Gazi Cür'un ismi parka verilecek

Kapaklı Belediye Meclisi'nin Eylül Ayı Olağan Toplantısı dün saat 14:00'da Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin başkanlığında gerçekleştirildi. İlgili gündem maddelerinin görü

Kapaklı 5.09.2019 18:07:00 0
Gazi Cür

Kapaklı Belediyesi Eylül ayı meclis toplantısını dün Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin Başkanlığında gerçekleştirirken, toplantıya mazeret bildiren Halil İbrahim Erkan, Ziya Arslan katılmadı.

 

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

 

Saygı duruşunun ardından gündem maddelerine ek olarak 8 gündem maddesi oy birliği ile ilave edildi. Gündemin ilk maddesinde Pınarca mahallesi 227 ada 17 parsel üzerinde bulunan bin 332 metrekarelik belediye hissesinin 30.42 metrekaresinin hissedarına satılması oy birliği ile kabul edildi. Gündemin diğer maddelerinde ise Pınarca mahallesi 227 ada 18 parselde bulunan tamamı 595 metrekarelik belediye hissesinin 5.43 metrekarelik hissesinin satışı da oy birliği ile kabul edildi. Gündemin üçüncü maddesinde 31 Mart öncesi satışı yapılan hisselerin tapu devirlerinin yapılabilmesi için belediye başkanına yetki verilmesi maddesi de oy birliği ile kabul edildi.

 

 

SATIŞLAR KABUL EDİLDİ

 

Pınarca mahallesi 227 ada 16 parsel üzerinde belediyeye ait 405 metrekarelik arsada 3.69 metrekarelik belediye hissesinin satışı, Pınarca mahallesi 227 ada 15 parselde bulunan 1.83 metrekarelik hissenin yine pınarca mahallesi 227 ada 15 parselde bulunan 1.83 metrekarelik hissenin satışı oy birliği ile kabul edildi. Gündemin yedinci maddesinde Atatürk,Cumhuriyet, İnönü mahallelerinde kadastro için görevlendirilmek üzere 6 bilirkişi seçimi ise imar komisyonuna havale edilirken, Atatürk mahallesi 1296 ada 5 parsel üzerinde bulunan 272 metrekarelik arsada 34 metrekarelik hissenin satışı da oy birliği ile kabul edildi. Gündemin dokuzuncu ve onuncu maddesinde bulunan hizmet alımı ve kiralama konulu gündem maddesi plan ve bütçe komisyonuna havale edildi.

 

 

“SU KUYUMUZ AZ”

 

Gündemin 11’inci gündem maddesinde park alanlarına su kuyusu açılması için tahsis talebi görüşüldü. İsmetpaşa 361 ada 4 parsel ile 575 ada 8 parsel arasında bulunan 112,58 metrekarelik park alanında, Bahçelievler mahallesi 1098 ada 1 parsel ve 1213 ada 1 parselde bulunan 79,50 metrekarelik parkta, Bahçelievler mahallesi 1016 ada 5 parselde, pınarca mahallesi 313 ada 72 parselde bulunan parkta 114,.48 metrekare su kuyusu açılmak üzere Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine 10 yıllığına tahsis edilmesi konusunda Belediye Başkanına yetki verilmesi plan ve bütçe komisyonuna havale edildi. Gündem maddesi hakkında konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin “ Bahçelievler mahallesinde TESKİ kuyu kazdı. Ancak istenilen kapasitede yetersiz kaldı. Kapaklı’da yeni su kuyularına ihtiyaç olduğu için bizden talepte bulundular” dedi.

 

“BÜTÜN PARTİLERİN DESTEĞİNİ BEKLİYORUZ”

 

Bir sonraki gündem maddesinde ise Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğünden Kapaklı Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğüne araç talebi konulu yazılı görüşülüp karara bağlandı.Konuyla ilgili bilgilendirmede bulunan Başkan Çetin “ 59 AE 085 plakalı ford marka kamyonetin bedelsiz olarak belediyeye devri için İl Sağlık Müdürlüğüne talepte bulunduk. Kendileri de bu talebimizi olumlu buldu” dedi. İlgili gündem maddesi de oy birliği ile kabul edildi. Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şubesinin ford transit marka aracının bakımının yapılması talebi oy birliği ile kabul edilirken, stratejik plan konulu madde ise plan ve bütçe komisyonuna gönderildi. Stratejik planının komisyonda detaylı bir şekilde incelenmesi gerektiği tavsiyesinde bulunan Başkan Çetin “ Ekim ayına kadar görüşülüp onaylanması gerekiyor. Bütün partilerimizden stratejik plan ile ilgili destek bekliyoruz. Stratejik plan ile ilgili anket ve çalışmalar gerçekleştirdik” dedi.

 

KAPALI PAZAR İSTİYORUZ

 

15’inci gündem maddesinde İnönü Mahallesi 1543 ada 1 parselde bulunan 10 dönümlük arsanın açık teklif usulü ile 10 yıllığına kiralanması için belediye başkanı ve belediye encümenine yetki verilmesi görüşüldü. İlgili madde ile görüş bildiren Başkan Mustafa Çetin “ Atıl halde bulunan bu alan için Kent A.Ş üzerinden kaynak sağlamak istiyoruz. Prosedür izlenip belediye bütçesi üzerinden kaynak aktarılmadan burayı kiralayabiliriz. Ben hem trafik hem de iyi bir yer olduğundan dolayı kapalı Pazar yeri olarak uygun görüyorum” dedi. İlgili gündem maddesi de görüşülmek üzere oy birliği ile plan ve bütçe komisyonuna gönderildi. İsmetpaşa mahallesi Bülent Ecevit parkının ve Süleyman Demirel parkının 10 yıl süre ile kiraya verilmesi plan ve bütçe komisyonuna havale edilirken, ilçenin çeşitli yerlerinde bulunan tarlaların devlet tarım arazisi olarak kiralık olarak beş yıl kullanılması da plan ve bütçe komisyonuna havale edildi. Bir sonraki gündem maddesinde ise belediyeye ihtiyaç üzerine bilgi işlem, kadın ve aile ve destek hizmetleri birimlerinin açılması konusu da oy birliği ile kabul edilirken, İnönü mahallesi 1880 parsele ait 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliğine ait plan paftaları ve plan açıklamaları raporu oy birliği ile imar komisyonuna havale edildi.

 

CÜR’ÜN İSMİ PARKA VERİLİYOR

 

Gündemin 20’inci maddesinde ise Hasankadı belediyesinin araç talebi görüşüldü. Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde bulunan ve kullanılmayan 59 FD 076 plakalı Steyr marka 1987 model traktörün bedelsiz olarak Hasankadı belediyesine hibe edilmesi oy birliği kabul edilirken, gündemin son maddesinde Mithatpaşa caddesi yeni hükümet konağının yanında bulunan parka Hakkari'de mayının infilak etmesi sonucu gazi olan Tarık Cür’ün isminin verilmesi oy birliği ile kabul edildi.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10