Toprak: Bu yıl ayçiçeği üreticimiz zarar etmedi

Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak gazetemize yaptığı açıklamada bu yıl dekar başına ortalama 200-250 kilo ayçiçeği verimi elde edildiğini kaydetti. Toprak belirlenen fiyatında beklenene yak?

Çerkezköy 28.08.2019 14:56:00 0
Toprak: Bu yıl ayçiçeği üreticimiz zarar etmedi

Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak ayçiçeği hasadıyla ilgili basın açıklaması gerçekleştirdi.

 

“YÜZDE 70 AYÇİÇEK HASADI TAMAMLANDI “

 

Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak , “Çerkezköy ve kapaklı ilçelerimizde ayçiçeği hasadında yüzde yetmiş oranında hasat tamamlandı. Şuana kadar hasatta elde edilen mahsulde ekildiği yere göre ortalama olarak dekar başına 200-250 kilo bir verim elde edilmesi de sevindiricidir. Çünkü bu önceki yıllara göre düşük oranlarda idi. Ve üstelik bu yıl bölgemizde ekilen ayçiçeğinde yağ oranı da önceki yıllara göre biraz daha fazla olması da bizleri memnun etti. Bu yıl üretim ortalamasının yüksek oluşunun nedenlerinin başında da hava koşullarının bizlerin beklentileri gibi olması ve biraz daha yağış düşse idi o zaman dekar başına 225-250-300 kilo alabilirdik diye düşünüyorum.Ama yine de elde edilen üretimden memnunuz” dedi.

 

“BU YIL ZARAR ETMEDİK”

 

Toprak “ Bu yıl devletimizin ayçiçeğine verdiği taban fiyat 2 lira 50 kuruş -2 lira 80 kuruştur. Bu verilen taban fiyatları da biz çiftçilerin beklentilerine yakın fiyatlar olması nedeniyle anca girdi maliyetlerimizi de hesapladığımızda bu yıl zarar etmediğimizi gördük. Keşke her yıl çiftçimizin zarar etmeyecek şekilde fiyat verilmiş olsa maliyetlerimizi de karşılayacağımızdan sıkıntımız olmayacak.  Çiftçiler olarak devletin vereceği destek primlerinden de beklentimiz en az 45-50 kuruş olarak verilmesi bizleri rahatlatacaktır. Bu yıl en büyük tesellimi sezonu zarar etmeden tamamlamış olmamızdır.Tüm çiftçilerimize bereketli bir hasat yılı diliyorum.”diye konuştu.

 

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10