Asbaş açtı ağzını yumdu gözünü

Çerkezköy 1911 Doğanspor Başkanı Kazım Asbaş, düzenlediği basın toplantısında geçersiz sayılan olağanüstü kongre ile ilgili açıklamalarda bulundu. Kongrenin yönetim kurulu sayısının en

Çerkezköy 27.08.2019 18:07:00 0
Asbaş açtı ağzını yumdu gözünü

Çerkezköy 1911 Doğanspor Başkanı Kazım Asbaş, dün saat 14.30’da düzenlediği basın toplantısında geçersiz sayılan olağanüstü kongre sonrasında yaşanılanları anlattı.

 

KONGRE GEÇERSİZ SAYILDI

 

Çerkezköy’de bir kafede gazetecilerle bir araya gelen Asbaş “Bizim aldığımız karar olağanüstü kongre kararıydı. O da ‘Yönetim kurulu sayısının en az 2 katı olması gereken kulüp üye katılım sayısına ulaşılamadığı için’ geçersiz” sayıldı. Başkan olarak benim ve mevcut yönetim kurulunun görevi devam ediyor. 1911 Çerkezköy Doğanspor Kulübü olarak 17 Ağustos Cumartesi günü gerçekleştirdiğimiz kongre amaçlı birleşim sonucunda çeşitli bilgiler kamuoyunda yer aldı. Kulübümüzün mevcut tüzüğü ve yasal çerçevede dernekler kanunu hükmü gereği ‘Yönetim kurulu sayısının en az 2 katı olması gereken kulüp üye katılım sayısına ulaşılamadığı için’ kongre geçersiz sayıldı” dedi.

 

EN KISA ZAMANDA KONGRE YAPILACAK

 

Kendisinin başkanlık görevine devam etmeyeceğini, yönetim kurulunun kendi içinden bir başkan seçeceğinin kaydeden Asbaş, bu süreçte gerekli hazırlıkların ve adımların atılarak kongrenin gerçekleştirileceğini kaydetti. Asbaş   “Yaşanılan bu süreç sonrasında bazı kişilerin yasal olmayan zeminde hakkı olmayan sıfatlar ile kamuoyunda yapmış oldukları açıklamalar ve iftiralar kamuoyunun malumudur. Biz şuanda hala mevcut 1911 Çerkezköy Doğanspor Kulübü yönetim kurulu olarak bu açıklamaları ve çamur at izi kalsın açıklamaları kongre süreci öncesinden de biliyoruz. Ne var ki o zaman çıkıp adını kamuoyunda yer alan haberlere kaynak olarak belirtemeyenler vardı. Bugün ise ‘takke düştü kel göründü’ misali hadleri olmayan sıfat ve yasal meşruiyeti olmayan şekillerde yine o karalama maksatlı söylemleri gün yüzüne çıktı. Yasal zorunlulukları bile şahsımız ve yönetimimiz üzerine saldırma gerekçesi görenler hangi yasa, hukuk bilinci ile bu kulübü yönetecekleri merak konusudur” dedi.

 

“KENDİNİZİ KÜÇÜK DÜŞÜRMEYİN”

 

Asbaş “ Kulübümüz 1911 Çerkezköy Doğanspor, tüm imkan ve desteklerden mahrum bırakılırken, tesis kapılarına kilit vurulup bu şehrin takımı değilmiş muamelesi görürken, ulaşım amaçlı takıma bir otobüs bile verilmezken, kamuoyunda kendisini Çerkezköy sevdalısı ilan edip futbolun donkişotları misali kulübü sattırmayanlar olarak ortalıkta dolaşanlar kongre sürecine kadar neredeydi? Biz lige katılım payı olan 22 bin TL’yi kongreden günden önce öderken bu sözde futbol sevdalısı kişiler neredeydi? Kulübü tüm imkanlarını seferber ederek ayakta tutmak isteyen bizlere satıcı, kendilerine ise kurtarıcı sıfatını hangi pişkinlik ile yakıştırıyorlar? Bu kişiler yoksa bir makamın gölgesinde toplaşıp o makamın emrinde mi hareket ediyorlar? Bilinmelidir ki; böyle bir hareket mevcut ise geçmişte de olduğu gibi sonları makam sahibi ile birlikte bir Çerkezköy spor kulübünün sonu daha adliye koridorlarında aklanma mücadelesi olabilir. Küçük yaşından beri sporun içinde olan yönetici kimliğine ulaşana dek bu kulübün formasını terletmiş değerlerinin bilincinde olarak yetişmiş kişileriz. Ne spor kulüp yöneticiliği ne de Çerkezköy sevdası hakkında daha fazla konuşup kendinizi küçük düşürmeyin” dedi.

 

“300 LİRAYI GÖREVE GELECEK ARKADAŞLAR ÖDESİN”

 

Kulübün 22 bin TL’lik katılım payı ile birlikte toplam 551 bin TL borcunun olduğunu ifade eden Asbaş “ Kamuoyunda ‘Kazım Asbaş kulüpten alacağı var diye kulübü vermiyor’ şeklinde algı yaratılıyor. Ödenmeyen yemek faturaları dışında kulüp olarak dışarıya borcumuz yok. Benim yönetim kurulundan aldığım borçlanma yetkisiyle kulüp için yaptığım borçlanmalar var. Bu paranın 251 bin lirasını ben üstleneyim. Kalan 300 bin lirayı da göreve gelecek olan arkadaşlar ödesin” dedi.

 

“YÖNETİM 2021 YILINA KADAR GÖREVİNİNİN BAŞINDA”

 

“Kongresi iptal edilen bir takımı sizin ve yönetiminizin yönetmesi gererli midir” sorusu üzerine konuşan Asbaş “ Kongresi yapılamayan bir takım derken şimdi kongre yapma mecburiyetimiz yok. Mevcut yönetim 2021 yılına kadar herhangi bir şey olmadan mevcut yönetim devam eder. Bizim yaptığımız olağanüstü bir toplantıydı. Tesislerin kilitleri kapandığı süreçte yaptığımız kongreydi. Tüzüğümüz burada. Çoğunluluğun sağlanamaması sebebiyle toplantının ertelenmesi durumunda ikinci toplantıda çoğunluk aranmaz diyor. Şimdi çoğunluk aranmaza doğru gidiyoruz ondan sonra diyor ki arkasından 'bu toplantıya katılan üye sayısı yönetim ve denetim kurulları ile üye tam sayısının iki katından az olamaz' biz asıl burasını kaçırıyoruz” dedi.

 

“ADAY OLMAYACAĞIM”

 

‘Aday olmayacağınızı söylediniz. Kulübü yeniden kongreye götürmek istiyor musunuz” sorusu üzerine konuşan Asbaş “ Ben başkanlık yapmayacağım. Sonuçta mevcut yönetim kurulumuz var. Oradan çıkacak kararla kongre kararı alınır. Benim ilk yapmış olduğum olağanüstü toplantıda ikinci toplantıda da çoğunluk sağlanamadı ve kulüp fesh olmasın diye kongreye gittik” dedi. Asbaş, olağanüstü kongreye ise 143 üyeden 33’ününün katıldığını ifade etti.

 

“BİZE VATAN HAİNİ DİYORLAR”

 

‘Paramı verin. Kulübü vereyim’ sorusuna ‘ Külliyen yalan’ cevabını veren Asbaş “ Kongrede yanlış açıklamalarda bulundum. Kongre usulüne uygun şekilde yapılsaydı ben borçlu olan kulübün evraklarını verirdim” dedi. ‘ Kulüp başkanı siz mi yoksa Yakup Cin mi ‘ sorusu üzerine Asbaş “ Bizi ciddiye almıyorlar. Bize vatan haini bile diyorlar. Takımımızın sosyal medya hesaplarını bile ele geçirdiler” diye konuştu. Asbaş “ İddia ediyorum. 2017-2018 sezonunun içine girildiği zaman bu işin içinden bir Allah’ın kulu çıkamaz. Nereyi tutarlarsa elinde kalır” diye konuştu.


Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10