Çetin: Asıl ihtiyaç çevreyolu

Kazak Gölü Mesire Alanı'ndaki sosyal tesislerde basın mensupları ile bir araya gelen Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin hayata geçireceği projelerle ilgili açıklamalarda bulundu. Yıldızkent kavşa

Kapaklı 26.08.2019 15:28:00 0
Çetin: Asıl ihtiyaç çevreyolu

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin basın mensupların sorularını cevapladı.

 

“HAYIRSEVER VAR OKUL YERİ YOK”

 

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’ndan fuar merkezi talebinde bulunması ile ilgili soruya cevap veren Başkan Çetin, “Onlara yer gösterdim.  Karaağaç mahallesine giderken 17 dönümlük bir arazimiz var. Ben bu bölgede ticaret fuar merkezinin olmasını istiyorum. Bu konuda da Süleyman Kozuva’dan ricada bulundum. ‘ Yerimiz var. Burayı inşaat süresince size tahsis edelim’ dedim. Bununla ilgili benden yazılı bir talep istediler, ben de 3 ay önce yazılı olarak talebimizi ilettim.

Önümüzdeki yıl bütçeye koyacaklarını ifade ettiler. Okul yerine fuar merkezi yapalım diye düşünmüş olabilirler. Ben öyle bir talepte bulunmadım. Bizim istediğimiz 25 milyona yakın maliyeti olan bir şey. Okulu ise devlete yaptırırız. Bununla ilgili sıkıntı yok. En önemli sorun ise okul yeri bulamıyoruz. Bayramdan önce İlçe Milli Eğitim Müdürümüz okul yaptırmak isteyen bir hayırseverin olduğunu söyledi. Ama okul yeri sıkıntılı” diye konuştu.

 

“OSB’YE BAĞLANTI İSTEDİM”

 

Çetin “ Fuar yerini başka amaç ile de kullanabiliriz. Güzel, geniş bir merkez istiyorum. Derme çatma bir şey olmasın. Ben bir kaç tane proje buldum Süleyman Kozuva’ya ilettim. Bu bölgede fuar alanı yok. Bir de Organize Sanayi Bölgesi müdüründen fuar alanının tam karşısından OSB’ye bağlantı istedim. İş adamları ve sanayi ile bağlantılı bir fuar merkezi o bölgeye hayat katar. Yenişehir dediğim alan da onun arka tarafında olacak zaten. Orası da yaptığımız hesaplara göre yaklaşık 200 bin nüfusu barındıracak” dedi.

 

“SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK”

 

Pınar bulvarında  hafriyat dökümü yeri ile ilgili sorun olduğunu kaydeden Çetin “ Bununla ilgili çalışmalar durdu. Hafriyat döküm yeri sorununu yaz bitmeden çözmeye çalışacağız” dedi. ‘Rüzgar Gülü’ ile ilgili soruyu da cevaplayan Çetin “ Rüzgar gülü devreye girdi. Maliyeti çok yüksek diye ben konuyla ilgili müfettiş talep ettim. 8 buçuk milyon + KDV’ye verilmiş. Özel bankadan 3 milyon lira çekilip verilmiş, şuanda o rüzgar gülüne 5 milyon TL borcumuz var. Oraya ciddi bir faiz ödüyoruz. Rüzgar gülü için 5 milyonluk bir kredi çekilmiş ama rüzgar gülü için kullanılmamış. Seçimlere yakın başka yerlere dağıtılmış. Bununla ilgili savcılığa da suç duyurusunda bulunduk ve savcılıktan bununla ilgili cevap bekliyoruz” açıklamasında bulundu.

 

“SON SEKİZ AYDA BİLİNÇLİ OLARAK YAPILMIŞ”

 

Çetin “ Yaptığımız hesaplara göre rüzgar gülü ancak kendini 17 yılda amorte edebileceğini tespit ettik. Semt Pazarı’nın arkasında yine aynı durumdayız, müteahhitle mahkemelik oldum. Orada da ciddi rakamlara yapılmış işler var. Adama hala borcumuz var. Açıkçası son 8 ayda bazı şeyler bilinçli olarak yapılmış diye düşünüyorum. Krediler çıkarılmış, fazladan faturalar kesilmiş. Fazladan istihdam yapılmış.Rüzgar gülünün maliyetleriyle ve faizleriyle birlikte 13-14 milyon borç getirmiştir. Özel bankalardan 4 tane kredi var. Ben Mustafa Şentop hocadan da rica ettim. Bu kredileri kapatalım devlet uzun vadeli kredi versin dedim. Ama İller Bankası’nda bu sene biraz sıkıntı var, gelecek sene belki yapabiliriz” diye konuştu.

 

 

“BÜTÇE YETMİYOR”

 

Yıldızkent kavşağı ile ilgili sorulan soruyu da cevaplayan Çetin “ Proje hazır 100 milyon hesaplamışlar maliyeti, kaynak aktarımı ile ilgili sıkıntı var dediler. Ben azından ihale süreci başlasın yılbaşında kaynağı aktarıp başlatırız dedim tamam dediler. İhale yapıldıktan sonra 4-5 ayda biter. Aslında bakarsınız o pansuman, gerçek ihtiyaç değildir. Gerçek ihtiyaç ise ilçemize iki tane çevre yolu gerekiyor. Bu konuyu Vali Aziz Yıldırım ile görüştüm ve kendisi şehir plancısını görevlendirdi. Bizim imar işlerinde arkadaşlarımız ile birlikte -çevre yolu planlaması yapıyorlar. Ring halinde Çerkezköy’ü de içine alacak Çorlu yolu ile Velimeşe'ye kadar iki otoban bağlantısı yapılacak. Ara bağlantılar olacak hem de trafik sorunumuzu çözecek. Tabi bunlar 3-5 yılda yapılacak şeyler değil ama en azından planlansın.  Belediye olarak imkanımız olsa çok güzel projelerimiz var ama bütçe yetmiyor” dedi.

 

“NÜFUSUMUZ 200 BİN OLACAK”

 

Çetin “ 125 bin nüfuslu ilçemiz beş yıl sonra 120 binlere ulaşacak. İkitelli OSB gelirse 300 binleri rahat şekilde görürüz. İkitelli OSB’nin ne zaman buraya geleceğini tam olarak bilmiyoruz. Ama nihayetinde de gelecek. 10 yıl sonra bana göre Kapaklı nüfusu 500 bin olacak. Şimdi bizimi buna hazırlık yapmamız lazım” açıklamasında bulundu.

 

“DAHA FAZLA TALEP ETMEMİZ GEREKİYOR”

 

Belediye binasının mekansal olarak kullanışlı olmadığını ifade eden Çetin “ Yatay, geniş, otoparkı ve tören meydanı olan büyük bir belediye binası hayal ediyorum. Yerini de top sahasının orası olarak düşünüyorum. Ama önce stadyum yapmamız lazım. Stadyum yapmak için de yerimiz yok, onunla ilgili çabalarım var. Burada orman vasfını yitirmiş 300 hektarlık bir alanımız var. Burayı Orman Bakanlığı’ndan talep ettik, projesini de hazırladık. Orman Bakanlığı bize tahsis ettiği zaman ilgileneceğiz. Spor Bakanlığı bütün illere stadyum yaptı ama Tekirdağ’a yapmadı. En azından stadyumu buraya yapsınlar. En büyük sıkıntımız ise yer sorunudur. Bizim Trakyalılar olarak daha fazla talep etmemiz gerekiyor. Talep etmeyi alışkanlık haline getirmeliyiz. Talep olmazsa hizmette gelmiyor” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10