İDDMİB'nin ihracatçılar listesinde ilk 1000'de yer aldı

Çerkezköy'ün yerel firması Onur Akman Endüstriyel Ürünler İDDMİB'NİN  ihracatçılar listesinde ilk 1000'de yer aldı  Onur Akman Endüstriyel Ürünler  Genel Müdürü TarÄ?

Çerkezköy 5.09.2019 13:01:00 0
İDDMİB

Onur Akman Endüstriyel Ürünler  Genel Müdürü Tarık Akman” Eşimin sahip olduğu  Onur Akman Endüstriyel Ürünler bizim aile şirketimiz olup 2012 yılında kurulmuştur. İşletmemizde buzdolaplarına tasarruflu enerji sağlayan ürünlerin imalatı yapılmaktadır. Bu da bizim üzerinde yıllarda çalışma yaptığımız bir projemiz ve bunu kurduğumuzaile şirketimizle hayata geçirdik. Ve A kalite yani en az enerji tüketilmesini sağlayan ürünlerin üretimini yaparak elektrik kullanımının en aza indirmektedir. İlk ihracatımızı Bulgaristan’a yaptık ve ürünlerimiz tahminimizden çok daha fazla tercih edildi ve talepler artı. Ardından Avusturya’daki bir  firma bizim bu konuda imalat yaptığımızı öğrenmiş ve onlar bizimle bağlantı kurdu. Yaptığımız görüşmeler sonunda onlarla da ikinci ihracatımızı gerçekleştirdi. 2019  Ocak ayında da Almanya’daki bir buzdolabı imalatı yapan bir fabrika ile bir fuara da ürünlerimizin tanıtımını yaptığımız sırada bağlantı yaparak anlaşma yaptık ve Ocak ayından itibaren de Almanya ya ürünlerimizi ihracatını yapıyoruz. Bulgaristan,Avusturya ve Almanya olmak üzere 3 Avrupa ülkesine ihracatımız devam ediyor. Beş Avrupa ülkesi ile de görüşmelerimiz devam ediyor.  En kısa zamanda ihracat kapasitemizi daha da artırmayı hedefliyoruz. Küçük işletme olmamıza rağmen ülke ekonomimize yılda 12 milyon dolarlık bir girdi sağlıyor olmamızdan da mutluyuz. Yeni yapacağımız anlaşmalarla  ihracat kapasitemiz  arttığında çalışan sayımızı da 15- 20’e çıkaracağız. Şu anda ayni işkolunda dünyada bizimle birlikte üç firma bu imalatı yapıyor ve başka imalat yapan firma yok” dedi.

 

“ÜLKEMİZDEKİ FİRMALARINDA TALEPLERİ OLDU AMA ANLAŞAMADIK”

 

Akman, Türkiye’deki bazı firmalarında ürünlerini almak için talepte bulunduklarını ancak anlaşamadıklarını kaydederek “ Ülkemizde üretim yapan  elektrikli beyaz eşya firmalarından bazıları bizimle irtibata geçtiler. Bizden ürünün patentini istedikleri gibi bir sürede işi onlara öğretmemiz istendi. Bu nedenle tüm üretimlerimizi Avrupa ülkelerine yapılıyor ve hiçbir sorunda yaşamıyoruz. Ürünü zamanında gönderiyoruz ve onlarda ürünü zamanında teslim aldıklarıiçin memnunlar. Ürünü aldıklarında ücretini anında havale ediyorlar. İleride ülkemizdeki firmaların yaklaşımı da bizim prensiplerimiz doğrultusunda yaklaşımları olursa onlara da satarız” dedi.

 

SICAK ÜLKELERDE YÜZDE 25 SOĞUK ÜLKELERDE YÜZDE 40 TASARRUF SAĞLIYOR

 

Dört kişilik ekiple üç Avrupa ülkesinin ihtiyaçlarını rahatlıkla karşıladıklarını kaydeden Akman “Ürünlerimiz oldukça enerji tasarrufu sağlamaktadır. Şu anda imalatını yaptığımız ürünlerimiz sıcak ülkelerde yüzde 20-25 elektrik tasarrufu sağlıyor. Soğuk ülkelerde ise yüzde 40 oranında bir enerji tasarrufu sağlıyor. Endüstriyel ürünler firması olarak 2018 yılı ihracatında İDDMİB sıralamasında ilk binde yer almaktan da çok mutluyuz” dedi.

 

“BİZLERİ DAHA DA MOTİV EDECEK”

 

Onur Akman Endüstriyel ürünler Sahibi Yasemin Akman “ İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller  İhracatçılar Birliği 2018 yılının en başarılı ihracatçı firmaları içinde ilk 1000(Bin) firma içinde yer alan  Onur Akman Endüstriyel Ürünler firmasını teşekkür belgesi ile onurlandırdı. DDMİB Yönetim Kurulu Başkanı  Tahsin Öztiryaki imzalı  Onur Akman Endüstriyel ürünler firmasına verilen teşekkür belgesinde “2018 yılı ihracatınızla Birliğimiz sıralamasında ilk 1000 firma arasında yer almanızdan ötürü sizi kutlar, bu başarınızın temininde göstermiş olduğunu çaba,emek ve Birliğimize yaşattığınız onurdan dolayı Yönetim Kurulu adına teşekkür ederim” ifadeleri yer aldı. İstanbul Demir ve Demir Dışı  Metaller  İhracatçılar Birliği’nin 2018 yılı ihracatcı firmalar arasında ilk bin firma arasında yer almamızdan onur ve mutluluk duyduk. Dolayısıyla İDDMİB’den  firmamızda verilen teşekkür belgesi ise bizleri daha da motive edecektir. Hedefimiz 2019 yılında da ilk bin firma içerisinde yer almaktır.”dedi.

 

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10