Kök: Yancılık yapma yatırım yap

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ümit Kök meclis üyeleri ve partililer ile birlikte Fatih Mahallesinde düzenlediği basın toplantısında Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay'ı eleştirdi. P

Çerkezköy 3.09.2019 17:20:00 0
Kök: Yancılık yapma yatırım yap

Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ümit Kök, dün saat 16.00’da gerçekleştirilen basın toplantısında Çerkezköy Belediyesini ve Belediye Başkanı Vahap Akay’ı eleştirdi.

 

HERHANGİ BİR ÇALIŞMA YAPILMADI

 

Dün meclis üyeleri ve partililer ile Pınarça deresinin geçtiği Fatih Mahallesinde açıklamalarda bulunan AK Parti İlçe Başkanı Ümit Kök, Pınarça Deresi’nde yapılan temizleme çalışmalarının Devlet Su İşleri tarafından yapıldığını fakat Çerkezköy Belediyesi’nin çalışmayı kendisi yapıyormuş gibi gösterdiğini kaydetti. Kök, “Çerkezköy Belediyesi ve DSİ arasında 2012 yılında yapılan sözleşme gereği burada ıslah çalışmasını DSİ yapıyor. Bakım ve onarımını da Çerkezköy Belediyesi üstleniyor. Sözleşmeye göre Devlet Su İşleri yapması gerekeni yapıyor ancak Çerkezköy Belediyesi ve Büyükşehir belediyesi protokolün gereğini yapmıyor ve çok kötü durumda olan bu Pınarça Deresi’ni ısrarla temizlememişlerdir. Bu konuda mahallelerden de bizlere birçok şikayet geldi. Çok kötü olduğu ve koktuğu, sinek yaptığı, yine yoğun yağmurlarda taşma risk taşıdığını bildirdiler. Biz de kamuoyu ile birçok defa paylaşmıştık. Bir an önce bunların temizliğinin yapılması noktasında. Hatta hatırlarsanız Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Kadir Bey’in Çerkezköy'de yaptığı programda teşkilatımıza da bir ziyareti olmuştu. Orada da kendisine söyledik; ‘Lütfen bir an önce bu dereyi temizleyin sel riski oluşturacak’ diye. İlgileneceğiz dediler ama maalesef herhangi bir çalışma yapılmadı.” açıklamasında bulundu.

 

 

“YANCILIK YAPMA YATIRIM YAP”

 

Kök, ”Yıllardır rezil durumda olan bir deremiz var. Bunun üzerine geçen hafta takip ettiğiniz üzere milletvekilimiz Mustafa Yel ve İl Başkanımız  Mestan Özcan, Çerkezköy’de düzenlediğimiz etkinliğe katıldılar. Burada kendilerine derenin durumunu anlattık. Dedik ki, ‘Büyükşehir Belediyesi ve Çerkezköy Belediyesi’nin burada çalışma yapması gerekiyor ama yapmıyorlar, vatandaş şikayetçi’ diye söyledik. Bu derenin temizlenmesini istedik. Milletvekilimiz Mustafa Yel, DSİ Bölge Müdürüne durumu anlattı ve bu bölge DSİ tarafından temizlenmeye başladı. Ama sonrasında gördük ki Çerkezköy Belediye Başkanı’nın burada bir beyanı olmuş. Demiş ki ‘DSİ ile beraber dereyi temizliyoruz’ diye. Ben de kendisine diyorum ki yancılık yapma yatırım yap. Devlet Su İşleri’nin yaptığı yatırımdan yancı olma. Burada gördüğünüz üzere Devlet Su İşleri’nin kamyonu çalışma yapıyor, hızlı gidiyorlar. İnşallah kısa sürede bitirecekler.” dedi.

 

“YAPMIYORLAR, ÇALIŞMIYORLAR, ÜRETMİYORLAR”

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı eleştirmeye devam eden Kök, “Ben buradan Çerkezköy Belediye Başkanı’na bir kez daha sesleniyorum. Şimdiye kadar Büyükşehir Belediyesi ile görüşüp burayı temizlemesi gerekiyordu. Eğer Büyükşehir yapmıyorsa biz isterdik ki Çerkezköy Belediyesi yapsın. Ama yapmıyorlar, çalışmıyorlar, üretmiyorlar. Bu da yetmezmiş gibi utanmadan sıkılmadan Devlet Su İşleri’nin yaptığını kendisi yapmış gibi gösteriyorlar. Lütfen yancılık yapma yatırım yapmaya bak. 4 buçuk yıllık görev süren var. Vatandaşlarımızı inşallah buradaki sıkıntıdan kurtarıyoruz. Belediye Başkanının bu kamuoyunu yanlış bilgilendirmesinden dolayı basın açıklamamızı burada yapalım dedik. Daha önceki beyanlarımızda Çerkezköy Belediyesi ile Devlet Su İşlerinin imzaladığı protokoller ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne yazılan yazıları daha önce sizle paylaşmıştım. Bu çalışmayı Büyükşehir Belediyesi yapması gerekiyor ama devletimiz sağ olsun burada çalışma yaptı.” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10