Yüceer esnaf sorunlarını gündeme getirdi

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ milletvekili Candan Yüceer Ekonomi Bakanı Ruhsar Pekcan'ın yanıtlaması için verdiği soru önergesinde esnaf sorunlarını gündeme getirdi. Önergesinde Yüceer, devletin gerekli

Tekirdağ 5.09.2019 13:42:00 0
Yüceer esnaf sorunlarını gündeme getirdi

CHP Tekirdağ milletvekili Candan Yüceer, esnafların sorunlarını meclis gündemine taşıyarak Ekonomi Bakanı Ruhsar Pekcan’ın cevaplaması istemiyle soru önergesi verdi.

 

ESNAFA DESTEK VERMEK DEVLETİN GÖREVİDİR

 

CHP’li Yüceer esnaf ve sanatkârların işlerinin geliştirilmesinde devletin sorumluluğu bulunduğunun altını çizerek Anayasa’nın 173. maddesini ve 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesini hatırlattı. Anayasa’da “ Devlet, esnaf ve sanatkârı koruyucu ve destekleyici tedbirleri alır.” ve 1. sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinde “ Esnaf ve sanatkârların sorunlarını tespit etmek, çözüm önerileri geliştirmek ve ilgili kurumlar nezdinde girişimde bulunmak, rekabet güçlerinin artırılması, araştırma, geliştirme ve yenilikçilik yeteneklerinin geliştirilmesi, pazarlama, hammadde ve tezgah temini amaçlarıyla teşvik ve destekler vermek ve bu konulara yönelik düzenlemeler yapmak” ibarelerinin bulunduğuna değinen Yüceer Esnaf, Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğünün görevlerinin yerine getirilmesini talep etti.

 

5 YILDA KAÇ ESNAF NE KADAR KREDİ KULLANDI?

 

Ekonomi Bakanı Ruhsar Pekcan’ın yanıtlaması için verdiği önergesinde Yüceer son 5 yılda kaç esnafın kredi kullandığını sordu.  Kullanılan kredi miktarını da soran Yüceer, bunun ne kadarının esnafımız tarafından geri ödendiği, 25 binin üzerinde esnaf ve sanatkârın bulunduğu Tekirdağ’da 2014-2019 yılları arasında kaç esnafın kredi kullandığını ve bu kredilerinin tutarının ne kadar olduğunu sordu.Son 5 yılda kullanılan kredilerin ne kadarının ödendiğini, kaç esnafımızın kredisini ödeyemediği için icra takibine uğradığını sordu. Esnafların ödediği vergi tutarını da soran Yüceer, “2014-2019 yılları arasında Tekirdağ ilimizde esnaf ve sanatkârlarımıza tahakkuk eden vergiler ne kadardır? Söz konusu vergilerin ne kadarı esnafımız tarafından ödenmiştir?” dedi.

 

Haber/Cengizhan KÜPELİOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10