648 bin TL tahsil edildi

Çerkezköy Belediye meclisinin Eylül ayı meclis toplantısı Belediye Başkanı Vahap Akay Başkanlığına gerçekleştirildi. Gündem maddelerinin görüşüldüğü toplantıda MHP'li Meclis Ü

Çerkezköy 2.09.2019 17:20:00 0
648 bin TL tahsil edildi

Açılış ve yoklama ile başlayan meclis toplantısında AK Partili ve MHP’li meclis üyelerinin verdiği önergeler okundu.

 

“ELİMİZDEN GELENİ YAPARIZ”

 

Dün saat 14.00’de gerçekleştirilen meclis toplantısı öncesi AK Parti ve MHP grubunun meclisi verdiği önergeler okundu. İki grubun Devlet Hastanesi’nin yağmur suyu ve kanalizasyon hattı ile ilgili önergesiyle alakalı konuşan Başkan Akay “ Bu soruların muhatabı biz değil TESKİ’dir. 6 yıldır sorumlu olmadığımız alanla ilgili bir şey söyleme kabiliyetimiz yok” diye konuştu. Akay’ın ardından konuşan AK Partili meclis üyesi Adem İçli” Devlet hastanenin bodrumuna ameliyathane yapmak istiyor. Ama risk görüyor. Burada bir toplum yararı var. Bu konuda hepimiz birlik olursak TESKİ ve büyükşehirde de etkili olacağımızı düşünüyorum” dedi. İçli’nin bu sözleri üzerine Akay “ Kamu yararı var ise bu noktada belediye olarak elimizden gelini yaparız” dedi.

 

 

“SESİ BELLİ DESİBELİN ALTINA ÇEKECEĞİZ”

 

Ak Parti ve MHP grubunun ilçe merkezindeki düğün salonu eksikliği ve sokak düğünleriyle alakalı önergesi üzerine konuşan Akay “ Sokak düğünleriyle alakalı Yıldırım Beyazıt Mahallesinden çok sayıda şikayet alıyoruz. Bu dönemde düğün salonlarıyla ilgili çalışmalarımıza hız vereceğiz. Vatandaşlarımızın sokak düğünlerinden rahatsız olduğu da aşikardır. Biz gelmeden önce sokak düğünleri parklarda yapılıyordu. Biz göreve geldiğimizde vatandaşın kendi sokağında düğün yapmasına izin verdik. Düğünlerdeki sesle ilgili yetki ise Tekirdağ Büyükşehir Belediyesindedir ve bunun alt yapı çalışmaları da yakın zamanda tamamlanacak. Sesi belli bir desibelin altına çekeceğiz” açıklamasında bulundu.

 

“BİSİKLET YOLU YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

 

İlçe merkezinde bulunan bisiklet yollarıyla ilgili önergeyi hakkında da konuşan Akay “Görev süremizde bir çok sokakta bisiklet yolu yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz. Bu konuda cumhurbaşkanımızın da ciddi kararları ve genelgeleri var. Atatürk ve Öztrak Caddesi’nde yapılacak olan proje çalışmaları içinde bisiklet yolları yine olacak. Önergenizde bisiklet yollarının işlevsel olmadığını ve kullanılmadığını yazmışsınız. Bisiklet yolları belli bir ölçüye göre yapılıyor. Burçular Sokak’ta çapraz parkı paralel parka çevireceğiz. UKOME’den karar alıp paralel park tabelasını koyacağız. Dar gibi anlaşılan yol da normale dönecek” dedi.

 

“YAZILI OLARAK CEVAP VERECEĞİM”

 

AK Parti ve MHP grubu verdikleri önergede yer alan “Kurban Bayramı öncesinde Belediye Başkanı adına diğer ilçelerde bilbordlara asılan ilanların parasının belediye kasasından ödenip ödenmediğine” ilişkin soruya Akay “Billboardlara verilen reklamın bütçesini akılda kalıcı olması dolayısıyla yazılı olarak cevap vereceğim.” diye konuştu. 

 

“BUNUN TAKİPÇİSİYİZ”

 

Gazi Osman Paşa Mahallesi’nde bazı noktalarda ızgaralardan kokunun geldiğinin dile getirilmesi üzerine Başkan Akay, “Bahsedilen alan eski dere yatağının olduğu alandır. İmar Sitesi’nin defalarca sular altında kalmasına sebep olan alan hattın olduğu alandır burasıdır. Burada daha önce yapılmış 1000’lik bir yağmur suyu hattı bulunuyordu. Sakatlar Derneği ve karşısında 5 tane dükkanın olduğu alan, bu binalar yapılsın diye oraya, 1000’lik yağmur suyu kanalı dümdüz gelirken, 90 derecelik açıyla sol yapar, 90 derecelik bir açıyla sağ yapar, sonra tekrar sağ yapar, sonra yine düz devam eder. Yapılan bu yanlış uygulama yüzünden İmar Sitesi ve hattı defalarca sular altında kaldı. Bu hattın dışında yeni bir ilaveyle 1800’lük yağmur suyu hattı yaptık. Eski hatta yağmur suyunu bağlamışlar. Büyükşehir belediyesi hattın tamamında 1800’lük hat inşaatı yaptı. Bazı noktalarda yağmur suyunu 1800’lükhatta birleştirdik. Eski yağmur suyu hattına kanalizasyon bağlı olduğu için, 1000’lik hat 1800’lük hatta bağlanınca ızgaralardan koku başladı. Biz bunu TESKİ’ye bildirdik. Bunun takipçisiyiz” dedi.

 

İKİ RUHSAT BUGÜN YARIN İPTAL EDİLECEK

 

MHP’li Meclis Üyesi Koray Önsel belediyedeki vurgun olayının son durumu ve gelinen son nokta hakkında sorusu üzerine konuşan Akay “1 milyon 70 bin TL eksik işlem vardı. 648 bin 964 TL’si tahsil edildi. Yaklaşık 200-220 bin liralık kısmı res’en tahakkuk edildi. Yaklaşık 180 bin lira civarındaki 2 tane ruhsat da bugün yarın iptal edilecek” diye konuştu. Önergelerin görüşülmesinin ardından gündem maddelerine geçildi. Stratejik planla ilgili gündem maddesi Plan ve Bütçe Komisyonu ile İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edilirken, Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün terk hakkındaki yazısı da İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi. Gündemin üçüncü maddesinde plan notu değişikliği konusu İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na gönderilirken, Fen İşleri Müdürlüğü Yönetmeliği hakkındaki gündem maddesi de oybirliği ile kabul edildi. Gündemin son maddesinde kültür ve sosyal işler müdürlüğünün görev ve çalışma yönetmeliği konulu yazısı da meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi. Meclis komisyonlara havale edilen gündem maddelerini görüşmek üzere Cuma günü saat 15.00’de ikinci oturumda toplanacak.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10