Bisiklet yolu değil otopark!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Çerkezköy Namık Kemal Bulvarında yapılan bisiklet yolları amacı dışında kullanılıyor. Bisiklet yolu kenarındaki dubalar kimliği belirsiz kişi ya da k

Çerkezköy 3.09.2019 14:36:00 0
Bisiklet yolu değil otopark!

Namık Kemal Bulvarı’nda bisiklet sürücülerinin kullanımı için yapılan bisiklet yolu, bazı araçlar tarafından otopark olarak kullanılıyor.

 

“ARAÇLAR BİSİKLETLİLERİN HAKKINI GASP EDİYOR"

 

Vatandaşlar bisiklet yollarının amacı dışında kullanımlarından dolayı rahatsız. Bisikletliler için ayrılan yolda,  engeller bulunduğunu belirten vatandaşlar, “Normalde burası bisiklet yolu. Buradaki araçlar, bisikletlilerin hakkını gasp ediyor. Araçların nasıl kendi yolları varsa, bisikletlilerin de kendi yolu var. Onları engellememek lazım.” dedi.

 

YAYALAR NEREDE YÜRÜSÜN?

 

Namık Kemal Bulvarı’nda bazı sorumsuz araç sürücülerinin bisiklet yolunu gasp etmesi nedeniyle bisiklet sürücülerinin de yayaların yolunu gasp ederek kaldırımları kullandığını belirten vatandaşlar, “Araçlar bisiklet yolunda, bisikletler kaldırımda. Yayalar nerede yürüsün? Bisiklet yollarının kullanımı konusunda herkese sorumluluk düşüyor. Bisiklet yolu güzergahında park eden sürücülere cezai işlem uygulanmadığı sürece benzer sorunlar yaşanmaya devam edecek.” dedi.

 

DUBALAR KIRILDI

 

Bisiklet yolunu ayırmak için büyükşehir belediyesi tarafından bisiklet yolu boyunca konulan plastik dubaların büyük bir çoğunluğu da kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından kırılarak yerinden söküldü. Milletin parasıyla yapılan bu yollarda, yine milletin parasıyla konulan bu dubaların kim ya da kimler tarafından sökülerek nereye götürüldüğü, Büyükşehir Belediyesi’nin bununla ilgili herhangi bir işlem yapıp yapmadığı merak ediliyor.

 

Haber / Şaban KARDEŞ
 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10