Tarım ve teknoloji fuarının açılışı gerçekleşti

Tekirdağ'da Alman Tarım Birliği (DLG) tarafından düzenlenen 9. Tarım ve Teknoloji Günleri Fuarının açılış gerçekleştirildi. Süleymanpaşa Karaevli mahallesinde 120 bin metrekare alanda düzenlenen fuara

Tekirdağ 5.09.2019 14:16:00 0
Tarım ve teknoloji fuarının açılışı gerçekleşti

Açılışa Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, İl Jandarma Komutanı Vekili Alb. Haşim Göksel, TESKİ Genel Müdürü Dr. İbrahim İçöz, DLG Fuar Genel Müdürü Onur Kiraz, İl protokol üyeleri, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.

 

 

“İHTİYAÇ HER GEÇEN GÜN ARTACAKTIR”

 

Fuarın açılışında konuşan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, tarımın geçmişten bu yana insan hayatında çok büyük öneme sahip olduğunu kaydetti. Yıldırım “ Dünyada nüfus her geçen gün artmaktadır. 2050 yılına kadar dünya nüfusunun 10 milyara ulaşılacağı tahmin ediliyor. Bu demektir ki, gıdaya olan ihtiyaç her geçen gün artacaktır. Küresel ısınma nedeniyle toprak kayıpları olmakta, yaşanan mevsim dengesizlikleri yüzünden tarım alanları zarar görmektedir. Sanayi tesislerinin tarım alanlarına kurulması, konut yapımı, termik santrallerin ve fosil yakıtların oluşturduğu hava kirliliği, tarımı etkileyen diğer faktörlerdir. Bu gibi durumlar nedeniyle tarımda verimin artırılması çok önemlidir” dedi.

 

“TEKİRDAĞ İÇİN HAYIRLI OLSUN”

 

Yıldırım’ın ardından konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak “ Tarım ve hayvancılık, Tekirdağ'ın beş ana vizyonundan bir tanedir. Tekirdağ, Türkiye'nin başkentidir. Son açıklana TÜİK rakamlara göre, arazinin yüzde 62'sini tarımda kullanan birinci iliz. Burada, sadece Büyükşehir Belediyesi'ne değil, yerel yönetimlere de büyük görev düşüyor. Biz, göreve geldiğimiz zaman ilk zaman ilk kurduğumuz daire başkanlığı Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı oldu.  Tekirdağ, tarım alanında Türkiye genelinde ilkleri başardı, bunu gururla söylüyorum. Mera iyileştirme Projemiz bu ilklerden biridir. Ayrıca, yem fabrikası işleten ilk büyükşehir belediyesiyiz. Türkiye'nin ikinci büyük et kombinasını hayata geçirdik. Hayvan besiciliği üzerine önemli bir projeyi de daha hayata geçireceğiz. Tekirdağ gibi tarımsal potansiyeli büyük olan bir ilde hedefimiz çok büyük. Ben, Karaevli Tarım ve Teknoloji Fuarı'nın Tekirdağ'a hayırlı olmasını temenni ediyorum," dedi.

 

 “ÜRETCİLER İÇİN ÖNEMLİ VE VERİMLİ”

 

DLG Fuarcılık Genel Müdürü Onur Kiraz da fuarı bu yıl dokuzuncu kez düzenlediklerini kaydederek, fuarın tüm sektördeki üreticiler için önemli ve verimli olduğunu kaydetti. Konuşmaların ardından kurdele kesilerek açılışı yapılan fuarda, katılımcılar stantları gezdi.

 

Haber/Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10