Balık tezgahları şenlendi

Av yasağının kalkmasıyla tekneleriyle denize açılarak ağlarını bırakan balıkçılar, limanlara kasalar dolusu balıklarla dönüyorlar. Çerkezköylü balıkçılar bu sezon halkın bol balık yi

Çerkezköy 4.09.2019 15:42:00 0
Balık tezgahları şenlendi

Basıl avı sezonunun başlaması ile birlikte çeşit çeşit balıklar tezgahlardaki yerlerini almaya başlarken, fiyatların ucuzlaması ile birlikte vatandaşlar da balık tezgahlarına akın etti.

 

BALIK ÇEŞİDİ BOL OLACAK

 

Çerkezköylü balıkçılar 1 Eylül tarihi itibariyle açılan yeni balık sezonda bazı balık çeşitlerinin bol olacağını söylediler. Balıkçılar, “Her sezon en çok çıkan hamsi oluyor bu yılda ilk sırada yerini almaya devam edecek. Ancak balık sezonu bu yıl havaların oldukça rüzgarlı olması nedeniyle iu ana kadar yeterli balık çıkmadı ama bir hafta içinde rüzgar kesildiğinde bol balık çeşidi tezgahlarımızda yerini alacak.balık sezonu ile birlikte tezgahlarımız şenlendi” dediler.

 

 

SATIŞLAR İYİ

 

Çerkezköy Karadeniz Balıkçılık sahibi Cenk Diş, her sezon hamsinin en bol çıktığı balık olduğunu ve ardından da istavrit ve diğer balıkların geldiğini belirterek, “Hamsi her yıl en çok çıkan balık çeşidi. Bu yılda ilk sırada yerini alarak daha çok çıkacak. Hamsiyi istavrit ve çinakop takip edecek. Denize açılan arkadaşlarımızın bizlere verdiği bilgi bol balık çıktığında da fiyat olarak daha ucuz olarak halkımız balık yiyecek. Balık sezonu bu yıl rüzgarlı başladı. Denizlerde aşırı bir rüzgar olması nedeniyle tekneler fazla uzaklara açılamıyor. Ancak belirli yerlere kadar giderek balık tutuyorlar. Rüzgarlı havalarda balıkçı teknelerin can ve mal güvenliği açısından da yetkililer izin vermiyor “dedi.

 

BU SEZON BALIK YEMEYEN KALMASIN

 

Diş” Hava koşulları normalleştiğinde tekneler açılacak ve o zaman çok daha bol balık tutulacak. Özellikle bu yıl palamut fazla olmayacağı yönünde.Ama uskumru, çupra, mırlan, mezgit,kefal, gelincik, dil,barbun, tekir, sardalya gibi balık çeşitleri de hamsi,istavrit ve çinakop gibi bol olacak. Sezonun yeni olması nedeniyle fiyatlar vatandaşlarımıza biraz yüksek gibi gelebilir ancak ilerleyen günlerde balık bollaştıkça fiyatlar aşağıya inecek. Herkes bol balık yiyecek. Sezon açılmasıyla birlikte tezgahlarımız şenlendi.Şimdi artık balık zamanı balık sağlıktır.Herkes bol balık yemeli.Bu sezon balık yemeyen kalmasın”dedi.

 

“SEZON YENİ OLMASINA RAĞMEN FİYATLAR NORMAL”

 

Çerkezköy Yaşar Balıkçılık Satış Temsilcisi Hikmet Doğan,  “1 Eylül tarihi itibaren balık  avlanma yasağının kalmasıyla birlikte balık tezgahlarımız şenlenmeye başladı. Sezon daha çok yeni olmasına rağmen balık bu sezon bol olacağını gösterdi. Bu sezon tüm balık çeşidi önceki yıllara göre çok daha bol olacak.  Sezon yeni olmasına rağmen fiyatlar normal herkesin rahatlıkla alabileceği fiyatlar. Balık bollaştıkça fiyatlar önümüzdeki günlerde daha da aşağıya  inecek. Üstelik bu sezon balıklar çok daha lezzetli” dedi.

 

HAMSİNİN KİLOSU 20 TL

 

Tezgahlarda hamsinin kilosu 20 TL, istavritin 15, sardalyanın 15-20, mezgitin 20 TL, dil balığının 50 TL, mırlan 40 TL, barbun 50 TL, tekir 35 TL, uskumru 20-25, gelincik 25 TL’den giderken, çupranın tanesinin 10-15 TL, kefalin ise tanesinin 10-15 TL arasında satıldığı kaydedildi.

 

Haber/Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10