Alperen Ayaz seçmelerde Türkiye şampiyonu  oldu

Geçtiğimiz ay Özbekistan'da yapılan dünya Taekwando şampiyonasında Yıldız Erkeklerde 53 kiloda dünya yedincisi olan Çerkezköylü Milli sporcu Alperen Ayaz 26-31 Ağustos tarihlerinde  devam eden İspan

29.08.2019 16:14:00 0
 Alperen Ayaz seçmelerde Türkiye şampiyonu  oldu

Çerkezköy’ün başarılı milli sporcusu olan Alperen Ayaz Ankara’da gerçekleştirilen yıldızlar milli takım seçmelerinde şampiyon oldu.

 

AVRUPA VİZESİNİ ALDI

 

Ankara’da 26-31 Ağustos tarihleri arasında yapılan Avrupa Şampiyonası öncesi Milli takım seçmelerinde,Özbekistan’da geçtiğimiz ay yapılan dünya taekwonda şampiyonasında 35 kiloda Yıldız erkeklerde Dünya yedincisi olan Çerkezköy Şampiyon Spor Kulübünün Milli sporcuların dan Alperen Ayaz  Ankara Keçiören Taha Akgül Kapalı Spor Salonunda gerçekleşen  Yıldızlar Milli takım seçme müsabakalarının ikinci günü yaptığı maçlarda tüm rakiplerini tek tek açık ara puan farkı ile yenerek Yıldız erkeklerde Türkiye şampiyonu oldu ve Ekim ayında İspanya’da yapılacak olan Avrupa şampiyonasında Milli forma ile Yıldız erkeklerde ülkemizi temsil edecek.

 

BAŞARILI OLMAK İÇİN ÇOK ÇALIŞTIM

 

Milli sporcu Alperen Ayaz,Özbekistan’dan dünya şampiyonasından döndükten sonra Avrupa şampiyonası için Milli takım Seçme müsabakalarına sıkı bir hazırlık yaptım.  Milli sporcu olarak bu seçmelerde de milli takımda yer alarak Avrupa’da ülkemi Yıldızlar kategorisinde temsil etmek için taktik ve teknik çalışmalarına ağırlık vererek çalıştım. Çalışmamın ödülünü de bu seçmelerde Türkiye şampiyonu olarak adım ve Milli takıma seçildim. Çok mutluyum. Antrenörüm olan Milli Antrenör babam Vural Ayaz’a da beni seçmelere de çok iyi hazırladığı için teşekkür ediyorum. Özbekistan’da yapılan dünya şampiyonasında çok az sayı farkı ile ilk üçte yer alacağım dereceyi elde edemedim ve dünya 7. Oldum. Bu da benim için büyük tecrübe ve büyük bir başarı oldu çünkü çok güçlü rakipler ile mücadele etti. Hedefim Avrupa şampiyonasında 53 kilo Yıldız erkeklerde ülkeme altın madalya ile dönmek.   Milli Takım kampına katılana kadar kendi salonumuzda çalışmalarımı sıkı şekilde devam edeceğim” dedi.

 

 Haber/Seyit SÜREN

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10