Öğrenci servis ücretleri belli oldu

Çerkezköy S.S 170 Nolu Lider Öğrenci Servisleri Kooperatifi Başkanı Ahmet Turan Bulut yaptıkları toplantıda  2019 -2020 eğitim- öğretim yılı öncesi öğrenci servis ücretlerine yüzde 7.5-10 aras?

Çerkezköy 25.08.2019 19:37:00 0
Öğrenci servis ücretleri belli oldu

Çerkezköy S.S 170 Nolu Lider Öğrenci Servisleri Kooperatifi Başkanı Ahmet Turan Bulut yaptığı basın açıklamasında 2019-2020 eğitim öğretim yılının öğrenci servislerinde taşıma ücretinin belirlendiğini söyledi.

 

20 TL ARTIŞ OLDU

 

Çerkezköy’ de hizmet veren öğrenci servisleri kooperatifleri olarak 2019-2020 yeni eğitim öğretim yılında uygulayacakları fiyatların belirlendiğini kaydeden Bulut “ Yeni dönemde uygulanacak olan  öğrenci servis ücretleri,  araç giderleri ve sigorta giderlerindeki artışlardan dolayı daha önce öğrenci servisleri kooperatiflerimizle yaptığımız toplantılarda ücretler konusunda öğrenci velilerimizin  bu yılda mağdur olmamalarını göz önünde bulundurduk. UKOME’nin bizlere verdiği tarifenin altında bir ücretler bu yılda öğrencilerimizi taşıyacağız. Aslında verilen fiyatlar üzerinden taşıma yapmamız gerektiği halde bizler öğrenci velilerimizin mağduriyet yaşamaması için öğrenci başına yüzde onluk yani 20 TL’lik artış yaptık. Akaryakıt ve diğer girdi maliyetleri devamlı yükseliş göstermesine rağmen bizler bu yılda öğrenci servisleri olarak fedakarlık yaparak çok az bir karla öğrenci taşıyacağız. Geçen yıl eğitim yılı başında kullandığımız yakıt 3 lira 80 kuruştu eğitim yılı sonunda bu ücret 6 lira 50 kuruş olmuştu”dedi.

 

 

İŞTE YENİ ÜCRETLER

 

Bulut, yeni eğitim öğretim yılında öğrenci başı taşıma ücretlerinin 175-230 TL arasında olduğunu kaydederek “ Önceki yıllarda olduğu gibi bu yılda yeni eğitim öğretim yılında da öğrenci velilerimizin mağdur olmaması için bir iyileştirme yapılmasına karar verdik.  Şehir iç 0-3 kilometre 160 TL’den 175 TL’ye, 0-8 kilometre 200 TL oldu. 15 kilometre 210’dan 230 TL’ye, 15 kilometreden daha uzun mesafelerde öğrenci taşıma ücreti ise normal fiyata kilometre başı 4 lira elli kuruş eklenecek. Her aracın hostesi var ayrıca bu ücretler dışında hostes ücreti alınmayacak. Hostes ücreti yalnız 40 TL olarak anaokulları servislerinde normal ücrete ilave olarak alınacak” dedi.

 

ARAÇLARIN KOLTUK SAYISINA GÖRE ÖĞRENCİ KAYDI YAPIYORUZ

 

  Ahmet Turan Bulut, Çerkezköy’de Öğrenci taşımacılığı yapan servis araçlarında her yıl olduğu gibi bu yıl da koltuk sayısına göre öğrenci kaydının yapıldığını da belirterek, ‘’Öğrenci servis araçlarına koltuk sayısından fazla kesinlikle öğrenci almıyoruz. Şu anda kayıtlarımız devam ediyor ve araçlarda doluluk oranı yüzde yetmiş oldu. Kayıt yaptırmayan velilerimiz bir an önce çocuklarını kayıt yaptırsın. Ayrıca kooperatif ortakları olarak araçlarımızda haricen şoför kullanmıyoruz ve şoförlüğünü de kendimiz yapıyoruz. Öğrenci taşımacılığını da kuralına uygun, yasaların emrettiği şekilde  UKOME kararlarına uygun  olarak araçlarımız bu yılda aynı şekilde  hazırlandı. Denetimden geçerek uygunluk belgesi alındı” dedi.

 

AYRI ÜCRET ÖDEYECEKLER

 

Bulut,  Çerkezköy’de öğrenci taşımacılığı yapan öğrenci servisleri kooperatifleri normal öğrenci taşımacılığı dışında eğer öğrencilerin dershane içinde taşımacılığını yapacaksa bunun için velilerin ayrıca para ödeyeceklerini de belirterek, “ Velilerimiz öğrenci servislerine verecekleri ücretler öğrencinin okula gidip gelmesi için aylık ücretlerdir. Okul haricinde yani dershane içinde öğrenci taşımacılığı yapmamız istiyorlarsa bunun için ayrıca para ödemek zorunda olduklarını da bilmelerini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Haber/Seyit SÜREN

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10