Teksif Sendikası 10 Eylül'de greve çıkıyor

Teksif Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Mürsel Türkkan dün yaptığı basın açıklamasında TEKSİF Sendikası ile Türkiye Tekstil İşverenleri arasında sürdürülen grup toplu iş söz

Çerkezköy 29.08.2019 15:25:00 0
 Teksif Sendikası 10 Eylül

TESKİF Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Mürsel Türkkan yaptığı açıklamada 10 Eylül tarihinde tüm işyerlerinde greve gideceklerini ifade etti.

 

10 EYLÜL’DE GREVE ÇIKACAĞIZ

 

 Teksif Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Mürsel Türkkan, “Türkiye İşverenler Sendikası ile Teksif Sendikamız arasında sürdürülen grup toplu iş sözleşmesi görüşmeleri maalesef Türkiye İşverenler Sendikasının görüşmelere düşük ücret talebiyle sendikamıza gelmesi nedeniyle anlaşma sağlanamadı. Bunun üzerine uyuşmazlık zaptı tutuldu ve sendikamız Genel Merkez yönetimi tarafından grev kararı alındı. Alınan grev kararı sendikamızın yetkili olduğu işyerlerine asıldı ve 10 Eylül tarihinde de greve çıkacağız.10 Eylül tarihine kadar işveren sendikası tavrını değiştirir de bizim talep ettiğimiz ücretleri verir ise o zaman grev olmaz. Ancak durum grevin kaçınılmaz olduğunu gösteriyor” dedi.

 

MESAİLERİ KALDIRDIK

 

Türkkan “ Grev kararı astığımız işyerlerinde Teksif Sendikası Çerkezköy Şube Yönetimi olarak işyerlerinde sekiz saat dışında hiçbir üyemiz hafta içi olmak üzere hafta sonları da mesaiye kalmayacakları kararını uygulayacaklar. Çerkezköy Şube Yönetimi olarak işverenlerin bu tutumundan bir an önce vazgeçerek  emekçi kardeşlerimizin emeklerinin karşılığı olan ücretle bize gelmelerini talep ediyoruz.Bu bizlerin son uyarısıdır. Astığımız  grev kararını da 10 Eylül tarihinde uygulayacağız. Bu zamana kadar iyi düşünsünler. Teksif Sendikası olarak bizler emekçi kardeşlerimizin mağdur olmamaları için günün şartlarına göre bir ücret talep ettik fazla da bir şey talep etmedik  ve sözleşmede 2 yıl olarak imzalayacağımızı  belirttik fakat bizim taleplerimizi değil de kendi taleplerinin uygulanması yönünde masada zorlama yapmaları bizi greve çıkmaya zorladı” diye konuştu.

 

Haber/Seyit SÜREN

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10