As: Kapaklı'da öğrenci servisleri denetlendi

 2019-2020 eğitim-öğretim yılına sayılı günler kala Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Trafik Zabıta Şube Müdürlüğü ekipleri önceki gün 09.00-17.00 saatleri arası Kapaklı'da faaliy

Çerkezköy 22.08.2019 17:04:00 0
As: Kapaklı

 2019-2020 eğitim-öğretim yılına sayılı günler kala Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Trafik Zabıta Şube Müdürlüğü ekipleri Kapaklı’daki öğrenci servislerini bu yılda sıkı bir denetimden geçirdi.  Denetimde hazır bulunan Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As, denetimde eksiksiz geçen araçlara yol belgesi verileceğini söyledi.

 

ARAÇLAR TEK TEK DENETLENDİ

 

Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As”  Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım ve Koordinasyon Merkezi (UKOME)Ulaşım Dairesi Başkanlığı Uygunluk Komisyonu tarafından alınan karar gereği Büyükşehir Belediyesi Trafik Zabıta Şube Müdürlüğü ekipleri il genelinde olduğu gibi Kapaklı ilçemizde de  öğrenci servislerini yeni öğretim yılı öncesi denetledi. Kapaklı’da öğrenci servisi olarak hizmet veren J plakalı araçları sıkı bir şekilde uygunluk denetiminden geçirdi. Denetimde tüm öğrenci servis araçları tek tek kontrol edilerek denetimden geçti” dedi.

 

 EKSİĞİ BULUNAN ARAÇLARA UYGUNLUK BELGESİ VERİLMİYOR

 

  Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As, “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı Uygunluk Komisyonu tarafından alınan kararla Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Trafik Zabıta Şube Müdürlüğü ekiplerince her yıl olduğu gibi bu yılda Kapaklı ilçelerimizde hizmet veren j plakalı öğrenci servislerine uygunluk denetimi  yaptı.Her  öğrenci araçı sıkı bir denetimden geçirildi. Kapaklı’da hizmet veren j plakalı öğrenci servislerinde bu yılda denetimde her hangi bir eksiklik çıkmadığı için sıkıntı olmadı ve bu da bizleri sevindirdi. Denetimlerde eksiklikleri tespit edilen araçlara uygunluk belgesi verilmiyor. Bu nedenle her öğrenci servis aracının istenilen uygunluk koşullarını taşımış olması gerekiyor” diye konuştu.

 

ÖĞRENCİ SERVİSLERİ  A’DAN Z’YE KADAR DENETLENDİ

 

As, “Yapılan  denetimde öncelikle aracın ruhsatının olup olmadığı, araçlarda koltuk sayısı, ilk yardım çantası, yangın tüpü ve koltukların uygunluğu, ön ve arka farlarının yanıp yanmadığı, yedek lastik, aracın camlarının sabit ve açılıp tehlike yaratmayacak şekilde olduğu, aracın geri vitesinin çalışıp çalışmadığı, aracın sigortasının olup olmadığı, koltuk sigortasının olup olmadığı, emniyet kemeri olup olmadığı gibi bir  öğrenci  servisi aracında olması gerekenlerin her birinin tam olup olmadığı tek tek kontrol edildi. Yapılan denetimde Belgeleri ve donanımları tam olan araçlara uygunluk ve yol belgesi veriliyor. Eğer denetimde bu belirttiklerimden biri daha eksik çıktığında tamamlanması için kısa bir süre veriliyor tamamlanınca uygunluk ve yol belgesi alabiliyor. Eksiklikler yerine getirilmez ise kesinlikle alamıyor ve ceza kesiliyor  ve o yıl servis de çekemiyor. Öğrenci servisleri her eğitim öğretim yılı öncesi şekilde sıkı bir denetimden geçiriliyor” diye bilgi verdi.

 

Haber/Seyit SÜREN    


0282 726 91 91
0282 747 65 10