Başakşehir Okulları yeni kampüsünde

Kozuva Şirketler Grubu bünyesinde eğitim öğretime devam eden Başakşehir Okulları, 2019-2020 eğitim öğretim yılına bin 16 öğrenci kontenjanıyla Pınarça yolu üzerinde şehir gürültüsünde

Çerkezköy 5.09.2019 18:12:00 0
Başakşehir Okulları yeni kampüsünde

Geçtiğimiz yıl devraldıkları eğitim kurumunu bir yıl gibi kısa sürede modernize ederek kendi binasını kurup Çerkezköy ve Kapaklı’daki eğitim kalitesine katkı sunmak, gelecek nesillerin yetişmesinde rol almak için eğitim sektörüne ciddi yatırım yaptıklarını kaydeden Başakşehir Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kozuva, Kozuva Şirketler Grubu olarak 3 sene öncesinde özel eğitim sektörüne girmek için almış oldukları yatırım kararının fizibilite çalışmalarının yaklaşık 2 yıl sürdüğünü kaydetti. Uygulamalı eğitimin önemine dikkat çeken Kozuva, “Biz öğrencilerimiz için yaparak yaşayarak öğrenecekleri atölyeler oluşturduk. Zeka ve Akıl Oyunları, Gastronomi, Maker, Robotik Kodlama, 3D Modelleme, STEM Bilim, Estetik Sanatlar ve Seramik Atölyesi’nin yanında birçok atölyemiz bulunuyor” dedi.

 

YAŞAYACAKLARI ÇAĞA GÖRE HAZIRLIYORLAR

 

Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimi olarak çalışmalarının temelinin ‘her öğrencinin kendini tanımasını sağlayarak, potansiyeli doğrultusunda kendini gerçekleştirmesi ve donanımlı, ruh sağlığı sağlam, bilinçli, mutlu bireyler olarak hayata atılmasına destek olmak’ olduğunu kaydeden Kozuva, “Başakşehir Okulları'nda değişimleri yakalayabilen, 3 boyutlu düşünebilen öğretmenler, öğrencilerini, yaşadıkları çağa göre değil, yaşayacakları çağa göre hazırlamaktadırlar” dedi.

 

EN BÜYÜK HEDEFİMİZ ÖĞRENCİLERE SPORU SEVDİRMEK

 

Eğitimde spora da büyük önem verdiklerini ve spordaki en büyük hedeflerinin öğrencilere sporu sevdirmek ve öğrencilerin en az bir branşta lisanslı sporcu olmalarına katkıda bulunmak olduğunu söyleyen Emre Kozuva, Başakşehir Okulları bünyesinde öğrencilere pek çok spor branşında eğitimler verdiklerini, her sene yaptıkları eurofit ve fiziksel uygunluk testleri ile öğrencileri ilkokul çağlarından itibaren spora yönlendirdiklerini ve sonrasında branşlaşmaya doğru ilerlemelerinde rehberlik ettiklerini belirtti.

 

İNGİLİZCE EĞİTİMİNE 4 YAŞ GRUBUNDAN BAŞLIYORUZ

 

2015 yılından beri Başakşehir Koleji Gençlik ve Spor Kulübü’nde öğrencilerin yanı sıra okul dışındaki çocuk ve gençlerin de lisanslı olarak sportif faaliyetlere dahil olabilecekleri çalışmaların yapıldığını söyleyen Emre Kozuva, Başakşehir Okulları olarak spordaki sloganlarının “Ruhumuzun Spor’u Felsefe, Bedenimizin Felsefesi Spor” olduğunu dile getirdi. Okul öncesi eğitimle ilgili de konuşan Emre Kozuva, çocukların okul öncesi dönemde akranlarıyla işbirliği içinde paylaşma, yardımlaşma gibi birçok günlük yaşam becerisi kazandığını, bunun yanı sıra Montessori, Regio Emilia, Scamper, Kodlama, Ritim, Akıl ve Zeka etkinlikleri ile gelişimini en iyi şekilde tamamladıklarını dile getirdi. Amaçlarının çocukları hayata hazırlamak olduğunu söyleyen Kozuva, eğitimde yabancı dilin yeri ve önemi ile ilgili de “Günümüzde hem eğitim camiasında hem de iş hayatında İngilizce anahtar bir dil konumunda. Sadece İngilizce bilerek dünyanın hemen her yerinde insanlarla iletişim kurulabilmek, iş hayatında yer bulmak mümkün oluyor. Bunun bilincinde olan bir kurum olarak biz de eğitim sistemimizi çağa uygun şekilde tasarladık. Bu doğrultuda İngilizce eğitimine 4 yaş grubundan başlıyoruz. Bu grupta yer alan çocukların dil gelişimi açısından yabancı bir dili duyarak öğrenmeleri daha uygun olduğundan bu yaş grubunda sadece yabancı öğretmenlerimizle çalışıyoruz” dedi.

 

 

DÜNYA ÇOCUKLARI YETİŞTİRİYORUZ

 

İngilizce’nin yanı sıra Almanca, İspanyolca ve Rusça dersleri de verdiklerini söyleyen Kozuva, “Çünkü biz “dünya çocukları” yetiştiriyoruz. Öğrencilerimiz bugünün çocukları olabilir ama biliyoruz ki onlar geleceğin yetişkinleridir” dedi. Kozuva, Başakşehir Okulları olarak hedeflerinin öğrencileri akademik, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif açılardan tam donanımlı yetiştirmek, onları çok yönlü bireyler olarak geleceğe hazırlamak olduğunu söyledi.

 

Haber / Sevay KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10