'Biz bu işi gönüllük esasıyla yapıyoruz'

Anda Kardeşe Vefa Derneği Tekirdağ Şube Başkanı ve Anda Arama Kurtarma Tekirdağ Şube Başkanı Mustafa Tökgöz dün yaptığı basın açıklamasında derneğin 9 aylık çalışmaları ve yakla

Tekirdağ 21.08.2019 13:45:00 0
 

Çerkezköy’de ANDA kardeşe Vefa Derneğinin Tekirdağ İl temsilciliğinin kurulmasını sağladıklarını kaydeden Mustafa Tokgöz “Kısa süre içinde yaptığımız çalışmalarımız ile temsilciliğimiz şube haline getirildi. Yaptığımız çalışmalarda ilçemiz hayırseverleri başta olmak üzere ilimiz genelindeki hayırseverlerimizden de destekler aldık ve almaya devam ediyoruz. Özellikle Tekirdağ il genelinde hayırseverlerimizin çok oluşu nedeniyle yaptığımız hayır çalışmalarında zorlanmadan başarı ile sürdürüyoruz ve ihtiyaç sahiplerine yardımlarımızı teker teker ulaştırıyoruz” dedi.

 

DERNEĞİMİZE SİYASET SOKMUYORUZ

 

Tokgöz, derneğe hiçbir zaman siyaset sokmadıklarını kaydederek “Derneğimizi Tekirdağ’da kurduğumuz günden bu yana derneğimize siyaset sokmuyoruz ve sokmayacağız. Derneğimizde siyasi ayrımcık, fikir ayrımcılığı, din ve dil ayrımcılığını ortadan kaldırdık. İnsana insan olduğunu ortaya koyduk ve çalışmalarımızı da bu yönde sürdürüyoruz. Amacımız her zaman insana hizmet etmektir.Burada güzel bir aile oluşturduk. Buda birlik ve beraberliğin üst noktada olmasından kaynaklanıyor. Burada herkes üzerine düşeni en iyi şekilde yapmaya özen gösteriyor ve bu da derneğimizin çalışmalarında her zaman  başarılı olmasını sağlıyor. Elimizden geldiğince ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştırıyoruz. bu nedenle yaptığımız çalışmalarımızda siyasi partiler, STk ve hayırseverler bizleri bağrına bastı” dedi.

 

BİZLERE NASİP OLDU

 

Anda Arama Kurtarma Tekirdağ Şubesini de kurduklarını kaydeden Tokgöz “ Yaşadığımız 1999 depreminde binlerce insanımız hayatını kaybetti. Özellikle de o yıl Tekirdağ il genelinde ve Trakya’nın bazı bölgelerinde de bu hissedildi. O yıllarda ilimizde bir arama kurtarma ekibinin kurulması gerektiğini belirttik ve bugüne kurmak nasip oldu. Tekirdağ yapılan tespitlere göre daha önce 2.derece, üçüncü derece deprem bölgesi olarak tespit edilmiş, son dönemlerde ise yapılan incelemelere göre birinci derece olduğu tespit edilmiştir. Bu nedenle vakit kaybetmeden ANDA Arama Kurtarma Tekirdağ şubemizi kurduk. İlk görevimizi Bursa’da  yapılan uluslar arası Ultra Trail yarışmasına davet edildik ve böyle önemli bir organizasyona ilk katılmamıza rağmen başarılı oldu. Daha sonra Düzce’de yaşanan sel felaketinde de arama kurtarma çalışmalarına katıldık ve buradaki çalışmalarımızı da başarıyla sonuçlandırdık.Ayrıca geçtiğimiz günlerde Denizli’ye de gittik. Tekirdağ olarak afet ve eğitim konusunda bilinçli ancak toparlayıcı unsuru yok. Biz bu konuda toparlayıcı olduk.

Tekirdağ her aşamada kendi yarasını kendisi sarabilen en az bin 500 kişilik bir arama kurtarma ekibi kurmayı hedefliyoruz. 250 kişilik bir ekibimiz bulunuyor. Bunu yakın bir zamanda bin 500’e çıkarmayı hedefliyoruz. Çalışmalarımızı ise tamamen gönüllülük esasına göre yapıyoruz” dedi.

 

Haber/Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10