ÇYDD Çerkezköy şubesine 13 kişi toplu üye oldu

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çerkezköy şubesine 13 kişinin toplu olarak üye olması nedeniyle önceki akşam toplu üye kayıt töreni düzenlendi. ÇYDD Çerkezköy Şube Başkanı Nigar

Çerkezköy 27.08.2019 16:12:00 0
ÇYDD Çerkezköy şubesine 13 kişi toplu üye oldu

Programda konuşan ÇYDD Çerkezköy Şube Başkanı Nigar Soyak,amaçların Atatürk ilke ve devrimleri doğrultusunda çağdaş eğitim yoluyla bireyler yetiştirmek olduğunu kaydetti.

Soyak “ÇYDD kurulmasında başta Prof.Dr. Türkan Saylan hocamızı ve arkadaşlarını saygı ile anıyoruz.Büyük taarruzun ve 30 Ağustos Zafer Bayramımız Milli duygularımı coşturduğu bu günlerde bizimde bu etkinliğimiz bizleri onurlandırıyor ve gururlandırıyor.Atatürk ille ve devrimlerini korumak,geliştirmek ,çağdaş,eğitim yoluyla  çağdaş birey ve çağdaş topluma ulaşma amacıyla gönül ve düşünce birliği içinde çıktığımız yolumuza umutla ve heyecanla güçlenerek devam ediyoruz. Genel merkez ve 117 şubemizle yola devam ederken, Çerkezköy’de  1995 yılında kurulan derneğimize bu güne kadar şubemizin kurucu başkanı Rağbet Erol  ve arkadaşları tarafından kurulan bu dernek bu güne kadar birçok başarılara imza atmıştır” dedi.

 

“320 ÖĞRENCİMİZE BURS VERİLMİŞTİR”

 

Soyak “ O yıllarda Çerkezköy’ün büyük göç almasından dolayı  derneğimizin üyelerinin çalışmaları ile 320 gencimize burs verilmiştir. Fakat aydınlara kurulan kumpasla genel merkezimizde ve derneğimizde bir duraklama yaşanmıştır.2017 yılında göreve geldiğimizde yönetim kurulu ile derneğimiz maddi manevi çöküntü içindeydi. Burslu öğrenci azalmış,kursiyer sayısı çok düşmüştü.Arkadaşlarımızla 2 yıl boyunca mücadele ettik.Derneğimizi toparladık.Şimdi 49 öğrenciye burs veriyoruz.Bize her zaman destek veren  başta Çerkezköy Belediye başkanımız Vahap Akay’a, özel kurum ve kuruluşlara, vatandaşlarımız bizlere destek vererek bu öğrencilere ulaştık.Şubat ayında da yapılan seçimde bir iki değişiklikle yine göreve geldik. Bugüne dek çok değişik etkinlikler yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Bu akşam en büyük etkinliğimizi 13 üyemizin derneğimize toplu üye olması ile gerçekleştiriyoruz. Derneğimize üye katmakla birlikte daha başarılı projelerde yaparak derneğimizi öne çıkarmaya çalışacağız.Ayrıca bunun yanında gönüllü üyelerimizde  her zaman yanımızda bulunmaları bizlere ayrı bir çalışma şevki veriyor onlara da çok teşekkür ediyorum.Eğer bir yerde bilime, demokrasiye barışa,aydınlığa aç bir çocuk senin ışığı etkiliyorsa ,sönmeye hakkın yoktur.Yaşayacaksın,ölüme saniyeler kalmış olsa bile aydınlık devam edecek”dedi.

 

ÇYDD TOPLU ÜYE KAYIT İMZA TÖRENİ İLE ÜYE OLAN İSİMSER ŞUNLAR”

 

  Atatürk Caddesi Gabralı İş Merkezi üçüncü katındaki faaliyet gösteren ÇYDD Çerkezköy Şubesinde 19.30-21.00 saatleri arası yapılan toplu üye kaydı imza töreninde 13 kişi üye oldu. Yeni üyeler arasında  Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Nedim Yılancı, Belediye Meclisi Üyesi Cengiz Memiş,  önceki dönem  belediye meclis üyesi Yüksel Sevil, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Tuncay Üstünol, Çerkezköy kent Konseyi Genel Sekreteri Hüseyin Ülger,Emekli öğretmen Muammer Soyak,CHP Çerkezköy İlçe Eski Başkanı Birol Öztürk, emekli öğretmen  Nezahat  Tunalı,Zeynep üstün,Ebru Zeytin, Ezgi İpek, Nusen Kalkan, Erhan Buzkuş yer aldı. Programda yeni üyelere başkan Nigar Soyak tarafından derneğin rozeti takıldı.

 

Haber/Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10