Rayların sarayı Çerkezköy'de

Paris-İstanbul arasında 100 yıla yakın tarifeli sefer yapan ve "Raylar üzerindeki saray" olarak tanımlanan Orient Express, 1982 yılından beri sürdürdüğü nostalji seferleri kapsamında dün ÇerkezkÃ

Çerkezköy 28.08.2019 15:13:00 0
Rayların sarayı Çerkezköy


Agatha Christie'nin romanlarına, Alfred Hitchcock'un filmlerine konu olan ve tarihi bir yolculuğu her yıl yeniden canlandıran Orient Express, Paris'ten başlayan yolculuğun sonunda Çerkezköy’e geldi.

 

 

ÇERKEZKÖY’DE BEŞ DAKİKA MOLA VERDİ

 

 “Zenginler treni” olarak bilinen Orient Ekspres, 1883 yılından bu yana sürdürdüğü seyahat turunu bu yıl da Paris’ten başlattı. Dünyanın farklı ülkelerinden gelen 100 yolcusuyla önceki gün yola çıkan tren, Edirne’deki Kapıkule Sınır Kapısı’ndan giriş yaptıktan sonra dün saat 13.36’da Çerkezköy Tren  mola verdi. Yolcuların bir çoğu trenden inmezken, beş dakikalık molanın ardından tren İstanbul Sirkeci’ye hareket etti.

 

GÜZERGAH PARİS’TEN BAŞLADI

 

Orient Ekspres yetkilileri trenin 15 vagondan oluştuğunu kaydederek  “ Tren Paris’ten hareket ederek Türkiye’ye 4 günde geldi. Orient Ekspres’in Türkiye güzergahı Paris’ten başladı. Paris başta olmak üzere Venedik, Viyana, Budapeşte, Bükreş ve Bulgaristan üzerinden Türkiye’ye geldi. Dönüş güzergahı ile Bükreş, Budapeşte, Viyana ve Venedik’dir” dedi. Orient Ekspres’le gelenlerin uçakla, uçakla gelenlerin de Orient Ekspres’le döndüklerini kaydeden yetkililer “Bu dünyaca ünlü ve konforlu Orient Ekspres’le Türkiye’ye trenle gelenler dönüşlerini uçakla, uçakla gelenler de Orient Ekspres’le dönüş yapıyor. 150 kişiyle Türkiye’ye gelen Orient Ekspres, 100 kişiyle dönüş yapıyor” diye konuştu.

 

15 VAGONDAN OLUŞUYOR

 

Agahta Christie'den Alfred Hitchcock'a kadar birçok ünlü yazar ve sinemacıya konu olan, Venice Simplon Orient Express Treni,Sirkeci’den tamamı yabancı olan yolcularını alarak dönüş yoluna geçti.

Sirkeci Garı'nda 1998 yılından bu yana her yıl düzenli mola veren Orient Express, 8 yataklı vagon, 2 salon vagon, 1 bar vagonu, 3 restoran vagonu ve 1 servis vagonu olmak üzere toplam 15 vagondan oluşuyor.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10