camii için bugüne dek 1,5 milyon TL nakdi yardım toplandığını dile getiren Kapaklı Müftülüğü, 2020’ye kadar camiinin ibadete açılacağını ifade etti.

KABA İNŞAATI TAMAMLANMIŞTIR

Caminin son durumu hakkında açıklamalarda bulunan Kapaklı Müftüsü İsa Aktaş ”Ravza Camiinin temel açma çalışmalarına Ekim 2018'de Bismillah diyerek başlamıştık. O günden itibaren çalışmalarımız devam etmiş ve On ay gibi kısa bir zamanda Allah'ın lütfu ile Müftülüğümüzün yönetiminde ve gözetiminde, Hayırsever halkımızın maddi ve manevi yardımlarıyla ve de Cami derneğimizin desteğiyle Kurban Bayramı öncesi 8 Ağustos 2019 Perşembe günü Camimizin alt katının tabliye betonu dökülerek kaba inşaatı tamamlanmıştır. Rabbimize ne kadar şükretsek azdır! O'na sonsuz Hamd-ü Senalar olsun.  Müftülük olarak emeği geçen herkese ve kuruluşlara çok teşekkür ediyoruz. Allah hayır sahiplerinden razı olsun. Allah kabul eylesin. Bu güne gelinceye kadar Camimizin inşaatı için kampanyalar dahil 1,5 milyo TLnakdi yardım toplanmış olup, tamamı demir, beton ve işçilik gibi giderlere harcanmıştır. Camimize ait ödenecek borç miktarı ise 500 bin TL’dir. Ayni yardımlarla birlikte hesap edildiğinde; arsanın hafriyatı, temel betonu, perde betonlar ve alt katın tabliye betonu olmak üzere Camimizin bu günkü son hali yaklaşık olarak bizlere 2,5 milyon TL’ye  mal olmuştur.’’ dedi.

“HALKIMIZIN HİZMETİNE SUNMAK İSTİYORUZ”

Camiyi 2020’ye kadar ibadete açmayı hedeflediklerini kaydeden Aktaş” bin 500 metrekare arsa

tabanı üzerinde inşa ettiğimiz Ravza Camii tamamlandığında, 5 bin kişinin aynı anda namaz kılmasına imkan sağlanmış olacaktır. Ayrıca Allah nasip ederse Camimizin alt katını 2019 yılı bitmeden önce, ibadet edilmek üzere siz değerli halkımızın hizmetine sunmak istiyoruz. Yapacağımız çok şeyler var, yardımlarınızı bekliyoruz” dedi.

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10