Yel sokak hayvanları geçici bakımevini ziyaret etti

TBMM Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Milletvekili Mustafa Yel, Süleymanpaşa Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi'ni ziyaret etti. Yel, barınak şartlarının son derece iyi olduğunu kaydederek burada yÃ?

Tekirdağ 3.09.2019 13:41:00 0
Yel sokak hayvanları geçici bakımevini ziyaret etti

Meclis Hayvan Hakları Komisyon Başkanı / AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, Milletvekili Çiğdem Koncagül, Süleymanpaşa İlçe Başkanı Sezayi Çetin ve partili yöneticilerle birlikte Süleymanpaşa Belediyesi’ne ait Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi’ni ziyaret etti.  


HAYVANLARI DA İNCELEDİ  

 

Barınakta bulunan hayvanların yaşam alanlarını inceleyen Yel, yürütülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. Sokaktan toplanan hayvanların, yasanın öngördüğü şekilde kısırlaştırılarak küpelendiğini, aşı ve tedavilerinin yapıldığı bilgisini alan Yel, müşahade altında bulunan hasta hayvanları da inceledi. Barınak ziyaretinin ardından açıklama yapan Yel, barınağın durumunun son derece iyi olduğunu, hayvanlara verilen barınma, bakım ve sağlık hizmetinin örnek teşkil ettiğini söyledi.

 

Yel “ Gördüğüm kadarıyla barınakta görev yapan veteriner arkadaşlarımız başta olmak üzere, tüm görevlilerimiz konuyla ilgili hem vicdani olarak hem de teknik bilgi yönünden gerekli olan çalışmaları yapmışlar. Ben buradan Süleymanpaşa Belediye Başkanımız Sayın Cüneyt Yüksel ve sorumlu Belediye Başkan Yardımcımız Sayın Sabri Çınar’a ve tüm yetkili arkadaşlara teşekkür ediyorum. Buradaki incelemelerimiz sırasında hayvanlarımızın özellikle hijyenik şartlarda bakıldığı kısırlaştırmalarının yapıldığı ve kısırlaştırıldıktan sonra da 5199 sayılı hayvanları korunma kanununun 6. maddesinin de birebir uygulandığı ve hayvanların yaşam alanlarından alındıkları yerlerden kısırlaştırma ve rehabilite süresinden sonra da alanlarına bırakıldığını tespit ettik. Bu anlamda da gerçekten iyi bir uygulama var. Biz istiyoruzki Türkiye’nin her yerinde 1398 belediyemizin tamamında da bu uygulamalar olsun. Olanlarda da hijyenik şartların ve çalışanların da hem teknik anlamdan bilgi birikimiyle hem de bu işe gönüllü olarak katılımıyla daha fazla bu işin içerisinde olması talebimiz var. Hazırladığımız raporu da inşallah bu ay içinde tamamlıyoruz ve Ekim ayının başından itibaren de, meclisimiz açılır açılmaz TBMM Genel Kurulu’na bunu tevdi edeceğiz. Bu sayede söz konusu uygulama, yeni bir hayvan hakları ile ilgili hazırlanacak olan yasada da altlık teşkil edecek. En kısa süre içerisinde hayvan severlerimizle de paylaşarak onların da gönüllerinin daha rahat olabileceği Türkiye’nin hayvan hakları konusunda da dünyanın örnek alacağı, sayılı ülkesi olma yolunda emin adımlarla yürüyen bir ülke olduğunu buradan inşallah bütün vatandaşlarımıza duyurmuş olalım” dedi.

 

Haber/melek ELMA


0282 726 91 91
0282 747 65 10