Çerkezköy ve Kapaklı'daki jigolo adayları, on binlerce lira dolandırıldı

Dolandırıcılıkta sınır tanımayanlar kolay yoldan para kazanmak ve jigololuk vaadiyle Çerkezköy ve Kapaklı'dan onlarca kişiden on binlerce lira para tokatladılar.

Çerkezköy 26.08.2019 16:20:00 0
Çerkezköy ve Kapaklı

Sosyal medya üzerinden tıkladıkları linkle bir siteye ücretsiz üye olan mağdurların iletişim bilgilerini paylaşmasının ardından harekete geçen şebeke üyeleri, bir taraftan jigolo adayıyla ilgili bilgi toplarken bir taraftan da zembereği kurmaya başlıyorlar.

“AĞINA DÜŞÜRÜYORLAR”

Mağdurların jigolo sitesine yaptığı ücretsiz üyeliğin ardından 600 ile bin TL üyelik aidatı yatırılması istenirken, ardından şebekenin bayan üyesi devreye girerek jigolo adayını arayıp “Resmini çok beğendim. Senin için siteye 3 bin lira yatırıyorum. En kısa sürede birlikte olmak istiyorum seninle” diyerek ağına düşürdüğü jigolo avı ile telefon konuşmasını derinleştirip cinselleştiren şebekenin üyesi görüşme vaadiyle telefonu kapatıyor. Ardından ise şebekenin diğer üyeleri ağlarına düşürdüğü jigolo avını arayarak “Bir üyemiz senden çok hoşlandı. Hesabına 3 bin TL yatırdı, bu paranın yüzde 50’si bizim, yüzde 50’si senin hesabına geçecek. Bunun için sen şuanda bizim hesabımıza bin 500 lira daha yatır. Biz diğer hesaptan senin hesabına 3 bin TL geçeceğiz” diyerek avının iştahını maddi yönden kabartan şebeke üyesi, aldığı bir başka telefonla yine avını arayarak kendisinden hoşlanan site üyesi bayanın kendisiyle bir gece geçirmek üzere sisteme 10 bin TL yatırdığını söylüyor. Bu defa para bulamayan jigolo adayı bir arkadaşından aldığı 5 bin TL’yi de şebekenin hesabına yatırarak bir gecede birlikte olacağı bayan karşılığı kendi hesabına geçecek paranın hayalini kurmaya başlarken, kapanan telefonla kurduğu 3 günlük jigololuk rüyasından uyanarak soluğu savcılıkta alıyor.

ÇOK KİŞİ BU TUZAĞA DÜŞTÜ

Son 10 günde şebekenin ağına 10’dan fazla kişinin düştüğü olayla ilgili Çerkezköy Cumhuriyet Savcılığı çok yönlü soruşturma başlattı. Yaşları 20 ile 40 arasında değişen onlarca jigolo mağduru soluğu Çerkezköy Cumhuriyet Savcılığı’nda alırken bazı jigolo adaylarının ise şebekenin para taleplerini karşılamak için bankadan kredi çekerek şebekenin hesabına para yatırdıkları kaydediliyor. 10’dan fazla yapılan şikayet üzerine Çerkezköy Cumhuriyet Savcılığı tarafından başlatılan soruşturmada şebekenin sistemde kullandığı telefonların yurtdışı kayıtlı olduğu öğrenilirken, yetkililer bu ve benzeri şebeke ağlarına düşmemek için vatandaşların güvenlik güçleriyle iletişime geçmesini istediler. 

Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10